Начало Избори 2017 Обединени патриоти се обявиха за въвеждане на протекционизъм

Обединени патриоти се обявиха за въвеждане на протекционизъм

На нарочна среща с представители на КНСБ, водачът на русенската листа на КП „ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ представи приоритетите на обединените националисти и патриоти по отношение на изграждането на работеща и модерна икономика.

На първо място трябва да се въведат легитимни протекционистични мерки за защита на българското производство от външния протекционизъм чрез прилагане на антидъмпингови мерки, каквито широко се използват от ЕС, САЩ и други страни. Малко известен факт е, че Съюзът въвежда 10-15 подобни мерки годишно, което показва, че тази практика не е отречена.

Разбира се важно е да се приеме и стратегия „Технологична България“. Всички модерни икономики имат за основа високоразвитото индустриално производство с профилирани сегменти. Такава следва да бъде и българската икономика.

Само с туризъм и селско стопанство България няма да се нареди сред богатите държави и ще бъди винаги на последните места в модерния свят, каза пред представителите Веселинов. Дошло е времето, в което чрез приемането на подобна стратегия и система от мерки, да се промени профила на икономиката, да го преориентират към индустриалните и високотехнологични производства, допълни той.

Част от инструментите за изграждането на инфраструктура за бизнес са диференцираните данъчни ставки, нови инструменти за кредитиране с преференциални лихви, дялово инвестиране от страна на държавата и публично-частни партньорства с ясен регламент и т.н.

България трябва да се превърне в деен участник в Четвъртата индустриална революция, каза водачът на листата на русенските патриоти.

Веселинов даде пример с Русенската корабостроителница, която „падна“ жертва на сбърканата ни съдебна система. Работниците са поставени в унизителното положение да нямат право на избор, само защото един частен съдебен изпълнител е решил, че е дошло времето да запечата, поради дългове, тази гордост на русенската икономика.

В бъдещия парламент „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ ще подновят предложенията си и ще се борят за изконните права на работниците и бизнеса да бъдат защитени пред банките и финансовите спекуланти.  

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Александър Сиди: ДПС готви парламентарна хватка, за да има правителство

ДПС ще направи парламентарни хватки, за да има правителство. Всичко е договорено в Росенец. Депутатите от партията на Ахмед Доган ще излезнат...

Веселинов: ДПС ще управлява с ИТН независимо какво се говори за пред обществото

Липсата на Патриотите в парламента отваря широко вратите за връщане на ДПС в управлението. Всичко, което става в 46-ото Народно събрание е...

Глобалистите с картечница

Европа се разцепва на две под напора на културната война, която набира скорост Ние сме стожер на християнството на...

Контрера: 16 години след Тройната коалиция ще имаме Четворна коалиция, като общото между тях е участието на ДПС

Ликуй, народе! Статуквото падна! Партиите на протеста избраха председател на Народното събрание и трасираха пътя към нова управленска коалиция, която ще ни...

Искрен Веселинов: Желая успех на Слави, на сценаристите, на балета и на актьорската вечер

ИТН са в капана на Конституцията, смята заместник-председателят на ВМРО Започва работа 46-ото НС. Местата си ще заемат 112...

Сиди: Г-н Трифонов е космополит, докато ние си представяме скромна България на три морета

За резултата на коалиция „Български патриоти“, за възможните варианти за излизане от политическата криза, за липсата на представител на консервативното политическо пространство...

Красимир Каракачанов: Христо Иванов да бъде така добър да замълчи за Македония

Това, което той защити днес от трибуната на НС, е чужд, не национален интерес! Това послание отпръви към лидера...

Коментари