Начало Блог Карлос Контрера: Нередовни пътници е имало и преди кризата от коронавирус

Карлос Контрера: Нередовни пътници е имало и преди кризата от коронавирус

Говори се колко е лоша Столична община, но никой не говори за онази група от нередовни пътници, които никога не са пътували с билети или карти, нали?

Случаят, който се върти в социалните мрежи в последните дни, е относно човек, който е качил снимка на билетчето си с 30 лв. наложена глоба, защото не си е купил билет. Той се оплаква, че няма от къде да си купи билет и т.н. Но всъщност този случай е част от кампанията на „Демократична България“. Това е кампания, която цели да сатанизира Столична община и ЦГМ. Обаче нередовни пътници е имало и преди кризата от коронавирус, както и преди шофьорите на автобусите да продават билети. Тази тема ще е вечна.

Това заяви за БНР общинският съветник от ВМРО и председател на комисията по транспорт към Столична община Карлос Контрера.

Темата може да се разбие на няколко подтеми. Едната е темата за паричната политика. Втората е  техническата – за тикет системата. И трета е начинът, по който пътуваме в града. В София има един психологически фактор, че хората искат да пътуват безплатно, заяви Контрера.

Разгледахте ли публикацията на този човек във „Фейсбук“? Защото аз я разгледах. И да, това е кампания на ДБ. А в нея има внушение, че има тежък драматизъм.

Искам да попитам защо не се снабдяват хората с талони по 10 билета. Има 161 пункта, от които могат да си купят. Документи за превоз могат да се купят от касите на Центъра за градска мобилност, клоновете на „Български пощи“ и тото пунктовете в София, припомни Контрера.

Не казвам, че са виновни гражданите, но и на мен ми се налага да си заредя годишната карта и да чакам на опашка. Има над 2600 спирки в София и ако поставим на всички спирки автомат за билети, после да няма оплакване, че е неефективна системата, каза Контрера.

Подкрепям идеята да има такива автомати на натоварени спирки. Но трябва да се вземат данните относно пътникопотока. Там, където няма достатъчно хора, няма нужда от автомат, категоричен бе общинският съветник.

Разговорът по тази тема винаги е политически. Говори се колко е лоша Столична община, но никой не говори за онази група от хора, които никога не са пътували с билети или карти, нали?

Това е проблем, че едната система трябва да бъде изведена от експлоатация. Поставянето на камери и валидатори е труден технически проблем. И това е проблем, който вече е решен, просто трябва време, посочи Контрера.

Целия разговор слушайте тук>>>

Последни Новини

Джамбазки заяви пълна подкрепа за полицейския служител, прострелял заподозрян при гонка

Пълна подкрепа за полицейския служител, прострелял заподозрян при гонка. То е ударило момиче с тръба по главата с цел грабеж. Подобни брутални престъпления...

Контрера: Преведохме София през тежки кризи, няма да допуснем да изпадне в хаос

ВМРО прояви отговорност към столицата и гласува за бюджет, който да не допусне София да изпадне в хаос. Въпреки...

Русенското село Червена вода бе домакин на седмия Комитски събор

В село Червена вода се проведе седмото издание на традиционния Комитски събор, организиран от ВМРО – Русе, Сдружение за военно-патриотично възпитание на младежта...

Каракачанов: Политическа формула „Орбан“ – това ни трябва в България!

Красимир Каракачанов, почетен председател на ВМРО - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 23.09.2023 г.  Кандидатурата на Карлос Контрера...

ВМРО регистрира своите кандидати за София

В събота ВМРО - София регистрира своя кандидат за кмет, кандидати за районни кметове, кметове на кметства и общински съветници, съобщава БНР.

Каракачанов: Смяната на Трети март е опит да се пренапише историята

Всички държави в света и в Европа празнуват деня, в който са се създали като държава. Опитът беше конюнктура и типично слугински,...

ВМРО – Шумен регистрира листа за изборите в Деня на Независимостта

На 22 септември 2023 г., в Деня на Независимостта, бе регистрирана листата на ПП „ВМРО – Българско национално движение за участие в...

Коментари