Начало По места От ВМРО обезпокоени за имот на мюфтийството – ще се използва ли...

От ВМРО обезпокоени за имот на мюфтийството – ще се използва ли за религиозна дейност

Общинският съветник от ВМРО в София Димитър Антов праща писмо до кмета и главния архитект на София, до кмета и главния архитект на район „Сердика“ и до началника на РДНСК. Той настоява за спиране на строеж в кв. „Орландовци“ – на „Христо Батанджиев“ № 28 и иска да му бъдат предоставени документи – строителни разрешения, съгласие от съседи и др., с които е позволено да бъде извършен.

Съветникът е обезпокоен, че предназначението на обекта ще бъде смесено, „за да може на това място да се появи новия молитвен храм, прикрит зад магазин или склад за обувки, какъвто случай имаме вече в столичния квартал „Люлин“, дава пример той.

Антов настоява направи за проверка за истинността и целостта на всички строителни книжа и проверка дали отговарят на изискванията от Закона за устройство на територията.

Междувременно, подобен проблем се очертава и в Стара Загора, където се заговори за планове на мюфтийството да строи в района циганския квартал в града.

Текста на писмото >>>

 

 

До кмета на Столична община

г-жа Йорданка Фандъкова

До главния архитект на София

Арх. Здравко Здравков

До кмета на район Сердика

Г-н Тодор Кръстев

До главния архитект на район Сердика

Г-жа Агнеса Касабова

До началника на РДНСК Югозападен Район

Г-н Пламен Трифонов

До РО НСК София

Г-жа Юлия Дъбова

 

 

ПИСМО

От Димитър Борисов Антов – общински съветник от ВМРО в Столичния общински съвет

Уважаема г-жо Фандъкова,

Настоявам за спиране на строежа в квартал „Орландовци“, находящ се на ул. „Христо Батанджиев“ № 28 (ъгъла с улица „Съзнание“) до пълна проверка на документите  за строеж.

Моля да се направи проверка за истинността и целостта на всички строителни книжа. Нека стриктно да се проследи дали тези книжа отговарят на изискванията от Закона за устройство на територията (ЗУТ) а именно: максималната плътност на застрояване, максималната интензивност на застрояване, минималната свободна дворна площ, начина и характера на застрояване, линиите на застрояване, конкретното предназначение, допустимите дейности и допустимото застрояване.

Обезпокоен съм, че предназначението ще бъде смесено, за да може на това място да се появи новия молитвен храм, прикрит зад магазин или склад за обувки, какъвто случай имаме вече в столичния квартал „Люлин“.

Също така настоявам да бъдат проверени подписите на съседите, дали съгласие за строежа. В качеството си на какви са се подписали те, дали са собственици или са наематели и ако са наематели, дали имат писмено разрешение от собствениците да подписват такива документи?

Моля да ми бъдат предоставени всички документи, отнасящи се до този строеж.

28 юли 2017 г.

гр. София

С уважение:

Димитър Антов

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО блокира Кресненското дефиле

Акцията #НеПредавайМакедония ще продължи неопределено време Ние от ВМРО още преди месеци предупредихме, че започваме с протести и концерти...

ВМРО сигнализира кмета на Враца за проблеми с електроподаването в кв. „Кулата“

Общинското ръководство на ВМРО изпрати сигнал до кмета на Община Враца Калин Каменов във връзка с проблемното електроснабдяване на квартал „Кулата“.

Николай Гергинов: Македония не е готова за ЕС

Коментар на председателят на ВМРО Младежи – София Николай Гергинов по повод разпространената в медии информация за провокация спрямо България по случай...

Контрера сезира прокуратурата за „Български пощи“

Повече от месец няма отговор кой е виновен и какви са реалните щети от тази безпрецедентна ситуация Общинският съветник...

Джамбазки: Несправедливият натиск на Европа за Македония прави българите евроскептици

Българският представител от ВМРО в групата на Европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки направи изказване от трибуната на ЕП по отношение на...

Приобщаването на Македонската църква към Сръбската е изключително нагла провокация

Приобщаването на Македонската църква към Сръбската е изключително нагла провокация. Това заяви Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, пред „Фокус“.

Искрен Веселинов: Подигравка – правителството връща по-малко, отколкото взема като ДДС вследствие на поскъпването на горивото

Тези процеси са функция на едно арогантно отношение и нежелание за диалог Мерките на правителството са закъснели, в някаква...

Коментари