Начало По места Патриотите-ВМРО: Без такси за градини и ясли в Русе през 2021-а

Патриотите-ВМРО: Без такси за градини и ясли в Русе през 2021-а

Декларация в началото на новия политически сезон, в която се съдържат и конкретни предложения за бюджет 2021 г., прочете председателят на групата общински съветници „Патриотите-ВМРО“ в Русе Асен Даскалов, съобщава „Русе медиа“.

Той обясни, че групата подкрепя кмета Пенчо Милков за първата година от мандата му, но очаква през следващата година да бъдат приети конкретни облекчения за родителите на децата в ясли и детски градини, за пенсионерите и за масовия спорт. Сред тях са отпадане на таксите за детски заведения, 50 % по-евтини карти за градския транспорт за пенсионери над 70 г., повече средства за дейност на пенсионерските клубове, развитие на културния туризъм в Русе, насърчаване на масовия спорт и подпомагането на спортните клубове в малките населени места.

Ето и цялата декларация:

Само преди месец изпратихме един политически сезон в Общински съвет – Русе, който беше много драматичен, наситен с дълги сесии и дебати по всяка една точка. От „Патриотите-ВМРО“ очакваме, че новият сезон ще е не по-малко интересен и драматичен, тъй като е естествено предстоящите парламентарни избори да повишат градуса и политическата активност в общинските съвети. Надяваме се обаче на отговорно поведение от политическите сили.

Ние от „Патриотите-ВМРО“ призоваваме всички да мислят за държавата, общината и институциите и да говорят с уважение за тях и политическите си опоненти. И с делата си да работят в полза на обществото, защото всъщност то е до голяма степен такова, каквото го правим ние със собственото си поведение.

През изминалия политически сезон от „Патриотите-ВМРО“ подкрепихме предложения от кмета на община Русе бюджет, който определихме като консервативно балансиран и реалистичен. Решихме да дадем нашия кредит на доверие към избрания от русенци кмет в първата година от неговото управление. За съжаление много от дейностите и събитията, които бяха предвидени през настоящата година, бяха или отменени, или променени поради световната пандемия, която не подмина и нашия град.

Подкрепихме предложенията за закупуване на собствена техника от общината и за промяна на правилниците на някои от предприятията, което следва да доведе до извършване на повече дейности от тези звена със собствени сили и средства. Очакваме в следващите месеци да бъдат извършени конкретни действия от администрацията за оптимизиране дейностите и разходите на ОП „Обреден дом“ и СЗ КООРС, за чиито издръжки през 2020 г. бяха гласувани общо 2,5 млн. лв. при очаквани приходи около 1 млн. лв.

С извършеното до момента, а и с това, което очакваме да се случи, ще бъдат намалени разходите на община Русе. А със спестените средства общинските съветници от „Патриотите-ВМРО“ предлагаме в бюджет 2021 г., който се изготвя в момента, да бъдат предвидени средства за следните мерки за подпомагане и насърчаване жителите на общината:

1. Да бъде премахната присъствената такса за детските градини и ясли.

2. Да бъдат предвидени допълнителни средства за издръжка на пенсионерските клубове и най-вече за тяхната дейност – участия във фестивали, екскурзии и културно-образователни програми.

3. Да бъдат намалени с 50 процента цените на картите за пътуване в общинския градски транспорт за пенсионерите над 70 години.

4. Да се увеличи подкрепата за масовия спорт и за спортните клубове от малките населени места.

5. Да се предвиди извършването на дейности от компетентните общински звена, с които да бъде развит културният туризъм в община Русе.

В заключение, но не на последно място, пожелавам ползотворна работа на Общински съвет – Русе, като призоваваме всички общински съветници да бъдат водени в работата си единствено и само от интересите на жителите на Община Русе, а не от желанието за лично кариерно развитие в политиката.

Видео >>>

Последни Новини

Д-р Султанка Петрова: Да си купим хляб и кисело мляко ще стане лукс

Един от най-големите проблеми в нашата страна е, че хората не са подпомогнати по най-добрия и ефективен начин. Ние не търсим индивидуалната...

Ангел Джамбазки: Съюзниците на Путин са в Брюксел

Тази руска пропаганда срещу Украйна е на американски платформи. И те не ги свалят. Защо това е така? Защото очевидно не желаят...

Андрей Слабаков: Срам и позор за ЕС е, че България и Румъния не са още в Шенген

Българският представител в Европейския парламент от групата на ЕКР/ВМРО Андрей Слабаков бе категоричен в свое изказване по време на заседание в Страсбург,...

Атанас Стоянов отново грабна приза „Кмет на годината“

Градоначалникът на Сандански и член на ръководството на ВМРО Атанас Стоянов отново спечели титлата „Кмет на годината“ в категория средна община.

Ангел Джамбазки към лидерите на политическите партии и ЦИК: Докажете, че сте национално отговорни и спрете манипулациите на изборния процес в Турция

В нарочно писмо до политическите партии, които имат представители в ЦИК, българският представител в Европейския парламент и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки...

ВМРО е онази политическа сила, която единствено и винаги е отстоявала не само българския национален интерес, но и българската духовност

А без духовност, няма да я има България! С молебен за здраве, мир и благодат на българския народ беше...

Юлиан Ангелов: ВМРО е за безплатни учебници в средното образование

ВМРО е за изцяло безплатни учебници в средното образование, заяви в „Предизборно кафене“ на Национална телевизия БГ+ главният секретар на ВМРО Юлиан...

Коментари