Начало Новини НЖО оповести регламента за провеждане на „Мис Македонско девойче 2021“

НЖО оповести регламента за провеждане на „Мис Македонско девойче 2021“

И тази година конкурсът, организиран от Националната женска организация на ВМРО, „Мис Македонско девойче“ ще се проведе онлайн заради пандемията. Конкурсът има за цел да покаже естествената красота на българката.

Ето обръщението на НЖО и регламента за участие:

Скъпи приятели, съмишленици, съидейници,

Ето, че дойде моментът да дадем старт на тазгодишния конкурс „Мис Македонско девойче 2021”.

Във връзка с COVID обстановка в страната ръководството на Националната женска организация на ВМРО взе решение за втора поредна  година конкурса „Мис Македонско девойче” да бъде проведен в интернет пространството изцяло във виртуална среда. 

Тази година онлайн конкурса „Мис Македонско девойче 2021“ ще се проведе под мотото: „Красотата на българката – традиции, идентичност и култура, пренесени във виртуалното пространство“.

Националната женска организация на ВМРО полага максимални усилия да гарантира пълна прозрачност, обективност и безпристрастност при провеждане на тазгодишното онлайн издание.

Тази година конкурса „Мис Македонско девойче 2021“ ще се проведе под патронажа на председателя на Националната женска организация на ВМРО д-р Султанка Петрова.

 С цел максимална прозрачност, обективност и безпристрастност при провеждане на конкурса в онлайн среда миналата година бяха разработени правила, по които се проведе конкурса „Мис Македонско девойче 2020“, и те са следните:

Правила за провеждане на онлайн конкурса „Мис Македонско девойче 2021”:

  1. Цел на конкурса „Мис Македонско девойче“

Да се покаже и популяризира естествената красота на българката и насърчаване на младите към съхраняване на българските традиции, идентичност и култура за идните поколения.

2. Обявяване на конкурса „Мис Македонско девойче“

2.1. Предвид въведената извънредна епидемиологична COVID обстановка в страната както миналата година, така и тазгодишното издание на конкурса „Мис Македонско девойче“ ще бъде изцяло онлайн;

2.2. Обявяването на конкурса се осъществява чрез интернет страницата на ВМРО – БНД и Фейсбук страницата на НЖО на ВМРО-БНД;

2.3. Конкурсът се провежда при предварително съгласуване с председателя на НЖО на ВМРО. С него се определят критериите и сроковете за участие и провеждане на конкурса.

3. Организация и провеждане на конкурса „Мис Македонско девойче 2021“

3.1. Конкурсът се организира от НЖО на ВМРО – БНД при следните критерии:

✓ В конкурса могат да участват неомъжени момичета, които са навършили пълнолетие;

✓ Всяка участничка в конкурса предварително подготвя свое представяне (под формата на видеоклип), в рамките до 5 минути и по 1 снимка с спортно елегантно облекло, национална носия и официален тоалет в обстановка и интериор по избор;

✓ Желателно е кандидатките да умеят да пеят народни песни и да играят български хора, които могат да демонстрират в клипа в частта с народната носия.

4. Срокове и имейл за изпращане на видеоклипове и снимки на участничките и определяне на жури за конкурса „Мис Македонско девойче 2021“

4.1. До десет дни преди обявената дата за провеждане на конкурса кандидатките трябва да изпратят:

✓ Видеоклип със своята визитка, включващ дефилиране със спортно елегантно облекло, национална носия и официален тоалет в обстановка и интериор по избор и кратка презентация на участничката – от къде е, какво е завършила или учи, бъдещи  планове за професионално развитие, какво би искала да се промени в България за да стане по-желано място за живеене и реализация на младите хора и каква е визията и за съхраняване на българските традиции;

✓ по една снимка със спортно елегантно облекло, национална носия и официален тоалет в обстановка и интериор по избор;

4.2. Добре е, ако има възможност, клипът и снимките да са направени от професионалист с цел по-добро качество и резолюция, които в онлайн обстановка са от значение;

4.3. Десет дни преди обявената дата за провеждане на онлайн конкурса се избира  жури;

4.4. Журито на конкурса се определя от ръководството на НЖО на ВМРО – БНД, като в него могат да бъдат включени модни дизайнери, творци, интелектуалци и други.

5. Критерии за оценяване на кандидатите:

5.1. Оценяването на кандидатите се провежда от избраното жури по следните процедурни правила:

✓ Оценяването на постъпилите кандидатури се извършва от членовете на журито във всяка една категория:

Категория 1: представяне в спортно елегантно облекло;

Категория 2: представяне в национална носия;

Категория 3: представяне в официален тоалет;

Категория 4: презентационни умения на участничката;

Категория 5: избор на обстановка за представяне на участничката;

Категория 6: визия за бъдещето на България,  за да стане по-желано място за живеене и реализация на младите хора;

Категория 7: визията за съхраняване на българските традиции;

5.2. За всяка една категория, всеки един член от журито, поставя оценка от 1 до 10 (като 1 е минималната, а 10 е максималната).

– След извършеното оценяване журито провежда онлайн заседание, което ще се проведе на определена дата и час през предварително оповестена онлайн платформа;

– На своето заседание журито взема решение за класирането на участничките, съобразно оценките на участничките във всяка една категория;

– Класирането се извършва на база общия сбор от оценките на всеки член на журито за съответната участничка, като събралата най-много точки ще бъде обявена за победителка в онлайн конкурса „Мис Македонско девойче 2021”;

– При равен брой точки под внимание ще бъдат взети уменията на кандидатките да пеят народни песни и да играят български хора;

– Членовете на журито нямат право да разпространяват информация относно оценяването до приключване на процеса и официалното обявяване на резултатите.

