Начало Блог Константин Стаев: Пандемията изважда на преден план човечността

Константин Стаев: Пандемията изважда на преден план човечността

След пандемията да станем по-добри хора

Когато се изправиш пред нещо толкова шокиращо тежко, като пандемията, човешкото в теб излиза на преден план. Виждаш искрените погледи на хората, които имат нужда от твоята помощ. И помагаш, не се колебаеш, сподели в интервю за Радио Благоевград Константин Стаев, доброволец като санитар във ВМА – София. Той е секретар на Националния младежки комитет на ВМРО.

За първи път видях в болница да има болест, от която да има толкова много засегнати хора.

И всъщност те да се нуждаят от толкова често и постоянно обгрижване, разказва още 23-годишният студент от град Сандански, доброволствал като санитар.

Дезинфекцирахме през час всички помещения, включително и стаите с пациентите. Но това, което изигра най-важна роля от нашето присъствие, бе, че ние влезнахме в началото трима мъже. Пренасяхме медицинското оборудваме, изхвърляхме токсичните боклуци и т.н.

А представете си за персонала, който е предимно съставен от представители на женския пол, да върши тези неща, които реално са мъжки дейности. Премествахме едно цяло отделение, това също беше доста облекчаващо за персонала. Имат нужда от още работни ръце, заяви Стаев.

Той искрено се надява след този вирус да се окажем по-добри хора. Призова всеки, който има физическа възможност и свободно време, да отиде да помогне с каквото може в болниците.

Освен от доброволци, хората се нуждаят и от плазма.

Един дарител може да спаси три човешки живота, което е безценно, най-доброто, което човек може да направи.

Един ден се дезинфекцирах в манипулационната, имаше млада лекарка, така реших по погледа ѝ, попитах я как е и тя прямо и искрено ми отговори: „Гадно“. Тогава видях истинското лице на болестта и колко много влияе върху хората, които се борят за болните от коронавирус, каза Константин Стаев.

Моят апел е, който има физическата възможност и свободно време, да отиде да помогне в болниците. Както и повече студенти по медицина да се притекат на помощ на всички болници, които изнемогват, за да изпълнят своето призвание.

Цялото интервю на Росинка Проданова с Константин Стаев чуйте в звуковия файл >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Искрен Веселинов: Големият грях на отиващото си управление е крайното олевяване

На нашата покана откликнаха четири формации. Става дума за КОД, НФСБ, „Движението за директна демокрация“, както и „Общество за нова България“ –...

ВМРО започна преговори за патриотично-консервативна коалиция, основана на база ценности и родолюбие

Сред приоритетите на бъдещия формат са демографията, „Зелената сделка“, конституционна реформа и отстояване на принципите за Европа на държавите и нациите

Искрен Веселинов: ВМРО е пазител на националните интереси

Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в „Беновска пита“ в youtube.com/Беновска пита-Радио К2,  във facebook.com/iliana.benovska и  по Радио К2 на 93.9MHz на 6-и август 2022 г., заяви позиции по следните теми:

ВМРО кани на открит форум всички българофилски формации, милеещи за благото на Родината ни

Срещата ще се проведе на 9 август (вторник) 2022 г. от 14.00 ч. на ул. „Пиротска“ № 5 На...

Искрен Веселинов: Една от задачите на ВМРО е да има представителство от българофили в следващия парламент

ВМРО смята да влезе в парламента с представяне на идеите, с които смятаме, че са актуални и  със защитаване на тезата, че...

Коментари