Начало По места Патриотите от ВМРО в Карлово са за повече пари за двойките с...

Патриотите от ВМРО в Карлово са за повече пари за двойките с репродуктивни проблеми

Патриотите от ВМРО в Карлово искат да бъдат заложени повече пари за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми в бюджета на Общината за 2018 година.

Общинският съветник и председател на ВМРО в Карлово Светлозар Янков е провел среща с двойки с репродуктивни проблеми, за да изслуша внимателно личните им истории за  предизвикателствата, пред които са изправени, за да сбъднат мечтата си. В разговорите бяха засегнати редица проблеми, с които се сблъскват всички двойки, които имат проблем със зачеването.

Естествено, един от основните проблеми пред тези хора са финансовите средства за всички процедури, на които се подлагат, за да станат родители, споделя общинският съветник.

Част от двойките споделили пред младия войвода, че са подавали заявление за еднократна финансова помощ от Общината, но така и не са получили финансиране, въпреки че уж били одобрени.

Темата е деликатна, малко са хората, които говорят така открито, както го направиха участниците в тази среща. Личните истории на тези хора са изпълнени на първо място с много надежди, но и много мъка. Изисква се не само голяма смелост, но и огромно благородство, защото давайки гласност на този проблем, те биха помогнали и на много други като тях. Дори да изключим финансовата страна на проблема, говорейки по темата, те могат да помогнат на други двойки и семейства. Самите те разказват как в началото не са знаели накъде да се насочат, нямало е кой да им обясни какво трябва да правят, именно защото темата е табу за много от хората с такъв проблем, разказва Янков.

По време на работната среща участниците се обединяват около становището, че Община Карлово трябва да засили вниманието си върху репродуктивното здраве, като отделя повече средства за подпомагане на нуждаещите се двойки.

Според Янков държавата е направила крачка напред по отношение на хората с репродуктивни проблеми, но това не е достатъчно.

Той разбира от събеседниците си и колко е скъпа всяка една процедура, че дори да се стигне до бременност, приемането на медикаменти продължава, а това е наистина скъпо и всеки един лев е от значение.

В края на разговора общинският съветник от ВМРО е уверил семействата, че ще предложи корекции в рамките на бюджета за 2018 год., които да гарантират, че повече такива двойки ще получат подкрепа от Община Карлово.

От своя страна част от хората са заявили готовност да застанат с лицата си пред общинските съветници, за да разкажат за проблемите си, защото тези проблеми са все по-често срещани в България.

Припомняме, че според някои изследвания над 145 000 двойки в България имат репродуктивни проблеми, като тенденцията за увеличаването им се засилва.

Последни Новини

ВМРО – Две могили почете паметта на войводата Филип Тотю

Членове на ВМРО - Две могили почетоха паметта на войводата Филип Тотю с венец на гроба на легендарния хайдутин и поборник по...

Половината от жените в България раждат първото си дете около 30-годишна възраст, казва д-р Калин Поповски

Половината от жените в България раждат първото си дете около 30-годишна възраст, а някои и по-късно, каза в интервю за БТА акушер-гинекологът...

„Красно село“ е заложник на политическия инат

Изход има, но трябват здрав разум и разговори Общинските съветници от ВМРО внасят предложение до Столичния общински съвет за...

Юлиан Ангелов: Силите на реда да действат с крути мерки срещу маргиналите

Има части от България, в които няма присъствие на органите по сигурността и няма респект към държавата. И това е от години....

Искрен Веселинов: Най-бедните плащат най-много данък „Спекула“

Най-бедните плащат най-много данък „Спекула“. Това нещо трябва да бъде решено веднъж завинаги. Това каза Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в предаването „Темите...

ДБ да поемe отговорност за управлението на район „Красно село“

Залисани в стремежа си да докопат цялата власт в държавата от „Демократична България“ забравиха за избора на гражданите на „Красно село“. През...

Нападенията над български клубове и институции в Северна Македония са недопустими!

Поредната атака този път е насочена срещу българския Културно-информационен център в Скопие. До сега бяха атакувани гражданите на Северна Македония заради българското...

Коментари