Начало По места Община Пловдив иска актуализация на бюджета, ВМРО против нов заем

Община Пловдив иска актуализация на бюджета, ВМРО против нов заем

Общинският съвет ще разгледа на сесия нова актуализация на бюджета, в която е заложен заем за реализиране на големите инфраструктурни проекти на Пловдив. От ВМРО обявиха, че няма да подкрепят теглене на 102 млн. лв. заем до 2023 година, както и отчета за бюджет 2019 г., съобщават от БНР.

На пресконференция председателят на организацията Борислав Инчев каза,  че новият заем се прави през „задния вход“:

Използваш възможността през един документ, който ти очертава финансовото бъдеще на общината за следващите 3 години, да прокараш толкова важно решение като тегленето на 102 милиона лв. Не считаме, че това е по управленски доблестно. Считаме, че се нарушават основни етични правила – на нормална комуникация между всички общински съветници и групи, които представляват гражданите на Пловдив, дали вота си на последните избори.

Инчев апелира към кмета Здравко Димитров да каже защо предлага да се изтеглят 102 милиона и защо за над 90 млн. лв. от тях няма едно изречение за това какво  се предлага. 

Обезпокоени от спада на местните приходи през 2019 г., описани в отчета за миналогодишния бюджет, воеводите предричат драстично вдигане на данъците следващата година. Основно в два параграфа – данък върху недвижимото имущество и автомобилния данък, прогнозира Инчев.

По предложението за ръководителя на Комплексния онкологичен център той обяви, че ще го подкрепят в първата му част – за прекратяване на договора на досегашния управител д-р Парашкев Цветков. Но не е сигурно за другата – определяне на временно изпълняващ ръководител. Причината е, че в предложението на мястото на името има многоточие, обясни общинският съветник Димчо Петров, според когото подобно предложение за избор не е нормално.

Миналата сесия на ОбС при протест на граждани точката за избор на проф. д-р Мариана Янева, спечелила конкурса за управител на КОЦ – Пловдив, беше оттеглена, а кметът Здравко Димитров обеща обсъждане на темата.

Не е имало такова обществено обсъждане, не знаем кого ще предложат на сесията сега. Ще подкрепим само специалист, каза председателят на ВМРО – Пловдив.

От организацията ще настояват и за поемане на отговорност от вносителите на предложението, ако временният управител не се справи.

То е подписано не от един човек, а от 21-те съветника на ГЕРБ и „Кауза Пловдив“ – подчерта секретарят на ВМРО Камен Шишманов.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Красимир Каракачанов: Провежда се най-мащабното учение на Сухопътните войски през последните 20 години

Учение „Балканска стена - 2020” на Сухопътните войски , което се провежда в момента на учебен полигон „Корен“, е

Веселинов: ВМРО е единствената партия, която се опитва да помогне на туристическия бранш

На Общинската конференция на ВМРО - Варна Искрен Веселинов представи пакет от мерки за подпомагане на туристическия бранш Подпомагане...

Каракачанов пред „Сител“: По време на Титова Югославия, ако говориш за ВМРО – отиваш в „Идризово“

По повод празника 23 октомври, датата на основаване на ВМРО, лидерът на Организацията Красимир Каракачанов даде интервю за македонската телевизия „Сител“.

127 години ВМРО (ОБЗОР)

На 23 октомври 2020 г. се навършиха 127 години от създаването на родолюбивата, българска, патриотична организация ВМРО. По този...

ВМРО – Карлово с пореден жест към медицинските лица

Поредно дарение на защитни средства направиха общинските съветници от ВМРО - Карлово. То бе заинфекциозното отделение в...

ВМРО откри паметна плоча на Гено Димитров в село Струпец

Навръх годишнината на родолюбивата, българска патриотична организация ВМРО в село Струпец беше открита паметна плоча на революционера Гено Димитров. Тя е изработена...

Д-р Петрова се включи в раздаване на хранителни продукти на хора от област Плевен

Д-р Султанка Петрова се включи в раздаването на пакети с хранителни продукти от първа необходимост в градовете Долна Митрополия, Долни Дъбник и...

Коментари