Начало Народно събрание Патриотите искат закриване на Комисията за защита от дискриминация

Патриотите искат закриване на Комисията за защита от дискриминация

Обединени патриоти не подкрепят отчета за дейността на Комисията за защита от дискриминация

Комисията за защита от дискриминация може да налага административни наказания, но не бива да действа като квазисъдебен орган. КЗД трябва да има регулаторна функция, както например СЕМ.

Това заяви изказване от името на парламентарна група „Обединени патриоти“ народният представител от ВМРО Мария Цветкова по повод разглеждания в парламента днес отчет за дейността на Комисията за защита от дискриминация за 2019 г.

Във вида, в който комисията работи сега, е видно, че е ненужен и излишен орган, допълни тя.

Много често обект на разследване на жалби за защита от дискриминация стават именно представители на дискриминираните. Например журналисти, които споделят и са направили разследване, че определена малцинствена група не плаща ток и вода, всъщност стават обект на разследване за нарушаване на правата на тази малцинствена група, само защото казват истината, даде пример депутатът.

Цветкова заяви, че народните представители от Обединени патриоти ще се въздържат и няма да подкрепят отчета на КЗД за 2019 г.

Засегната от заявеното от Мария Цветкова се изказа и председателят на КЗД Ана Джумалиева, като се възмути, че Патриотите искат закриване на Комисията.

Депутатът от ОП и организационен секретар на ВМРО Юлиан Ангелов също взе думата и се обърна към председателстващия заседанието на парламента:

Надявах се, че ще направите забележка, г-н председател, на г-жа Джумалиева за това, че прави забележка на народен представител относно това какви възгледи и виждания има. Все пак това е правото на всеки  народен представител – да изразява своите становища и мнения относно кое е правилно за държавата и кое не.

Не е редно председател на държавна комисия да поучава народен представител, подчерта Ангелов.

Относно комисията по дискриминация – мнението на ВМРО винаги е било, че такава комисия е ненужна – има български съд. Всички граждани, които се чувстват дискриминирани, могат да потърсят права си в съда, каза той и продължи:

Държавата ни олеква, когато се извадят едни хиляди случаи на дискриминация. Излагаме държавата си чрез тази комисия. Аз нямам нищо против всеки, който е дискриминиран – по етнос, религия и т.н. – трябва да бъде защитен, имаме закон, защо ни е тази измислена комисия? За да има хора на работа, които да получават заплати и да поучават народните представители какво да говорят и какво становище да имат.

Това е излишен орган. Да не говорим, че ако върнем отчетите назад на комисията, колко от тях са паднали в съда. Това показва безсмислието на този орган. Считаме, че най-правилното решение, което може да направи Народното събрание е да бъде премахната тази комисия. Всеки дискриминиран има ред, по който за получи справедливост в българския съд, каза в заключение Юлиан Ангелов.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО постави паметен знак на Иван Вазов в Бургас

По повод 100 години от смъртта на Иван Вазов днес в Бургас бе открита възпоменателна табела в негова памет. Тя бе поставена...

Каракачанов: Нека си пожелаем лидери с идеи и характер, а не поредните проектчета за власт на чужди интереси над вътрешните

Днешните политици са станали абсолютни измекяри, робуващи на външни фактори и не смеят да изразят собствена воля Това написа...

Контрера: Ако този шоков ръст на цени не бъде овладян бързо, следва обедняване на хората и срив на икономиката

Това са проблемите, не ПП „ПП“, драмите на Манолова и ДБ. Те достатъчно се постараха да ни вкарат в тази криза!

Кузман Илиев: „Продължаваме промяната“, ДБ и ГЕРБ ще търсят диалог помежду си

Академичната мисъл в Харвард олевява до марксизъм Планът за възстановяване е реверанс към ВЕИ олигарси

ВМРО: Излизаме на протест пред Министерство на енергетиката срещу непоносимата цена на тока!

Това е част от националната кампания против спекулативния скок и на горивата, и на стоките от първа необходимост Протестът...

Каракачанов: За ВМРО участието в избори не е бизнес проект

За ВМРО участието в избори не е бизнес проект, ние влизаме в тази битка, за да защитаваме идеите и каузите, за които...

Армията трябва да е символ на държавността

Словакия се готви да купи военна техника за повече от 2 милиарда евро. Държава в сърцето на Европа, чийто единствен съсед, който...

Коментари