Начало Блог Карлос Контрера: Нередовни пътници е имало и преди кризата от коронавирус

Карлос Контрера: Нередовни пътници е имало и преди кризата от коронавирус

Говори се колко е лоша Столична община, но никой не говори за онази група от нередовни пътници, които никога не са пътували с билети или карти, нали?

Случаят, който се върти в социалните мрежи в последните дни, е относно човек, който е качил снимка на билетчето си с 30 лв. наложена глоба, защото не си е купил билет. Той се оплаква, че няма от къде да си купи билет и т.н. Но всъщност този случай е част от кампанията на „Демократична България“. Това е кампания, която цели да сатанизира Столична община и ЦГМ. Обаче нередовни пътници е имало и преди кризата от коронавирус, както и преди шофьорите на автобусите да продават билети. Тази тема ще е вечна.

Това заяви за БНР общинският съветник от ВМРО и председател на комисията по транспорт към Столична община Карлос Контрера.

Темата може да се разбие на няколко подтеми. Едната е темата за паричната политика. Втората е  техническата – за тикет системата. И трета е начинът, по който пътуваме в града. В София има един психологически фактор, че хората искат да пътуват безплатно, заяви Контрера.

Разгледахте ли публикацията на този човек във „Фейсбук“? Защото аз я разгледах. И да, това е кампания на ДБ. А в нея има внушение, че има тежък драматизъм.

Искам да попитам защо не се снабдяват хората с талони по 10 билета. Има 161 пункта, от които могат да си купят. Документи за превоз могат да се купят от касите на Центъра за градска мобилност, клоновете на „Български пощи“ и тото пунктовете в София, припомни Контрера.

Не казвам, че са виновни гражданите, но и на мен ми се налага да си заредя годишната карта и да чакам на опашка. Има над 2600 спирки в София и ако поставим на всички спирки автомат за билети, после да няма оплакване, че е неефективна системата, каза Контрера.

Подкрепям идеята да има такива автомати на натоварени спирки. Но трябва да се вземат данните относно пътникопотока. Там, където няма достатъчно хора, няма нужда от автомат, категоричен бе общинският съветник.

Разговорът по тази тема винаги е политически. Говори се колко е лоша Столична община, но никой не говори за онази група от хора, които никога не са пътували с билети или карти, нали?

Това е проблем, че едната система трябва да бъде изведена от експлоатация. Поставянето на камери и валидатори е труден технически проблем. И това е проблем, който вече е решен, просто трябва време, посочи Контрера.

Целия разговор слушайте тук>>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Контрера: МОН пак спи! Кой допусна поредната провокация в уроци за деца от 3-и и 4-и клас?

В училище, в онлайн часовете по компютърно моделиране питат кой пол е потребителят на платформата, т.е. ученикът – мъж, жена, небинарен, друг...

Патриотите настояват за приоритетно държавно финансиране на българското филмопроизводство

За отпускането на средства следва да се прилагат прецизни културни критерии, а в контролиращите дейността комисии да се назначават хора, отговарящи на...

Д-р Султанка Петрова: Държавата полага много усилия за младите семейства с деца

Младите семейства с деца получават подкрепа от държавата Държавата полага много усилия, за да подкрепя младите семейства с деца....

Доц. д-р Милен Михов: ВМРО ще се яви на изборите с изпълнени обещания

Изпълнени обещания, защита на българските национални интереси и спокойствие да гледаме избирателите си в очите – така ще отидем на избори

Джамбазки в ЕП: Проектът за TEN-T трябва да бъде преразгледан

Коридор № 8 трябва да се случи, категоричен е българският евродепутат Проектът за изграждането на трансевропейската транспортна мрежа (TEN-T)...

Юлиан Ангелов: Прави се опит за прокарване на норвежкия модел за отнемане на деца у нас

Правосъдното министерство прави опит да прокара норвежкия модел за отнемане на деца у нас и вкарване в закон...

Красимир Червилов: ВМРО защитава националните интереси на България и има място в следващия парламент

ВМРО защитава националните интереси на България и има място в следващия парламент. Ръководството на партията все още не е обсъждало въпроса дали...

Коментари