Начало Парламентарни избори - 2021 ВМРО - Русе влезе в кампанията с призива „България над всичко“ и...

ВМРО – Русе влезе в кампанията с призива „България над всичко“ и представяне на реални резултати след своя мандат

С призива „България над всичко“ и театралната постановка „Големанов”, която бе подарък за всички присъстващи, ВМРО даде старт на предизборната си кампания в Русе за предстоящите парламентарни избори на 4 април. Пред хората, в Голямата зала на Доходното здание, бе представена цялата листа с кандидат-депутати.

Това е единствената листа от всички партии, която е изградена само от хора от Русенска област, които ще лобират за развитието на региона. Тези хора са се развили, направили са сериозен бизнес, стигнали са до управленски позиции и те могат без политиката, но политиката не може без такива хора. Днес ние сме тук защото искаме утре нашите родители, нашите деца и приятели да имат достоен живот. Патриотизмът е бъдещето на България, заяви в своето изказване Галин Григоров, доскорошен областен управител, който е втори в листата на ВМРО. Той припомни и всички постижения на водача, Искрен Веселинов. Водачът на листата на ВМРО за един мандат внесе 70 законопроекта и десетки изменения в наредби. Лобира за старта на магистралата Русе-В. Търново, бъдещият мост Русе-Гюргево стана приоритетен. Започна работа и по пътя Русе-Кубрат. Това е най-добрият народен представител, който Русе е имал в цялата си история, категоричен бе Григоров.

Искам моите деца и следващите поколения да останат тук, да имат дом и бъдеще в България! Да живеят в една нормална държава, в която законността, моралът и справедливостта са водещи ценности. Искам те да израснат щастливи и да създадат семейства, спокойни за своето утре. Сигурен съм, че заедно няма да позволим на разни измислени разбирания да поругаят българския бит, семейство и традиции. Патриотизмът не е отживелица, а напротив основата на всяка съвременна държава. Патриотизмът не е въпрос на избор, а на дълг и доблест. Истинското родолюбие представлява сила и свобода на духа. Не може да си позволим безразличие. През последните 4 години заедно постигнахме много. Вярвам, че ще продължим и няма да оставим нещата само до тук! Заедно за една модерна България – сигурна, със съхранени традиции и реални доходи. България над всичко, заяви Галин Григоров.

Водачът на русенската листа Искрен Веселинов изрази своето притеснение, че за пръв път влизаме в избори с толкова омраза и разделение сред обществото. Напрежението се нагнетяваше много години и в момента няма нормален диалог между политическите партии, нито между институциите, по неговите думи.

Сегашната ситуация е по-различна за ВМРО, защото за пръв път партията се явява на избори след като е била част от управлението на страната. Това според Веселинов е по-скоро в плюс за партията, защото тя реално може да покаже какво е постигнала за изминалите четири години. Според него ВМРО е успяла да промени фундаментални за държавата политики, които са били вредни за страната.

На първо място това е политиката по доходите, която разчиташе на ниски заплати за привличане на инвеститори. В края на мандата ние можем да кажем, че постигнахме минимална пенсия 300 лв. и имаме и сериозен ръст изобщо на доходите в страната. При учителите заплатите се удвоиха, а при службите за сигурност заплатите са с 50% нагоре. По отношение на минималната работна заплата от 510 лв. , тя вече е 650 лв. Средната работна заплата също нарасна с 50 %, до 1500 лв. Това че ние сменихме този фокус на управлението за нас е изключително позитивно. Това е посоката, в която трябва да се върви в следващия мандат. Ние ще бъдем гаранти за продължаване на тази политика и в края на следващия мандат може да стигнем до средна пенсия от 700 лв., а средната работна заплата спокойно може да стигне 2500 лв. Това може да стане не с административни мерки, а чрез икономически мерки, които да съживят икономиката и да доведат до покачване на брутния вътрешен продукт, заяви Искрен Веселинов.

