Начало Президентски избори Общественици призовават за обединение на патриотичните сили

Общественици призовават за обединение на патриотичните сили

Българските интелектуалци номинират Красимир Каракачанов за президент и Явор Нотев за вицепрезидент

Открито писмо с призив за обединение изпратиха група български учени и общественици.

В документа те призовават за обединение на българските патриотични партии за предстоящите избори за президент и вицепрезидент.

В писмото, подписано от Доц. Йордан Величков – ЮЗУ, Никола Алтънков – професор от Калифорнийски университет САЩ, Петър Харалампиев – Сдружение „БГ патриот“, Николай Захариев – Съюз на патриотичните сили „Защита“, ген. Петър Илиев – председател на Национално сдружение „За честта на пагона“, акад. Иван Юхновски – БАН, проф. Марин Деведжиев, полк. Ангел Тюфекчиев – председател на Националния съвет на Военния съюз и на Независимия национален съюз на офицерите в България, проф. Трендафил Митев – УНСС и Тодор Кондаков – Българско геополитическо дружество, се предлага единни патриотичните сили да издигнат за кандидат-президент лидера на ВМРО и заместник-председател на Народното събрание Красимир Каракачанов, а за кандидат за вицепрезидент Явор Нотев – от ръководството на „Атака“ и заместник-председател на Народното събрание.

Пълен текст на писмото:

До

лидерите на

патриотичните партии в България

До

всички българи, които милеят за бъдещето на Родината

Уважаеми господа,

Ние, долуподписаните,  не сме обвързани с политически партии или икономически структури. Повод за това писмо е единствено тревогата ни за бъдещето на нашето Отечество.

Вече две десетилетия България пропада в страшна бездна – демографска, икономическа, политическа, по линия на здравеопазването, социалните дейности, образованието, културата, морала и т.н. Пропадането може да стане необратимо, тъй като липсват опори и социални мотиви, които да пораждат енергия за спасение.

Обществото ни е обезверено и отчаяно, тъй като България е изявен първенец по лошите показатели – смъртност, отрицателен прираст, болести, престъпност, корупция, безработица, изтичане на мозъци, бедност, неграмотност и т.н. А по положителните показатели, е на последните места.

 Безкрайният мъчителен преход, осъществяван от случайни и неподготвени хора за управлението постигна едно-единствено нещо: разграбване активите на държавата, които по криминален начин преминаха в частна собственост на малък брой брутални и неуки персони, чийто стандарт на живота абсурдно се доближи до стандартите на световните милиардери.

Това стана за сметка на отчайващата бедност на широката маса български граждани, особено на пенсионерите и на младото поколение.

От всичките 230 държави в света България е на първо място по демографски срив. Ежегодно емигрират 3,1‰ (около 22 000 души) от нейното население, и това са главно умни и способни млади хора, които безвъзвратно изнасят зад граница българския генофонд. Отрицателният прираст, като разлика между раждаемост и смъртност, заедно с отрицателното салдо на миграцията, имат най-високата стойност в света – минус 7,9‰ от населението на България. Така България всяка година намалява с около 60 000 души. Това прави 164 души на денонощие или 7 души на час.

До всичко това се стигна поради безконтролното властване на различни алчни и продажни политически сили. На практика, ние сме свидетели на осъществен „демоцид” от управлявалите „български партии”, спрямо собствения си народ. 

Ясно е, че България има нужда от нова, мощна национална алтернатива.

На предстоящите президентски избори тази алтернатива трябва да направи своята заявка за управление на Родината ни по един нов начин. Считаме, че е нужно на първо място обединение зад личности, които от своя страна могат да обединят политическите сили и национално-мислещите българи. Призоваваме като първа стъпка представените в парламента партии и коалиции от национално-патриотичното пространство: Патриотичния фронт – НФСБ, ВМРО и АТАКА да излъчат обща, балансирана, кандидат-президентска двойка, която може да изпълни горното.

Считаме, че подходящ тандем биха били историкът д-р по международно право и международни отношения Красимир Каракачанов за президент и доказания юрист и зам. председател на НС Явор Нотев за вице-президент.

Бихме искали те да се явят не само като представители на своите политически сили, но и като обединители на всички милеещи за България, затова настояваме да бъдат издигнати като независими кандидати, с инициативен комитет, в който и ние и мнозина други български интелектуалци заявяват готовност да участват.

Доц. Йордан Величков – ЮЗУ

Никола Алтънков – професор от Калифорнийски университет САЩ;

Петър Харалампиев – Сдружение „БГ патриот“

Николай Захариев – Съюз на патриотичните сили „Защита“;

Ген. Петър Илиев – председател на Национално сдружение „За честта на пагона“;

Акад. Иван Юхновски – БАН

Проф. Марин Деведжиев

Полк. Ангел Тюфекчиев – председател на Националния съвет на Военния съюз и на Независимия    национален съюз на офицерите в България;

Проф. Трендафил Митев – УНСС

Тодор Кондаков – Българско геополитическо дружество

28 юли 2016 г.

 

 

 

 

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Александър Сиди: ДПС готви парламентарна хватка, за да има правителство

ДПС ще направи парламентарни хватки, за да има правителство. Всичко е договорено в Росенец. Депутатите от партията на Ахмед Доган ще излезнат...

Веселинов: ДПС ще управлява с ИТН независимо какво се говори за пред обществото

Липсата на Патриотите в парламента отваря широко вратите за връщане на ДПС в управлението. Всичко, което става в 46-ото Народно събрание е...

Глобалистите с картечница

Европа се разцепва на две под напора на културната война, която набира скорост Ние сме стожер на християнството на...

Контрера: 16 години след Тройната коалиция ще имаме Четворна коалиция, като общото между тях е участието на ДПС

Ликуй, народе! Статуквото падна! Партиите на протеста избраха председател на Народното събрание и трасираха пътя към нова управленска коалиция, която ще ни...

Искрен Веселинов: Желая успех на Слави, на сценаристите, на балета и на актьорската вечер

ИТН са в капана на Конституцията, смята заместник-председателят на ВМРО Започва работа 46-ото НС. Местата си ще заемат 112...

Сиди: Г-н Трифонов е космополит, докато ние си представяме скромна България на три морета

За резултата на коалиция „Български патриоти“, за възможните варианти за излизане от политическата криза, за липсата на представител на консервативното политическо пространство...

Красимир Каракачанов: Христо Иванов да бъде така добър да замълчи за Македония

Това, което той защити днес от трибуната на НС, е чужд, не национален интерес! Това послание отпръви към лидера...

Коментари