Начало Блог Карлос Контрера: Нередовни пътници е имало и преди кризата от коронавирус

Карлос Контрера: Нередовни пътници е имало и преди кризата от коронавирус

Говори се колко е лоша Столична община, но никой не говори за онази група от нередовни пътници, които никога не са пътували с билети или карти, нали?

Случаят, който се върти в социалните мрежи в последните дни, е относно човек, който е качил снимка на билетчето си с 30 лв. наложена глоба, защото не си е купил билет. Той се оплаква, че няма от къде да си купи билет и т.н. Но всъщност този случай е част от кампанията на „Демократична България“. Това е кампания, която цели да сатанизира Столична община и ЦГМ. Обаче нередовни пътници е имало и преди кризата от коронавирус, както и преди шофьорите на автобусите да продават билети. Тази тема ще е вечна.

Това заяви за БНР общинският съветник от ВМРО и председател на комисията по транспорт към Столична община Карлос Контрера.

Темата може да се разбие на няколко подтеми. Едната е темата за паричната политика. Втората е  техническата – за тикет системата. И трета е начинът, по който пътуваме в града. В София има един психологически фактор, че хората искат да пътуват безплатно, заяви Контрера.

Разгледахте ли публикацията на този човек във „Фейсбук“? Защото аз я разгледах. И да, това е кампания на ДБ. А в нея има внушение, че има тежък драматизъм.

Искам да попитам защо не се снабдяват хората с талони по 10 билета. Има 161 пункта, от които могат да си купят. Документи за превоз могат да се купят от касите на Центъра за градска мобилност, клоновете на „Български пощи“ и тото пунктовете в София, припомни Контрера.

Не казвам, че са виновни гражданите, но и на мен ми се налага да си заредя годишната карта и да чакам на опашка. Има над 2600 спирки в София и ако поставим на всички спирки автомат за билети, после да няма оплакване, че е неефективна системата, каза Контрера.

Подкрепям идеята да има такива автомати на натоварени спирки. Но трябва да се вземат данните относно пътникопотока. Там, където няма достатъчно хора, няма нужда от автомат, категоричен бе общинският съветник.

Разговорът по тази тема винаги е политически. Говори се колко е лоша Столична община, но никой не говори за онази група от хора, които никога не са пътували с билети или карти, нали?

Това е проблем, че едната система трябва да бъде изведена от експлоатация. Поставянето на камери и валидатори е труден технически проблем. И това е проблем, който вече е решен, просто трябва време, посочи Контрера.

Целия разговор слушайте тук>>>

Последни Новини

Искрен Веселинов: Най-бедните плащат най-много данък „Спекула“

Най-бедните плащат най-много данък „Спекула“. Това нещо трябва да бъде решено веднъж завинаги. Това каза Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в предаването „Темите...

ДБ да поемe отговорност за управлението на район „Красно село“

Залисани в стремежа си да докопат цялата власт в държавата от „Демократична България“ забравиха за избора на гражданите на „Красно село“. През...

Нападенията над български клубове и институции в Северна Македония са недопустими!

Поредната атака този път е насочена срещу българския Културно-информационен център в Скопие. До сега бяха атакувани гражданите на Северна Македония заради българското...

ВМРО – Русе се поклони пред паметта на Ангел Кънчев

На 17 март ръководството на ВМРО - Русе, начело с областния председател на Организацията Галин Григоров и общинския съветник от ВМРО Траян...

Султанка Петрова: Липсват ефективни механизми, чрез които да се овладее галопиращата инфлация

Липсват ефективни механизми, чрез които да се овладее галопиращата инфлация. За съжаление най-потърпевши от нарастването на цените а възрастните хора, самотните родители,...

Александър Сиди: Нито един евреин с паспорт от Царство България не е бил депортиран

На границата трябва да има армия и да се стреля Над каналджиите има чадър от най-високо място

Искрен Веселинов: Желанието за стабилност и развитие в държавата сега отсъства от политическия хоризонт

Има поне две успешни формули за коалиция и една неуспешна. Успешна формула е, когато се уточнят общи идеи и теми и се направи...

Коментари