Начало Национален младежки комитет Отстъпки по темата РС Македония значат сваляне на правителството!

Отстъпки по темата РС Македония значат сваляне на правителството!

ВМРО – Младежи с демонстрация пред резиденция „Бояна“. Причината – днес правителствата на Република България и на Република Северна Македония провеждат съвместно заседание в сградата.

Младежите настояват за среща с българския и македонския премиер, за да ги запознаят с общата ни история и литература. В писмо вчера ръководството на младите войводи отправя апел към министър-председателя на България, министър-председателя и президента на РС Македония, с настояване да ги приемат в Министерски съвет на Р България, за да им подарят книги на исторически български автори.

Корелацията на Кирил Петков стигна до това да си говорим за самолетни линии, а не за истинските проблеми – правата на българите в Македония, нашите език, история и култура, които крадат ежедневно. Отстъпки по темата РС Македония значат само едно – сваляне на това правителство, заяви Александър Сиди пред журналисти.

Ние сме тук, за да напомним на премиера на България, че в Македония живеят българи и техните конституционни права се нарушават ежедневно. Вчера, когато посрещна своя колега, можеше да не го води на само на Паметника на Незнайния воин. Само на 50 метра е паметникът на Самуил – един прекрасен български цар, каза още Сиди. 

Самолетна линия София-Скопие е най-безумното нещо. България няма да се откаже от хората си, допълни бившият депутат по темата. 

Над 75% от българските граждани очакват България да затвърди и защити позицията си – нещо, което нашият любим министър-председател, да се свети името му, не прави, категоричен бе Сиди. 

Преди две седмици представители на ВМРО се събраха на демонстрация и пред президентството по време на Консултативния съвет за национална сигурност.

Последни Новини

Балабанов: Случаят с прострелян мигрант на границата ни е зле скроена комбинация и цели да компрометира България

Случаят с простреляния мигрант е зле скроена комбинация, която да компрометира България пред различни европейски и световни институции. Интересно ми е как...

Българите от РСМ атакуваха в съда дискриминационните закони срещу тях

Сдружението за македонско-българско приятелство в гр. Скопие внесе жалба в Конституционния съд на РС Македония с искане да бъде обявен за противоконституционен...

С кръгла маса бяха отбелязани 100 години от акцията на ВМРО в Кюстендил

С кръгла маса, посветена на събитията от началото на декември 1922 година, когато Кюстендил е окупиран от четите на ВМРО, водени от...

Джамбазки за Шенген: Лицемерие и двуличие от част от западните държави

11 години западните страни се държат със София и Букурещ като с държави втора ръка, подчерта евродепутатът. Въпросът на...

Джамбазки за Шенген: Когато т.нар. „българска политическа класа“ се държи като обслужващ персонал към Европа, ще получаваме такова отношение!

В продължение на 11 години западноевропейските държави доказват двуличното си отношение към България Позицията на...

Двама еврокомисари ще вземат участие в конференцията „Западни Балкани“, организирана от Ангел Джамбазки

Мария Габриел, Оливер Вархей, евродепутати, политици от региона, професори, журналисти и общественици ще се включат в събитието Двама еврокомисари...

Юлиан Ангелов: „Циркът – кодове, бюлетини, машини“ не обслужва интереса на българите

Случващото се в момента в Народното събрание е пълен цирк, който не работи за решаване на проблемите на българските граждани.

Коментари