Home Блог Патриотите блокират границата с Турция седмица преди изборите

Патриотите блокират границата с Турция седмица преди изборите

1000 автобуса се готвят да влязат в България, ще ги спрем с жива верига, закани се Красимир Каракачанов от ефира на Bulgaria ON AIR

Съпредседателят на коалиция „Обединени патриоти“ Красимир Каракачанов обяви в „България сутрин“ по Bulgaria ON AIR, че заедно със своите симпатизанти ще блокират границата с Турция поне седмица преди парламентарните избори у нас.

1000 автобуса се готвят, които ще влизат поетапно от Турция. Ние ще затворим граничните пунктове седмица преди изборите. Ще преградим с жива верига, рейсове и коли. Не може някой да ни се бърка във вътрешните работи по брутален начин, категоричен бе лидерът на ВМРО. Запитан дали не се притеснява от евентуални арести при блокада на граничните пунктове, Каракачанов отговори: „Нека българската държава да накаже тези, които защитават нейните интереси. Мислите, че ме притеснява това да ме арестува някой ли? Не могат да ме уплашат с арест. Ако държавата не се заеме да реши този проблем, той ще продължава“.

Каракачанов е на мнение, че ГЕРБ, БСП и ДПС нямат интерес от обединение на патриотичните партии. Той подчерта, че за пръв път някой ще измести ДПС от ролята на балансьор. 

По думите му до ден днешен посланикът на Турция в България се меси във вътрешните работи на страната ни. Каракачанов настоя, че третият мандат за съставяне на правителство, който е трябвало да бъде връчен на „Обединени патриоти“, е осуетен след натиск от Анкара, а не от Брюксел. Той има информация за упражнен натиск върху президентството и Министерския съвет.

Каракачанов отбеляза, че винаги е имало намеса от страна на Турция в изборите, които се провеждат у нас. Според него изселническите организации там се финансират от външното министерство на Турция. Лидерът на ВМРО поясни, че в момента пропагандата е за ДОСТ, а не за ДПС. Според него няма вероятност ДОСТ да влезе в парламента. 

В българския политически живот има доста безгръбначни хора. Българската политическа класа гледа какво ще ѝ кажат отвън, каза той.

Каракачанов коментира и присъединяването на бивши патриоти към ДПС. Той отбеляза, че всичко тече и се променя. Може би са станали либерали или пък ДПС са станали патриоти, заяви бившият той.

Запитан дали наистина са обединени „Обединените патриоти“, Каракачанов подчерта, че това е коалиция от три партии с различни ръководства. 

Тези три партии са много по-единни от БСП и ГЕРБ с вътрешните им проблеми. Няма как в една коалиция да няма някакви нюанси, заяви той.

Лидерът на ВМРО е убеден, че трябва да се търси национално съгласие, а конфронтацията между ГЕРБ и БСП е напълно безсмислена. 

Сбъркано е нашите политици да се правят на леви и десни, и да заробват държавата, заключи той.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Юлиан Ангелов: Щеше да има много по-малко невалидни бюлетини, ако бе прието да няма номер пред партиите

Коментар на депутата от ВМРО в ПГ на „Обединени патриоти” Юлиан Ангелов в ефира на НОВА. Промените в Изборния...

МЕДИИТЕ ЗА ВМРО

Днес.БГ: ВМРО: Големите партии гледат на ИК като възможност за гласове Нюз.БГ:Джамбазки: Речта на Урсула фон дер Лайен е пълна с противоречия и полуистини БНТ: Каракачанов:...

Машинно гласуване? Само във Венецуела, не и в Европа

Възрастните хора щели да предпочетат хартиената бюлетина Ще има и машини, и бюлетини. Така просто...

Александър Сиди: „Зелената сделка“ ще обрече на смърт стотици хиляди хора от малките населени места

Европейският парламент вчера направи предложение чрез председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен за промени в „Зелената сделка“, касаещи нивата на...

Коментари