Начало Новини Отмяната на мораториума за внос на зърно от Украйна ще доведе до...

Отмяната на мораториума за внос на зърно от Украйна ще доведе до фалит на родните зърнопроизводители

Хората на власт занимават обществото с дебати за съветски шпиони, паметници, подаряват въоръжение, докато националната ни сигурност е застрашена!

Това се казва в позиция на „ВМРО – Българско национално движение“ по повод отмяната на забраната за внос на зърно от Украйна и протестите на зърнопроизводителите и се допълва:

„Управляващите разделиха обществото, настройвайки го срещу зърнопроизводителите. Това ще доведе до фалит на хиляди дребни и средни земеделски производители. Да те накарат да купиш посеви, препарати и торове на двойна и тройна цена спрямо миналата година, а после да ти изкупят реколтата на половин цена (заради вноса), е всичко друго, но не и грижа за родното производство. Това няма нищо общо с пазарната икономика! Протестите са неизбежни!“.

Ето и цялата позиция на ВМРО:

Сервилността на властващите отдавна застрашава националната сигурност, но действията им вече поставят под въпрос оцеляването на българина. Докато същите ни пълнят телевизорите с дебати за паметници, съветски шпиони и други теми отпреди 30 години, горивата подгониха трите лева. Докато ние подаряваме въоръжение, други печелят милиарди от войната.

Сега са решили да унищожат земеделието, използвайки евтини трикове и настройвайки обществото срещу зърнопроизводителите. Били терористи, трупали несметни богатства. А истината е, че отмяната на мораториума за внос на зърно от Украйна няма да засегне онези 65 богати фамилии (получаващи лъвския пай от евросубсидиите и всъщност спонсори на властта), а ще доведе до фалит на хилядите дребни и средни земеделски производители. Да те накарат да купиш посеви, препарати и торове на двойна и тройна цена спрямо миналата година, а после да ти изкупят реколтата на половин цена (заради вноса), е всичко друго, но не и грижа за родното производство.

Това няма нищо общо с пазарната икономика. По същия начин са ударени и пчеларите с изкупна цена на меда под 4 лв. за сметка на внасяния по-евтин украински, пакетиран и продаван от чуждите вериги като български мед, за между 10 и 15 лв.

Отговорните политици защитават първо интереса на своите граждани. Полша и Унгария го показаха. А в случая остава впечатлението, че нашите защитават чужди. Затова не се чудете! Протестите са неизбежни!

Последни Новини

Пълно безхаберие на „сглобката“ по темата с нелегалната имиграция

ВМРО настоява за справяне с нелегалната имиграция и отбрана на свещената българска граница! В момента така наречената „сглобка“, която управлява България, не...

С номер 4 ВМРО – Българско национално движение тръгва на избори

С  номер 4 в бюлетината ПП „ВМРО – Българско национално движение“ тръгва на местните избори, които ще се проведат на 29 октомври...

Въпросите на Карлос Контрера към другите кандидати за кмет на столицата

Карлос Контрера, кандидат за кмет на София от ВМРО - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 26.09.2023 г. Илиана...

ВМРО регистрира своята кандидатска листа за общински съветници на местните избори в община Мездра

Политическа партия „ВМРО - Българско национално движение“ регистрира в Общинска избирателна комисия - Мездра своята кандидатска листа за общински съветници за участие...

Искрен Веселинов: Хекимян е от най-либералните журналисти. Пирон на ГЕРБ в ковчега на демокрацията

Какво издава кандидатурата на герб на Антон Хекимян за кмет на София? Какви са скритите договорки на ГЕРБ и...

Карлос Контрера: ВМРО ще се бори рисковите райони на София да не се превръщат в гета

ВМРО ще се бори рисковите райони на София да не се превръщат в гета. Има начини за това. Защото в София има...

Светлозар Янков е кандидатът на ВМРО за кмет на Карлово

Общинският съветник от ВМРО в Карлово Светлозар Янков е канидат за кмет на общината. Янков е областен...

Коментари