Начало По места Патриотите от ВМРО в Карлово са за повече пари за двойките с...

Патриотите от ВМРО в Карлово са за повече пари за двойките с репродуктивни проблеми

Патриотите от ВМРО в Карлово искат да бъдат заложени повече пари за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми в бюджета на Общината за 2018 година.

Общинският съветник и председател на ВМРО в Карлово Светлозар Янков е провел среща с двойки с репродуктивни проблеми, за да изслуша внимателно личните им истории за  предизвикателствата, пред които са изправени, за да сбъднат мечтата си. В разговорите бяха засегнати редица проблеми, с които се сблъскват всички двойки, които имат проблем със зачеването.

Естествено, един от основните проблеми пред тези хора са финансовите средства за всички процедури, на които се подлагат, за да станат родители, споделя общинският съветник.

Част от двойките споделили пред младия войвода, че са подавали заявление за еднократна финансова помощ от Общината, но така и не са получили финансиране, въпреки че уж били одобрени.

Темата е деликатна, малко са хората, които говорят така открито, както го направиха участниците в тази среща. Личните истории на тези хора са изпълнени на първо място с много надежди, но и много мъка. Изисква се не само голяма смелост, но и огромно благородство, защото давайки гласност на този проблем, те биха помогнали и на много други като тях. Дори да изключим финансовата страна на проблема, говорейки по темата, те могат да помогнат на други двойки и семейства. Самите те разказват как в началото не са знаели накъде да се насочат, нямало е кой да им обясни какво трябва да правят, именно защото темата е табу за много от хората с такъв проблем, разказва Янков.

По време на работната среща участниците се обединяват около становището, че Община Карлово трябва да засили вниманието си върху репродуктивното здраве, като отделя повече средства за подпомагане на нуждаещите се двойки.

Според Янков държавата е направила крачка напред по отношение на хората с репродуктивни проблеми, но това не е достатъчно.

Той разбира от събеседниците си и колко е скъпа всяка една процедура, че дори да се стигне до бременност, приемането на медикаменти продължава, а това е наистина скъпо и всеки един лев е от значение.

В края на разговора общинският съветник от ВМРО е уверил семействата, че ще предложи корекции в рамките на бюджета за 2018 год., които да гарантират, че повече такива двойки ще получат подкрепа от Община Карлово.

От своя страна част от хората са заявили готовност да застанат с лицата си пред общинските съветници, за да разкажат за проблемите си, защото тези проблеми са все по-често срещани в България.

Припомняме, че според някои изследвания над 145 000 двойки в България имат репродуктивни проблеми, като тенденцията за увеличаването им се засилва.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Ограничаване на негативните демографски тенденции е основен приоритет на правителството

Ограничаване на негативните демографски тенденции е основен приоритет на правителството. В това чисто: повишаване на раждаемостта,намаляване...

Ветото за Македония работи, смята Сиди

Ветото за Македония, което наложихме върху преговорите ѝ за членство в Европейския съюз, работи. Сръбското влияние променя идентичността на хората там и...

ВМРО внесе в НС Законопроект за трюфелите

ВМРО внесе в НС Законопроект за трюфелите Тази материя не е уредена до момента в българското законодателство, а касае...

101 години от Ньойския диктат (ОБЗОР)

На 27 ноември се навършиха 101 години от Ньойския диктат. Структурите на ВМРО в страната отбелязаха тази черна дата в календара (от...

Стефан Балабанов: Категорично няма да бъдат необходими КПП-та

Няма да бъдат необходими КПП-та като евентуална ограничителна мярка, ако тези в момента не подействат. Това каза пред БТВ заместник-министърът на...

ВМРО изпълни обещанията си към семействата, пенсионерите и задлъжнелите физически лица

ВМРО изпълни обещанията си към семействата, пенсионерите и задлъжнелите физически лица. В края на този мандат успяхме да изпълним някои от най-важните...

Каракачанов: Докато обществото се разделя умишлено, държавата няма да просперира

Историята се пише от тези, които правят нещо за държавата Вицепремиерът покани управляващи и опозиция на публичен диалог относно...

Коментари