Начало Блог Организаторите на гей парада се скриха от пряк дебат с Контрера

Организаторите на гей парада се скриха от пряк дебат с Контрера

„София прайд“ не защитава права, демокрация и толерантност, а тероризира и тоталитарно налага политически тези, казва общинският съветник от ВМРО

В ефира на „Здравей, България” по Нова телевизия общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера не скри възмущението си от намерението на организаторите на „София прайд“ да затворят центъра на столицата, за да се проведе парада.

Той взе участие в предаването чрез директно включване от Столична община, тъй като противниците на неговата теза – организатори на гей парада, отказаха да седнат в студиото заедно с него, за да коментират темата.

Контрера посочи, че позицията на ВМРО срещу провеждането на парада е устойчива. Той определи събитието като чужд културен код, който ни се натрапва всяка година. Не желаем това да се случва в българската столица, защото противоречи на обществения порядък, заяви съветникът.

Той изпрати писма до кмета на София и до вътрешния министър, в които настоява да не разрешава провеждането на гей парад, както и пита колко струва това на българските данъкоплатци.

Според Карлос Контрера мероприятието ще струва скъпо на хазната, защото е предвидена солидна полицейска охрана. Освен това за същото време и място има заявено провеждане на друго мероприятие преди обявяването на „София прайд“.

Съветникът от ВМРО се възмути и от факта, че организаторите на гей парада и до момента се крият от дебат по темата. Уж искат да са защитници на права, а в същото време отнемат права. Те са се наредили заедно с ДПСи европейските либерали. Опитват се да изнасят уроци по толерантност, но нека първо да погледнат себе си и тогава да се опитват да учат другите на демокрация, посочи Контрера.

По думите му лъсва тоталитарното мислене на организаторите на парада. Те са готови на база субективни преценки да отричат права. За него и ВМРО спорът за провеждането на гей парад е чисто ценностен и същностен.

Контрера се възмути също, че организаторите на гей парада се опитват да налагат тези и правят политически заявки, като за узаконяване на гей бракове и за възможността гей двойки да осиновяват деца.

Това за нас е неприемливо от ценностна и морална гледна точка. Нашето общество, държавност и национален дух не припознава подобни практики. Голяма част от българските граждани не одобряват това събитие. Не може заради една креслива групичка всички ние да бъдем поставяни в ситуация, която не ни харесва и се повтаря години наред. Тези хора ни тероризират, категоричен беше Карлос Контрера.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО: Кристина Димитрова, Искрен Пецов и агент Тенев също влизат в листите ни като гражданска квота

Те са представители на СЕК (Средна европейска класа), които подписаха споразумение за подкрепа с войводите за парламентарните избори. Заедно...

Красимир Каракачанов лично се увери във възможностите на ремонтираните самолети Су-25

Ремонтираните самолети Су-25 са български самолети, защото са платени от българските граждани. Министърът на отбраната Красимир Каракачанов лично провери...

Каракачанов: България няма да промени позицията си към Скопие след изборите

Няма да има българска партия, която ще предаде българските национални интереси. Или да промени позицията си към Скопие след изборите

Кузман Илиев: Повече свобода за бизнеса и по-малко бумащина

Ще насоча разговора към повече свобода за бизнеса и по-малко бумащина Добре е, че партийните формации се отварят за...

Ген. Кирил Радев: Не съм съгласен България да бъде категоризирана като черната овца по корупция в ЕС

Ген. Кирил Радев, бивш директор на НСБОП, е поканен лично от лидера на партията Красимир Каракачанов да се присъедини към гражданската листа...

Ангелов: ВМРО отстоява виждането на 90% от българите да не подкрепим Македония, докато краде българската история

Македония докато краде българската история и революционери няма да я подкрепим Именно ВМРО отстоява виждането на 90% от българите,...

ВМРО: България над всичко! Да развеем трибагреника на Трети март!

Това зоват младежите на ВМРО във видеообръщение към всички сънародници. Да покажем, че тачим свободата си, допълват още те.

Коментари