Начало По места Областният управител на Русе се срещна с посланика на Германия

Областният управител на Русе се срещна с посланика на Германия

Областният управител на област Русе Галин Григоров и неговият заместник Валентин Колев се срещнаха с посланика на Федерална Република Германия в Република България Н.Пр. Херберт Салбер.

Поводът за посещението на посланика е честването на 135 години Дойче шуле в Русе.

По време на срещата бяха обсъдени двустранните отношения между България и Германия в област Русе в сферата на икономиката, образованието и културата.

Също така дискутирани бяха и някои значими за региона и страната проекти, като тези за изграждането на автомагистрала между Русе и Велико Търново, както и построяването на трети мост над р. Дунав, който да е при Русе. Споменато беше, че развитието на подобен тип инфраструктура ще насърчи немските инвестиции и в по-малките общини от територията на област Русе, където безработицата е по-висока.

Що се касае до образованието акцентът беше поставен върху значението на дуалното образование и обучението на специалисти, като по този начин би се подпомогнало и цялостното икономическо развитие.

Не беше подмината и темата, касаеща двустранните отношения между Русе и Гюргево, които за пореден път бяха посочени за еталон в партньорството по поречието на р. Дунав.

В края на срещата двете страни размениха протоколни подаръци, а Н. Пр. Салбер изрази своите отлични впечатления от Русенския регион и увери в готовността на Германия да засили сътрудничеството си с област Русе.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Крепост Европа срещу нелегална миграция, иска Ангел Джамбазки

Крепост Европа Крепост Европа. Вишеградски подход. Нулева миграция. Стена, тел, ров с крокодили по границата. Християнски корени, християнски празници. Европейска...

Тазгодишната награда на НЖО „Достойнство и чест“ е за Райна Дрангова и Евгения Гешева

Националната женска организация на ВМРО не се уморява да търси и показва достойни за пример хора в българското общество. Тази година с...

Законът за личния фалит влезе в парламента

ВМРО внесе в НС закона за личния фалит Тази мярка ще избави много хора от капана „вечен длъжник“

Доц. Михов: За първи път тази година пенсиите са приоритет в бюджета

Приоритет ще имат и учителите, чиято заплата ще бъде с 20% над средната през следващата година, заяви депутатът

Паметна плоча извади от забвение търновски войвода в Илинденското въстание

Плоча на подпоручик Александър Панайотов бе официално поставена Плоча на подп. Александър Панайотов бе официално поставена на едноименната улица...

За новата вълна на коронавируса говори д-р Калин Поповски

Самият аз не очаквах да е толкова „стръмна“ новата вълна на коронавируса, споделя лекарят и депутат от ВМРО В...

Висока оценка за „Балканска стена 2020“

Тактическото учение се провежда на учебен полигон „Корен“ Висока оценка на подготовката и способностите на участниците в учение „Балканска...

Коментари