Начало Народно събрание Патриотите: Докога престъпници ще бъдат овластявани

Патриотите: Докога престъпници ще бъдат овластявани

Нужни са промени в Изборния кодекс и узаконяване на доброволните формирования за защита на населението.

Това е позицията на Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО във връзка с криминалния случай в Плевен, при който мъж бе жестоко пребит от общински съветник от ДПС и негови приятели.

Патриотите отправят апел към прокуратурата да работи по този случай, воден не само от законодателството, но и от отговорността към обществото, тъй като извършителят на нападението е действащ общински съветник.

Докога престъпници ще бъдат овластявани в България, защото ДПС се представлява и в парламента, и в общинските съвети от рецидивисти с богато полицейско досие, питат съпредседателите на ПФ Валери Симеонов и Красимир Каракачанов.

Не можем да разчитаме на морала на партии като това етническо движение. Веднъж ще е Бат Сали, създателят на частното енерго в Самоков, друг път ще е въпросният Методи Петков от Плевен, който по неговите думи бил закона, изразяват възмущението си Патриотите.

Нужни са промени в Изборния кодекс, с които да се въведат по-строги критерии към кандидатите за изборни длъжности. Абсурдно е рецидивист, задържан за побоища и рекет, да е общински съветник и кандидат за народен представител, продължава позицията.

Според Патриотичния фронт е крайно време да се узаконят на национално ниво доброволните формирования за защита на населението и опазване на обществения ред.

Видно е, че полицейското присъствие е недостатъчно в някой населени места и райони на страната. Тяхната работа ще се подпомогне от доброволци. Това е превантивна мярка срещу беснеещата битова престъпност, категорични са Патриотите.

С оглед на предстоящите президентски избори от Патриотичния фронт са на мнение, че следващият президент на България трябва да бъде по-пряко ангажиран с разрешаване на проблема с битовата престъпност.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Александър Сиди: ДПС готви парламентарна хватка, за да има правителство

ДПС ще направи парламентарни хватки, за да има правителство. Всичко е договорено в Росенец. Депутатите от партията на Ахмед Доган ще излезнат...

Веселинов: ДПС ще управлява с ИТН независимо какво се говори за пред обществото

Липсата на Патриотите в парламента отваря широко вратите за връщане на ДПС в управлението. Всичко, което става в 46-ото Народно събрание е...

Глобалистите с картечница

Европа се разцепва на две под напора на културната война, която набира скорост Ние сме стожер на християнството на...

Контрера: 16 години след Тройната коалиция ще имаме Четворна коалиция, като общото между тях е участието на ДПС

Ликуй, народе! Статуквото падна! Партиите на протеста избраха председател на Народното събрание и трасираха пътя към нова управленска коалиция, която ще ни...

Искрен Веселинов: Желая успех на Слави, на сценаристите, на балета и на актьорската вечер

ИТН са в капана на Конституцията, смята заместник-председателят на ВМРО Започва работа 46-ото НС. Местата си ще заемат 112...

Сиди: Г-н Трифонов е космополит, докато ние си представяме скромна България на три морета

За резултата на коалиция „Български патриоти“, за възможните варианти за излизане от политическата криза, за липсата на представител на консервативното политическо пространство...

Красимир Каракачанов: Христо Иванов да бъде така добър да замълчи за Македония

Това, което той защити днес от трибуната на НС, е чужд, не национален интерес! Това послание отпръви към лидера...

Коментари