6. Награждаване:

6.1. Предвид въведената извънредна COVID обстановка в страната, наградите ще бъдат изпратени по куриер, а официалното класиране ще бъде публикувано на интернет страницата на ВМРО и Фейсбук страницата на НЖО.

7. Награда на публиката:

7.1. Клиповете и снимките с участничките ще бъдат качени на сайта на ВМРО-БНД и на Фейсбук страницата на НЖО на ВМРО-БНД с цел всеки желаещ да може да даде своя глас за избраната от него участничка;

7.2. Участничката, събрала най-много харесвания, ще спечели наградата на публиката.

8. Датите за провеждане на онлайн конкурса „Мис Македонско девойче 2021“ ще бъдат оповестени допълнително до края на месеца, както и имейл за изпращане на клиповете и снимките на участничките.

Клиповете и снимките с участничките, които имат желание да се включат в тазгодишната надпревара на онлайн конкурса „Мис Македонско девойче 2021“, можете да изпращате на електронна поща: mismakedonskodevoiche@abv.bg. Също така е нужно да бъде  изпратена  кратка биографична информация за участничката и не забравяйте да оставите телефонен номер и имейл за обратна връзка. 

Личните данни – имейл, телефон и автобиографични данни на участничките ще бъдат обработвани и съхранявани съгласно Общия регламент за защита на данните (Регламент (ЕС) 2016/679). Вашите  лични данни като участници в онлайн конкурс „Мис Македонско девойче 2021“ няма да бъдат разкривани или предоставяни на трети страни, с изключение на законовоопределените държавни органи и институции. Препоръчваме Ви в материалите, които ни изпращате, да не се съдържат чувствителни лични данни, като информация за расов и етнически произход, религиозни и политически убеждения, членство в профсъюзи и политически организации, сексуална ориентация и други.

Краен срок за изпращане на материалите за участие (клип и снимки) е 15.12.2021 г.

Ръководството на НЖО на ВМРО определи датата 18.12.2021 г. за провеждане на тазгодишния онлайн конкурс „Мис Македонско девойче 2021“. 

Предстои определяне на членовете на журито, както онлайн платформата, през която ще се проведе заседанието, на което ще бъде определена победителката.

Също така  7 дни преди онлайн заседанието на журито клиповете и снимките с участничките ще бъдат качени на сайта на ВМРО – БНД и на Фейсбук страницата на НЖО с цел всеки желаещ да може да даде своя глас за избраната от него участничка. 

В тази връзка моля да ни изпратите, попълнена и сканирана „Декларация, относно защита на личните данни, съгласно Общия регламент за защита на данните (Регламент (ЕС) 2016/679)“, която ще Ви изпратим по заявения от Вас имейл при заявка за участие от Ваша страна. 

Желаем успех на всички момичета, които ще вземат онлайн участие в конкурса „Мис Македонско девойче 2021“. Бъдете усмихнати и позитивни и покажете естествената красота на българката, такава каквато е вашата представа и визия  чрез виртуалното пространство.

Вие можете да ни покажете най-доброто и ние вярваме в това. И най-важното бъдете себе си и демонстрирайте в най-голяма степен вашата неповторима индивидуалност и това, което ви отличава от другите участнички в конкурса.

Бъдете здрави и се пазете!


Повече за титлата „Мис Македонско девойче“ през годините вижте тук:

Калина Георгиева от Плевен грабна титлата „Мис Македонско девойче“ за 2020 г.

Габриела Петрова се окичи с титлата „Мис Македонско девойче“ на конкурс в Плевен
За 13-и пореден път се състоя конкурсът, залагащ на естествената красота на българката – „Мис Македонско девойче“

Варненката Петя Веселинова е „Мис Македонско девойче“ за 2017 г.

Ванина Димитрова е Мис Македонско девойче за 2015

Полина Казакова е Мис Македонско девойче за 2014 г.

Коронясаха „Мис Македонско девойче 2013“

Избраха Мис Македонско девойче за 2012 г.
Александра Димитрова е Мис Македонско девойче 2011

„Мис Македонско девойче“ 2010 премина под знака на благотворителността

Последни Новини

ВМРО: Готвят ли нова сглобка ПП-ДБ и ГЕРБ?

Днес Деница Сачева е заявила, че времето на сглобката не е било загубено. По думите ѝ имало постигнати нелоши текстове по едно...

Карлос Контрера: Новият бюджет на София гарантира хаос, анархия и пълен батак

Зачеркнаха всичките ни добри идеи и за транспорт, и за инфраструктура, и за екология, и за образование и спорт, посочва общинският съветник...

Каракачанов: Може да се появи политическа алтернатива, която да предизвика интереса на отвратените от сглобката

Според мен и вчерашният позорен ден в парламента и целият този пазарлък, който горе-долу от един месец тече, отврати българите. Тук има...

Красимир Каракачанов: Никой български политик не трябва да ни вкарва в чужди войни

Никой български политик не трябва да ни вкарва в чужди войни, каза председателят на ВМРО Красимир Каракачанов, който беше гост в предаването...

Контрера: Асен Василев не трябва да бъде министър никога повече!

Ще изтъргува горите и ще наложи финансов Big Brother на хората чрез НАП Министърът на финансите (в оставка) залага...

Кр. Каракачанов призовава: Всички срещу сглобката в национално обединение – за национален суверенитет и излизане от кризата

Време е всички нормални личности, организации и политически субекти да застанат в едно обединение срещу сглобката и да създадат истинската алтернатива на...

ВМРО: Кой стои зад кампанията срещу Югозападния университет в Благоевград?

В основата на атаката е преподавател, който иска да се откажем от езика и историята си за сметка на Скопие!

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir