Начало Президентски избори Общественици призовават за обединение на патриотичните сили

Общественици призовават за обединение на патриотичните сили

Българските интелектуалци номинират Красимир Каракачанов за президент и Явор Нотев за вицепрезидент

Открито писмо с призив за обединение изпратиха група български учени и общественици.

В документа те призовават за обединение на българските патриотични партии за предстоящите избори за президент и вицепрезидент.

В писмото, подписано от Доц. Йордан Величков – ЮЗУ, Никола Алтънков – професор от Калифорнийски университет САЩ, Петър Харалампиев – Сдружение „БГ патриот“, Николай Захариев – Съюз на патриотичните сили „Защита“, ген. Петър Илиев – председател на Национално сдружение „За честта на пагона“, акад. Иван Юхновски – БАН, проф. Марин Деведжиев, полк. Ангел Тюфекчиев – председател на Националния съвет на Военния съюз и на Независимия национален съюз на офицерите в България, проф. Трендафил Митев – УНСС и Тодор Кондаков – Българско геополитическо дружество, се предлага единни патриотичните сили да издигнат за кандидат-президент лидера на ВМРО и заместник-председател на Народното събрание Красимир Каракачанов, а за кандидат за вицепрезидент Явор Нотев – от ръководството на „Атака“ и заместник-председател на Народното събрание.

Пълен текст на писмото:

До

лидерите на

патриотичните партии в България

До

всички българи, които милеят за бъдещето на Родината

Уважаеми господа,

Ние, долуподписаните,  не сме обвързани с политически партии или икономически структури. Повод за това писмо е единствено тревогата ни за бъдещето на нашето Отечество.

Вече две десетилетия България пропада в страшна бездна – демографска, икономическа, политическа, по линия на здравеопазването, социалните дейности, образованието, културата, морала и т.н. Пропадането може да стане необратимо, тъй като липсват опори и социални мотиви, които да пораждат енергия за спасение.

Обществото ни е обезверено и отчаяно, тъй като България е изявен първенец по лошите показатели – смъртност, отрицателен прираст, болести, престъпност, корупция, безработица, изтичане на мозъци, бедност, неграмотност и т.н. А по положителните показатели, е на последните места.

 Безкрайният мъчителен преход, осъществяван от случайни и неподготвени хора за управлението постигна едно-единствено нещо: разграбване активите на държавата, които по криминален начин преминаха в частна собственост на малък брой брутални и неуки персони, чийто стандарт на живота абсурдно се доближи до стандартите на световните милиардери.

Това стана за сметка на отчайващата бедност на широката маса български граждани, особено на пенсионерите и на младото поколение.

От всичките 230 държави в света България е на първо място по демографски срив. Ежегодно емигрират 3,1‰ (около 22 000 души) от нейното население, и това са главно умни и способни млади хора, които безвъзвратно изнасят зад граница българския генофонд. Отрицателният прираст, като разлика между раждаемост и смъртност, заедно с отрицателното салдо на миграцията, имат най-високата стойност в света – минус 7,9‰ от населението на България. Така България всяка година намалява с около 60 000 души. Това прави 164 души на денонощие или 7 души на час.

До всичко това се стигна поради безконтролното властване на различни алчни и продажни политически сили. На практика, ние сме свидетели на осъществен „демоцид” от управлявалите „български партии”, спрямо собствения си народ. 

Ясно е, че България има нужда от нова, мощна национална алтернатива.

На предстоящите президентски избори тази алтернатива трябва да направи своята заявка за управление на Родината ни по един нов начин. Считаме, че е нужно на първо място обединение зад личности, които от своя страна могат да обединят политическите сили и национално-мислещите българи. Призоваваме като първа стъпка представените в парламента партии и коалиции от национално-патриотичното пространство: Патриотичния фронт – НФСБ, ВМРО и АТАКА да излъчат обща, балансирана, кандидат-президентска двойка, която може да изпълни горното.

Считаме, че подходящ тандем биха били историкът д-р по международно право и международни отношения Красимир Каракачанов за президент и доказания юрист и зам. председател на НС Явор Нотев за вице-президент.

Бихме искали те да се явят не само като представители на своите политически сили, но и като обединители на всички милеещи за България, затова настояваме да бъдат издигнати като независими кандидати, с инициативен комитет, в който и ние и мнозина други български интелектуалци заявяват готовност да участват.

Доц. Йордан Величков – ЮЗУ

Никола Алтънков – професор от Калифорнийски университет САЩ;

Петър Харалампиев – Сдружение „БГ патриот“

Николай Захариев – Съюз на патриотичните сили „Защита“;

Ген. Петър Илиев – председател на Национално сдружение „За честта на пагона“;

Акад. Иван Юхновски – БАН

Проф. Марин Деведжиев

Полк. Ангел Тюфекчиев – председател на Националния съвет на Военния съюз и на Независимия    национален съюз на офицерите в България;

Проф. Трендафил Митев – УНСС

Тодор Кондаков – Българско геополитическо дружество

28 юли 2016 г.

 

 

 

 

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО е твърдо против партийна чистка в здравеопазването на принципа „стани, за да седне моят човек“

Министърът да посочи мотиви за отстраняването на директори на болници През последните дни ставаме свидетели на безпрецедентни уволнения на...

Красимир Каракачанов: На България ѝ трябва грамотно, а не раболепно и папагалско правителство

На България ѝ трябва грамотно, а не раболепно и папагалско правителство. Българският народ е тотално разединен и противопоставен....

Сиди: 170 национални предатели задоволиха болното его на френския президент

Решението на парламента за РСМ е обидно и разочароващо. Денят, в който се случи това национално предателство, истината е, че костите на...

Искрен Веселинов: Следващото правителство ще бъде доминирано от външни фактори

Следващото правителство ще бъде доминирано от външни фактори. Въобще не изключвам, както и самият Кирил Петров намекна, за някакво коалиране на ПП...

ВМРО предлага да се издигне паметник на Тодор Александров в Стара Загора

Съветниците от групата на ВМРО в Общинския съвет на Стара Загора внасят предложение за финансиране и изграждане на паметник на видния български...

Десето юбилейно издание на Патриотичните игри във Враца

Патрон на Програмата за патриотично възпитание е Красимир Богданов С много настроение, спортен дух и положителни емоции премина четвъртото...

Искрен Веселинов: Призовавам Президента да започне консултации за промяна на Конституцията

Видя се, че срещите с партиите са ялови и такива ще останат без реална промяна на системата За това...

Коментари