Начало По места Пазарджиев с обръщение към русенци за манипулации, които не са в интерес...

Пазарджиев с обръщение към русенци за манипулации, които не са в интерес на образованието

Председателят на група общински съветници „Патриотите ВМРО, Глас народен“ в Общински съвет – Русе Иво Пазарджиев излезе с позиция по повод манипулации и внушения, които вредят на системата на образование в област Русе.

Ето какво заявява Пазарджиев в позицията си:

През последните дни сме свидетели на множество прогнози и опити за внушения, че бившият началник на РУО – Русе Димитър Райнов в най-скоро време ще бъде възстановен на длъжността, която заемаше повече от десетилетие.

Твърденията, базирани на съдебно решение, което не е влязло в законна сила, бяха направени както от представители на медиите, така и от различни граждани, водещи активна кампания срещу настоящия Началник на РУО – Русе г-жа Росица Георгиева. Впрочем, срещу Георгиева се води безпрецедентна кампания от страна на знайни и незнайни общественици в нашия град. До момента най-голямото нейно прегрешение всъщност е, че тя направи опит да управлява правилно, принципно, прилагайки уместни, но непопулярни мерки без да се притесни от евентуално обществено недоволство.

Изключително тежко беше решението, което тя взе за намаляване на приема с една паралелка в най-елитното русенско учебно заведение – МГ „Баба Тонка“.

За човек като мен, чието семейство е свързано с именитото учебно заведение, е твърде тъжно, че тази мярка стана наложителна. Тъжно е, че интелигентните млади хора, завършващи това училище, не остават в Русе. Тъжно е, че в годините градът ни намаля толкова много, за да се наложи да се закриват цели училища или отделни паралелки. Няма как при продължаващото обезлюдяване на нашия град да има училище, което да не бъде засегнато. За намаляването на населението в Русе, обаче, не е виновна нито Росица Георгиева, нито директорът на МГ „Баба Тонка“ Митко Кунчев.

От друга страна, в общественото пространство в нашия град отдавна битуваше митът за „несменяемия“ Димитър Райнов. Личното ми убеждение е, че не трябва да има хора, които да бъдат началници цял живот. За дългогодишното си управление вероятно г-н Райнов е дал най-доброто от себе си, но смяната му с друг е логично действие от страна на министъра на образованието. Вероятно по време на управлението му са се случили и не толкова добри неща за образованието в Русенска област, какъвто беше примера с учениците-фантоми в Професионалната гимназия в гр. Бяла, където последваха адекватни и строги санкции от страна на Росица Георгиева. Единственото, което никой не може и не си е позволил да каже за нея е, че е парашутист на поста си. Това е логичният и житейски път като дългогодишен служител на РУО – Русе и всепризнат експерт в областта на образованието в национален план.

Атаките срещу нея и институцията, която ръководи, няма да допринесат в положителен план за образованието в област Русе преди настъпващата нова учебна година. Никой не следва да прави опити за внушения и манипулации на обществени нагласи, които да повлияват на петчленния състав на Върховен административен съд, който следва да се произнесе, относно законосъобразността на смяната на Началника на РУО – Русе. Тези манипулации с нищо не спомагат за развитието на образованието в Русенска област.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Джамбазки с остра позиция за „червените линии“ на Северна Македония

Българският представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки с остър коментар относно приетите от северномакедонския парламент „червени линии“ за идентичността и езика в...

Проектът „Мини Шенген“ обслужва великосръбския шовинизъм

Националният интерес на България е Македония да знае и помни българската си същност С една приета резолюция за държавните...

Искрен Веселинов: Скандалът между ИТН и ДБ е надцакване за постове

Това е едно обикновено надцакване за постове и за политическо влияние, така заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов коментира за „България 24“ скандала...

Кузман Илиев: Комунизмът не работи, дори да е пребоядисан в зелено

Как изглежда „светлото и чисто бъдеще“, заложено в новия климатичен план на ЕС Де факто се унищожава родната...

Александър Сиди: Слави да предложи космонавта Александър Александров за премиер

Чрез Александров ще бъде изпълнена космическата програма на ИТН Слави Трифонов казва: „Ще дадем имена за правителство, когато му...

ВМРО – Карлово с поредна акция „Чиста памет“

ВМРО – Карлово се събраха и почистиха паметника на карловския войвода Петър Юруков. Отне...

Благодарение на ВМРО Благоевград има паметник на революционерката Мара Бунева

На 28 юли 2021 г. в Благоевград благодарение на ВМРО бе монтиран паметник на българската героиня Мара Бунева. След...

Коментари