Начало По места Патриотите-ВМРО: Без такси за градини и ясли в Русе през 2021-а

Патриотите-ВМРО: Без такси за градини и ясли в Русе през 2021-а

Декларация в началото на новия политически сезон, в която се съдържат и конкретни предложения за бюджет 2021 г., прочете председателят на групата общински съветници „Патриотите-ВМРО“ в Русе Асен Даскалов, съобщава „Русе медиа“.

Той обясни, че групата подкрепя кмета Пенчо Милков за първата година от мандата му, но очаква през следващата година да бъдат приети конкретни облекчения за родителите на децата в ясли и детски градини, за пенсионерите и за масовия спорт. Сред тях са отпадане на таксите за детски заведения, 50 % по-евтини карти за градския транспорт за пенсионери над 70 г., повече средства за дейност на пенсионерските клубове, развитие на културния туризъм в Русе, насърчаване на масовия спорт и подпомагането на спортните клубове в малките населени места.

Ето и цялата декларация:

Само преди месец изпратихме един политически сезон в Общински съвет – Русе, който беше много драматичен, наситен с дълги сесии и дебати по всяка една точка. От „Патриотите-ВМРО“ очакваме, че новият сезон ще е не по-малко интересен и драматичен, тъй като е естествено предстоящите парламентарни избори да повишат градуса и политическата активност в общинските съвети. Надяваме се обаче на отговорно поведение от политическите сили.

Ние от „Патриотите-ВМРО“ призоваваме всички да мислят за държавата, общината и институциите и да говорят с уважение за тях и политическите си опоненти. И с делата си да работят в полза на обществото, защото всъщност то е до голяма степен такова, каквото го правим ние със собственото си поведение.

През изминалия политически сезон от „Патриотите-ВМРО“ подкрепихме предложения от кмета на община Русе бюджет, който определихме като консервативно балансиран и реалистичен. Решихме да дадем нашия кредит на доверие към избрания от русенци кмет в първата година от неговото управление. За съжаление много от дейностите и събитията, които бяха предвидени през настоящата година, бяха или отменени, или променени поради световната пандемия, която не подмина и нашия град.

Подкрепихме предложенията за закупуване на собствена техника от общината и за промяна на правилниците на някои от предприятията, което следва да доведе до извършване на повече дейности от тези звена със собствени сили и средства. Очакваме в следващите месеци да бъдат извършени конкретни действия от администрацията за оптимизиране дейностите и разходите на ОП „Обреден дом“ и СЗ КООРС, за чиито издръжки през 2020 г. бяха гласувани общо 2,5 млн. лв. при очаквани приходи около 1 млн. лв.

С извършеното до момента, а и с това, което очакваме да се случи, ще бъдат намалени разходите на община Русе. А със спестените средства общинските съветници от „Патриотите-ВМРО“ предлагаме в бюджет 2021 г., който се изготвя в момента, да бъдат предвидени средства за следните мерки за подпомагане и насърчаване жителите на общината:

1. Да бъде премахната присъствената такса за детските градини и ясли.

2. Да бъдат предвидени допълнителни средства за издръжка на пенсионерските клубове и най-вече за тяхната дейност – участия във фестивали, екскурзии и културно-образователни програми.

3. Да бъдат намалени с 50 процента цените на картите за пътуване в общинския градски транспорт за пенсионерите над 70 години.

4. Да се увеличи подкрепата за масовия спорт и за спортните клубове от малките населени места.

5. Да се предвиди извършването на дейности от компетентните общински звена, с които да бъде развит културният туризъм в община Русе.

В заключение, но не на последно място, пожелавам ползотворна работа на Общински съвет – Русе, като призоваваме всички общински съветници да бъдат водени в работата си единствено и само от интересите на жителите на Община Русе, а не от желанието за лично кариерно развитие в политиката.

Видео >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

127 години ВМРО!

На 23 октомври 2020 г. се навършват 127 години от създаването на родолюбивата, българска, патриотична организация ВМРО.

Богданов: От нас зависи дали ще има по-строги мерки срещу коронавируса

От нас зависи дали ще има по-строги мерки. Нека да няма отново КПП-та, призова народният представител За да няма...

Смолянските родолюбци отбелязаха празника на Смолян – 108 години Освобождение

Cлeд Бepлинcĸия ĸoнгpec oт 1878 г. Смолян и Cмoлянcĸият ĸpaй ocтaвa пoд тypcĸo влaдичecтвo, нo нe и бългapcĸият дyx нa poдoпчaнинa. Чyждoтo...

Необходими са по-радикални мерки за овладяване на Ковид-19, смята д-р Поповски

Ковид-19 пациент струва между 2000 и 3000 лева на болницата Kовид-19 данните за последното денонощие са: положителни са 16,8%...

Хранителни продукти от първа необходимост раздаде д-р Петрова

Заместник-министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова се включи в раздаването на пакети с хранителни продукти от първа необходимост. Те...

Исторически момент за България – кирилицата е българска азбука

Исторически момент за България - кирилицата е българска азбука, поставила основата на славянската книжовност. Около тази формулировка се обединиха...

Нелегалната миграция ще доведе до халифат в Европа, предупреждава Джамбазки

Нелегалната миграция ще доведе до установяване на халифат в Европа. Вие, колеги от лявата част на залата, подкрепяте и продължавате да подкрепяте...

Коментари