https://www.fapjunk.com https://fapmeister.com nakliye İstanbul nakliyat 1xbet 1xbet betforward betforward
Нова структура на ВМРО във Варна с амбиция да е идеологически център за младежи с консервативни убеждения -
Начало Национален младежки комитет Нова структура на ВМРО във Варна с амбиция да е идеологически център...

Нова структура на ВМРО във Варна с амбиция да е идеологически център за младежи с консервативни убеждения

На 3-ти април беше основана нова младежка структура на ВМРО – БНД в гр. Варна. Основната задача, която си поставят учредителите, е възстановяването на прекъснатата традицията, в която младежите са активната част от цялостната организация.

Учредително събрание излъчи свое ръководство в състав: Петър Петров – председател, Кирил Кондов – зам.-председател, Николай Койчев – секретар.

Председателят на новата младежка организация запозна присъстващите с устава и целите на ВМРО – Българско национално движение, като акцентира върху консервативните убеждения за културно и духовно единение на българите от Мизия, Тракия, Македония, Добруджа, Западните покрайнини, Тараклия, Поморавието и др.

Тази структура трябва да се превърне в политически и идеологически център за младежи с консервативни убеждения, които припознават своите принципи в политическите възгледи на Константин Стоилов, в образователните идеи на проф. Иван Шишманов, в икономическите политики на Стефан Стамболов и се уповават на националните идеали.

Николай Койчев изнесе кратка лекция за историята ВМОРО – за нейното основаване и значимото място, което тя заема в съзнанието на българите.

Развитието на Организацията винаги е било движено от млади хора и студенти, за които националните каузи, честта и достойнството са били от първостепенно значение. Блестящ пример в тази посока е студентското дружество към Висшето търговско училище във Варна (днес Икономически университет Варна), което изповядва принципите на „родолюбие, надпартийност и академичност“ и към което е изградено бюро „Национална кауза“. Те организират чествания, манифестации, протести и изпраща книги на българските общности извън българските граници.

Дейността на младежката организация е свързана с културно-просветна дейност, която се изразява в представянето на книги, прожектирането на историческо и документално кино, организиране на лекции и конференции, посещение на обекти с историческо значение, включването в различни обществени мероприятия и др.

Вратите на младежката структура са отворени за нови членове, които се припознават в ценностите, изповядвани от Организацията.

Последни Новини

Ангел Джамбазки: България трябва да бъде лидер и да налага политики, гледайки националния си интерес

София е домакин на шестата конференция „Западни Балкани“ тази събота „Западните Балкани са част от Европа и трябва да...

ВМРО – София: Нискоемисионната зона да се отмени!

От началото бяхме против въвеждането ВМРО - София смята, че нискоемисионната зона е безсмислена, несправедлива и неефективна. Наредбата, която...

Слабаков: Нелегален трафик на мигранти има в Нидерландия, Австрия, Франция и Германия – справете се с този проблем!

България и Румъния трябва да са член на Шенгенското пространство, защото така границите ни ще станат по-сигурни. Не е вярно, че в...

София отново поставя развитието на Западните Балкани във фокуса на Европа

Руската агресия срещу Украйна върна разширяването като основен приоритет на европейския дневен ред Развитието на Западните Балкани, ще бъде...

Долу ръцете от децата! Джендър пропагандата няма място в българските училища!

От ВМРО неведнъж сме изразявали категоричната си позиция срещу джендър пропагандата и налудничавите идеи за промяна на пола. Резултатите от подобни политики...

ВМРО към ПП-ДБ: Не виждаме никаква промяна в чистотата на София. Столичните улици са блато!

ВМРО - София в сряда ще обсъжда предложението на кмета Васил Терзиев за почистването на София. Припомняме, че администрацията на ПП-ДБ-Спаси София...

Факелно шествие в Русе напомни за Ньойския диктат

За 27-а година във вечерта на 27 ноември с факелно шествие ВМРО - Русе отбеляза 104-годишнината от налагането на Ньойския диктат. 

Коментари