Начало Народно събрание Обединените патриоти отговориха на лъжите за пенсиите

Обединените патриоти отговориха на лъжите за пенсиите

Лидерите на парламентарните партии, съставящи коалиция „Обединени патриоти“ – НФСБ, АТАКА, НАРОДЕН СЪЮЗ и ВМРО, инициираха извънредна среща с медиите, чрез която за пореден път аргументираха нуждата от обвързването на минималната пенсия с прага на бедността, който в момента е 300 лв.

Валери Симеонов, НФСБ, отбеляза разликата между отделяне на средства за пенсии и за саниране – при пенсиите няма комисионни. Той бе категоричен, че Обединените патриоти по никакъв начин не приемат упреците в популизъм. Симеонов припомни, че бюджетът за 2017, за разлика от тези за 2015 и 2016, е бил внесен от Министерски съвет без предварително обсъждане с партньорите в Народното събрание.

Красимир Каракачанов, ВМРО, изрази учудването на патриотите от извънредните изказвания на ГЕРБ, които са се напънали и са родили неистини.

Неистина е, че ние искаме да повишим всички минимални пенсии – включително на хора, които не са учили, не са работили и не са внасяли осигуровките. Втората неистина е, че искаме увеличение на най-ниските пенсии за сметка на тези с по-високите осигуровки. Третата – увеличението на минималната пенсия ще взриви бюджета, обясни Каракачанов.

Друга неистина е, че изневиделица сме поставили въпроса за пенсиите. Припомням, че в подкрепената от нас програма на правителството като приоритет № 94 е записано „устойчиво нарастване на пенсиите“, като цел № 5 – „увеличаване на размерите на пенсиите“, позова се той.

Не виждам да предлагаме нещо, което да е в несъответствие с програмата на това правителство, категоричен бе Каракачанов.

Той обясни, че съвсем закономерно Патриотите внасят предложението за пенсиите, а това не е направено по-рано, защото не е имало обсъждане на бюджета.

Днес се гласува, че 1 млрд. лв. от излишъци ще бъдат предоставени за саниране на блокове, възмути се лидерът на ВМРО.

Не приемаме този опит за измъкване от вчерашните обещания. Не приемаме обвиненията, защото всеки един знае какво се случва в страната – не е нормално и морално 80 % от 2 млн. пенсионери живеят под прага на бедност. Не е нормално да не могат тези хора да покрият елементарните си човешки нужди. Освен без пари за лекарства и храна,  те са оставени без медицинска грижа по малките населени места, както и без защита от битовата престъпност, продължи изказването си Каракачанов.

Той заяви, че ако някой си е мислил, че Патриотите ще се откажат от исканията си, бъркал е.

Сега ГЕРБ иска да настрои хората с по-високи пенсии срещу тези с по-ниски. Отново разделение! Ако и за пенсиите се намразят хората, това ще е поредното непростимо престъпление на българските политици към народа, завърши Каракачанов.

Волен Сидеров, АТАКА, бе категоричен, че Обединените патриот няма за какво да се оправдават. Той припомни, че с гордо вдигнато чело в този парламент са постигнали много и направи предположение, че именното това е стреснало ГЕРБ.

Той изрази предположение, че по пътя, по който са тръгнали, в следващия парламент ще последват историческата линия на НДСВ.

Нашето обединение е трайно, ще се яви на следващите изборите и ще обърка плановете на тези, които сега се договарят задкулисно, заяви Волен Сидеров.

Румен Йончев, НАРОДЕН СЪЮЗ, нарече днешните обвинения към Патриотите като цинизъм.

Цинизъм е да обясняваш, че със 160 лв. пенсия можеш да живееш в саниран блок. 1 млрд за 500 блока било добре, а 1 млрд. за милион и половина пенсионери не било добре, заяви Йончев.

Избирателите ще кажат думата си и съм убеден, че в следващия парламент Патриотите ще сложат край на това, завърши съпредседателят на НАРОДЕН СЪЮЗ.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Ангел Джамбазки: Няма да допусна поругаването на български национален символ от Република Северна Македония без последствия

Поругаването на български национален символ е нещо, което аз няма да допусна Ставаме свидетели на небивал варварски акт на...

ВМРО почете 93 години от подвига на Мара Бунева

ВМРО почете 93 години от подвига на Мара Бунева

Сиди: Зелената политика на ЕС е огромно лицемерие

Ще продължим да работим за запазване на работните места в комплекс „Марица изток“, твърди депутатът от ВМРО и кореняк старозагорец

Никола Чакалов: Ще се боря повече мои връстници да участват в реалната политика, т.е. в реалното построяване на собствения им живот

Най-младият общински съветник Никола Чакалов. Става такъв едва на 18 години като ученик в Търговската гимназия в Стара Загора. Сега е студент...

Юлиан Ангелов: Чрез карта „Българин“ ще приобщим към България старите български общности

Българските общности от Сърбия, Албания, Македония, Молдова ще приобщим към България чрез тази карта Идеята е въвеждането на лична...

Според Сабанов президентът е сменил датата на изборите на инат

ВМРО е твърдо против да се гласува дистанционно и по пощата Президентът Радев промени датата на изборите на инат,...

Михов пита МРРБ за скандалната продажба на имота на старата болница в Свищов

Скандалната продажба на имот на старата болница в Свищов стана повод депутатът от Велико Търново доц. д-р Милен Михов да отправи питане...

Коментари