Според него в следващия мандат има и предизвикателства, по които всяка партия трябва да заяви своята позиция. Това са българската история, българското семейство и българските деца, социалния и етнически мир в страната. Той акцентира специално върху кражбата на българска история в Македония. Ние не го допуснахме, няма да го допуснем и за напред, ако това зависи от нас, категоричен бе Веселинов. Той не скри и заслугите на ВМРО за стопирането на джендърската идеология и Истанбулската конвенция.

Втората битка е за нормалността в нашата страна, констатира водачът на листата на ВМРО

Третият въпрос е свързан с демографския проблем и промяната в етническата структура на страната.

Сбърканата интеграционна политика на циганското население до маргинализиране на част от него и взрив в раждаемостта, която се използва за източване на социални помощи. Ние направихме много за да укротим този социален паразитизъм. Спираме помощите, ако децата не ходят на училище, ако трайно безработните не се образоват също. Шест пъти намаляха така наречените трайно безработни. Но работата е свършена на половина. Красимир Каракачанов внесе в МС концепция за интегриране на маргиналните цигански общности чрез образование, труд и спазване на закона. За съжаление тя не беше приета. Концепцията на Каракачанов трябва да се приеме, защото  иначе това, което чака България е взрив на маргиналността, на беззаконието и рано или късно социално и етническо напрежение, посочи Искрен Веселинов.

Това според Веселинов са трите основни причини поради, които ВМРО трябва да бъде подкрепена в предстоящите избори. Трябва също така да продължи и доокомплектоването и модернизацията на българската армия.

ВМРО е първата партия, която заяви, че ще работи за второ ниво на местно самоуправление. Да се обособят 6 самоуправляващи се региона, и повече държавни правомощия да се съсредоточат в тях.

Ето и пълната листа на ВМРО за 19 МИР – Русе:

1. Искрен Василев Веселинов

2. Галин Тодоров Григоров

3. Севдалин Петров Ангелов

4. Росица Борисова Георгиева

5. Нина Йорданова Крушева

6. Деян Великов Димитров

7. Валентин Васков Джамбазов

8. Магдалена Емилова Георгиева

9. Давид Александров Александров

10. Ангел Великов Петков

11. Румен Ламбев Григоров

12. Владо Владимиров Владов

13. Деян Ангелов Стайков

14. Цветелин Георгиев Радулов

15. Кремена Недкова Любенова

16. Траян Тихомиров Тотев

Видео >>>

България над всичко!
България над всичко!

Последни Новини

Искрен Веселинов: Най-бедните плащат най-много данък „Спекула“

Най-бедните плащат най-много данък „Спекула“. Това нещо трябва да бъде решено веднъж завинаги. Това каза Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в предаването „Темите...

ДБ да поемe отговорност за управлението на район „Красно село“

Залисани в стремежа си да докопат цялата власт в държавата от „Демократична България“ забравиха за избора на гражданите на „Красно село“. През...

Нападенията над български клубове и институции в Северна Македония са недопустими!

Поредната атака този път е насочена срещу българския Културно-информационен център в Скопие. До сега бяха атакувани гражданите на Северна Македония заради българското...

ВМРО – Русе се поклони пред паметта на Ангел Кънчев

На 17 март ръководството на ВМРО - Русе, начело с областния председател на Организацията Галин Григоров и общинския съветник от ВМРО Траян...

Султанка Петрова: Липсват ефективни механизми, чрез които да се овладее галопиращата инфлация

Липсват ефективни механизми, чрез които да се овладее галопиращата инфлация. За съжаление най-потърпевши от нарастването на цените а възрастните хора, самотните родители,...

Александър Сиди: Нито един евреин с паспорт от Царство България не е бил депортиран

На границата трябва да има армия и да се стреля Над каналджиите има чадър от най-високо място

Искрен Веселинов: Желанието за стабилност и развитие в държавата сега отсъства от политическия хоризонт

Има поне две успешни формули за коалиция и една неуспешна. Успешна формула е, когато се уточнят общи идеи и теми и се направи...

Коментари