Начало По места От ВМРО обезпокоени за имот на мюфтийството – ще се използва ли...

От ВМРО обезпокоени за имот на мюфтийството – ще се използва ли за религиозна дейност

Общинският съветник от ВМРО в София Димитър Антов праща писмо до кмета и главния архитект на София, до кмета и главния архитект на район „Сердика“ и до началника на РДНСК. Той настоява за спиране на строеж в кв. „Орландовци“ – на „Христо Батанджиев“ № 28 и иска да му бъдат предоставени документи – строителни разрешения, съгласие от съседи и др., с които е позволено да бъде извършен.

Съветникът е обезпокоен, че предназначението на обекта ще бъде смесено, „за да може на това място да се появи новия молитвен храм, прикрит зад магазин или склад за обувки, какъвто случай имаме вече в столичния квартал „Люлин“, дава пример той.

Антов настоява направи за проверка за истинността и целостта на всички строителни книжа и проверка дали отговарят на изискванията от Закона за устройство на територията.

Междувременно, подобен проблем се очертава и в Стара Загора, където се заговори за планове на мюфтийството да строи в района циганския квартал в града.

Текста на писмото >>>

 

 

До кмета на Столична община

г-жа Йорданка Фандъкова

До главния архитект на София

Арх. Здравко Здравков

До кмета на район Сердика

Г-н Тодор Кръстев

До главния архитект на район Сердика

Г-жа Агнеса Касабова

До началника на РДНСК Югозападен Район

Г-н Пламен Трифонов

До РО НСК София

Г-жа Юлия Дъбова

 

 

ПИСМО

От Димитър Борисов Антов – общински съветник от ВМРО в Столичния общински съвет

Уважаема г-жо Фандъкова,

Настоявам за спиране на строежа в квартал „Орландовци“, находящ се на ул. „Христо Батанджиев“ № 28 (ъгъла с улица „Съзнание“) до пълна проверка на документите  за строеж.

Моля да се направи проверка за истинността и целостта на всички строителни книжа. Нека стриктно да се проследи дали тези книжа отговарят на изискванията от Закона за устройство на територията (ЗУТ) а именно: максималната плътност на застрояване, максималната интензивност на застрояване, минималната свободна дворна площ, начина и характера на застрояване, линиите на застрояване, конкретното предназначение, допустимите дейности и допустимото застрояване.

Обезпокоен съм, че предназначението ще бъде смесено, за да може на това място да се появи новия молитвен храм, прикрит зад магазин или склад за обувки, какъвто случай имаме вече в столичния квартал „Люлин“.

Също така настоявам да бъдат проверени подписите на съседите, дали съгласие за строежа. В качеството си на какви са се подписали те, дали са собственици или са наематели и ако са наематели, дали имат писмено разрешение от собствениците да подписват такива документи?

Моля да ми бъдат предоставени всички документи, отнасящи се до този строеж.

28 юли 2017 г.

гр. София

С уважение:

Димитър Антов

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО почете 118-ата годишнина от Илинденско-Преображенското въстание в Кюстендил

Възстановка и залпове бяха кулминацията на програмата пред паметника на легендарния водач на войводите Тодор Александров По случай 118...

Джамбазки с остра позиция за „червените линии“ на Северна Македония

Българският представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки с остър коментар относно приетите от северномакедонския парламент „червени линии“ за идентичността и езика в...

Проектът „Мини Шенген“ обслужва великосръбския шовинизъм

Националният интерес на България е Македония да знае и помни българската си същност С една приета резолюция за държавните...

Искрен Веселинов: Скандалът между ИТН и ДБ е надцакване за постове

Това е едно обикновено надцакване за постове и за политическо влияние, така заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов коментира за „България 24“ скандала...

Кузман Илиев: Комунизмът не работи, дори да е пребоядисан в зелено

Как изглежда „светлото и чисто бъдеще“, заложено в новия климатичен план на ЕС Де факто се унищожава родната...

Александър Сиди: Слави да предложи космонавта Александър Александров за премиер

Чрез Александров ще бъде изпълнена космическата програма на ИТН Слави Трифонов казва: „Ще дадем имена за правителство, когато му...

ВМРО – Карлово с поредна акция „Чиста памет“

ВМРО – Карлово се събраха и почистиха паметника на карловския войвода Петър Юруков. Отне...

Коментари