Начало Блог Красимир Каракачанов: Тази година Армията е с най-висок рейтинг като одобрение от...

Красимир Каракачанов: Тази година Армията е с най-висок рейтинг като одобрение от обществото

От всички институции Армията е с най-висок рейтинг на одобрение от обществото

Армията е най-слабо засегната от COVID-19 и това се дължи на ген. Мутафчийски

Службата в Армията не е само въпрос на патриотизъм, а дава възможност за едно нормално развитие. Тази година Армията е с най-висок рейтинг от всички институции, като одобрение на обществото.

Ще има нова техника, това е нормално, тъй като 25 години Армията беше пренебрегвана институция. На Армията се гледаше като един декор за Гергьовден и по стар български обичай нашите политици смятаха, че като влезем в Европа, някой ще ни храни, а като влезем в НАТО, някой ще ни пази. Само че, такова нещо няма.

Това заяви в „Денят започва“ по БНТ вицепремиерът, министър на отбраната и председател на ВМРО Красимир Каракачанов.

Той напомни поговорката, че този, който не храни своя Армия, храни чужда и даде за пример ситуацията в НАТО около конфликта Гърция – Турция. Каракачанов допълни, че трябва да подготвим Българската армия, за да може да изпълнява своите задължения по Конституция – да има всички способности да защитава териториалната цялост и суверенитета на България.

Четири поредни години се увеличават възнагражденията на българските военнослужещи. Според министъра, службата в Армията не е само въпрос на патриотизъм, а дава възможност за едно нормално развитие.

Тази година Армията е с най-висок рейтинг от всички институции, като одобрение на обществото.

Следващите 8 самолети F-16 ще се договарят в рамките на следващия мандат.

По думите му това щял да бъде този, който прецени българският народ на изборите. Каракачанов отново подчерта, че не е започнала процедура за придобиването им, а все още се чака предложение за оферти.

Той припомни, че миналата седмица бе подписан договорът за ремонт на танковете, а преди това бе сключен договор за два многофункционални кораба, както и два минни ловци. Всички ремонти по тези проекти ще бъдат извършвани в български предприятия, подчерта Каракачанов.

Тази година Армията не похарчи близо 370 мн. лв., които ни бяха по бюджет, за да бъдем адекватни към ситуацията, заяви военният министър.

Направихме кампанията „Бъди войник“ само със средства на МО. Българинът идва на Балканите като войник, а не като бежанец, изтъкна Каракачанов.

По думите му няма държава в НАТО, която да е намалила разходите си за отбрана в пандемията.

Той коментира и въвеждането на доброволната казарма. По думите му остро реагирали хората, които не харесват нищо. Каракачанов добави, че ако хора, които отидат доброволци им хареса може да останат.

Това се прави, за да не се събират куцо, кьораво и сакато и да ги изпращаме на сигурна смърт, при необходимост, зави вицепремиерът.

Той коментира и предложенията на колегите му от ВМРО за „вечния длъжник“.

Не е нормално, когато съм взел кредит моите наследници да го плащат цял живот. За 10 години имаш механизмите да потърсиш задълженията, но ако ти не ги потърсиш след 10 години влиза давността и ти вече не можеш да ги тормозиш, каза Каракачанов.

Ваксините пътуват, аз ще направя това, което каже ген. Мутафчийски, Армията е най-слабо засегната от COVID-19.  Ако неговото мнение е да се ваксинираме, ще се ваксинираме, категоричен бе военният министър.

Каракачанов коментира ситуацията със Скопие. В Европа имат своя визия, но и България има визия. Ще дадем съгласие, когато се научат, че със съседите не може по този начин, поясни Каракачанов.

Той призова скопските политици да мислят, като европейски политици и да приемат, че тяхната история започва с Коминтерна.

Преди 140 години някои от нашите европейски партньори го създадоха този македонски въпрос. Винаги големите държави имат своите интереси и ги защитават малко по-брутално. В Европа има едни кръгове, партии и правителства, които имат своята визия, но да бъдат така добри да не ми го обличат в европейски аргументи.

България не е наложила вето на Македония. Ние им казахме, че ще дадем съгласие за започване на преговорите, когато се поправят. Не може от 1 клас да се подготвят децата в омраза към българите.

Населението се възпитава в омраза и то на база на неверни факти. Взема се българската история, фалшифицира се и на база на тази фалшифицирана информация се възпитава в омраза. Скопските политици трябва да изграждат своята идентичност на база автентичните факти от тяхната история, посочи вицепремиерът.

За предстоящите избори лидерът на ВМРО заяви, че в момента се намират в коалиция, но предстояло да седнат да го обсъдят как ще се явят на тях.

Целия разговор гледайте във видеото>>>

Последни Новини

Ангел Джамбазки: Европейският подход по темата с членството на България в Шенген е политическа шизофрения

От една страна Европа иска да се пази границата, от друга страна се продължава с политиката на обвиняване на държавите, които имат...

Каракачанов: Бойко Борисов, Кирил Петков и Христо Иванов са главните виновници за случая на македонската граница

Все още има български политици, които са под робството на собствените си страхове и комплекси за малоценност. Още са под робството да...

Групата на Европейските консерватори и реформисти ще проведе изнесено заседание в София

По време на събитието ще бъдат дискутирани актуални теми за Европа и региона Групата на Европейските консерватори и реформисти...

Джамбазки: Спирането на българи на границата с РСМ е позор и провал за политическата ни класа

Евродепутатът подчерта, че е сезирал колегите си от ЕП за действията на Скопие Недопускането на българи в РСМ е...

ВМРО отбеляза 151 години от рождението на Гоце Делчев (ОБЗОР)

Структурите на ВМРО отбелязаха 151-ата годишнина от рождението на Гоце Делчев. Ето къде и как: Благоевград

Искрен Веселинов: В Македония се зароди истерия, която целеше провокация

Жертва сме на медии в нашата съседка, които налагат антибългарска пропаганда, смята съпредседателят на ВМРО Ескалация на напрежението има....

Съветниците от ВМРО – Русе искат границите между България и Румъния да бъдат отворени за свободно движение на хора и стоки

Общинските съветници от групата на „Патриотите – ВМРО“ внесоха писмено предложение до ОбС - Русе за приемане на декларация в подкрепа Република...

Коментари