Начало По места Патриотите от ВМРО в Карлово са за повече пари за двойките с...

Патриотите от ВМРО в Карлово са за повече пари за двойките с репродуктивни проблеми

Патриотите от ВМРО в Карлово искат да бъдат заложени повече пари за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми в бюджета на Общината за 2018 година.

Общинският съветник и председател на ВМРО в Карлово Светлозар Янков е провел среща с двойки с репродуктивни проблеми, за да изслуша внимателно личните им истории за  предизвикателствата, пред които са изправени, за да сбъднат мечтата си. В разговорите бяха засегнати редица проблеми, с които се сблъскват всички двойки, които имат проблем със зачеването.

Естествено, един от основните проблеми пред тези хора са финансовите средства за всички процедури, на които се подлагат, за да станат родители, споделя общинският съветник.

Част от двойките споделили пред младия войвода, че са подавали заявление за еднократна финансова помощ от Общината, но така и не са получили финансиране, въпреки че уж били одобрени.

Темата е деликатна, малко са хората, които говорят така открито, както го направиха участниците в тази среща. Личните истории на тези хора са изпълнени на първо място с много надежди, но и много мъка. Изисква се не само голяма смелост, но и огромно благородство, защото давайки гласност на този проблем, те биха помогнали и на много други като тях. Дори да изключим финансовата страна на проблема, говорейки по темата, те могат да помогнат на други двойки и семейства. Самите те разказват как в началото не са знаели накъде да се насочат, нямало е кой да им обясни какво трябва да правят, именно защото темата е табу за много от хората с такъв проблем, разказва Янков.

По време на работната среща участниците се обединяват около становището, че Община Карлово трябва да засили вниманието си върху репродуктивното здраве, като отделя повече средства за подпомагане на нуждаещите се двойки.

Според Янков държавата е направила крачка напред по отношение на хората с репродуктивни проблеми, но това не е достатъчно.

Той разбира от събеседниците си и колко е скъпа всяка една процедура, че дори да се стигне до бременност, приемането на медикаменти продължава, а това е наистина скъпо и всеки един лев е от значение.

В края на разговора общинският съветник от ВМРО е уверил семействата, че ще предложи корекции в рамките на бюджета за 2018 год., които да гарантират, че повече такива двойки ще получат подкрепа от Община Карлово.

От своя страна част от хората са заявили готовност да застанат с лицата си пред общинските съветници, за да разкажат за проблемите си, защото тези проблеми са все по-често срещани в България.

Припомняме, че според някои изследвания над 145 000 двойки в България имат репродуктивни проблеми, като тенденцията за увеличаването им се засилва.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО на протестно автошествие срещу съкращаването на 12 хил. човека в Старозагорско

„Зелената сделка“ унищожава енергетиката в Източномаришкия басейн 12 хиляди работещи в комплекса „Марица-Изток“ ще бъдат освободени според новия регионален...

ВМРО се регистрира в ЦИК: Отиваме на избори с платформа, която е основана на защита на българския интерес!

ВМРО се регистрира за самостоятелно явяване на предсрочните парламентарни избори. Отиваме на избори с...

Закриването на 12 хил. работни места в Старозагорско без алтернатива е равносилно на геноцид

Позицията на Организацията ще бъде представена в цялост на пресконференция днес – 16 август 2022 г. от 16.00 ч. в пресклуба на...

Джамбазки: ВМРО ще се яви самостоятелно на предсрочния вот

ВМРО ще се яви самостоятелно на предсрочния вот.  Има решение на Организационния съвет, който натоварва Изпълнителния комитет да извърши действията по регистрация...

ВМРО в Ситово за 110 г. от Балканската война

Съпредседателите на ВМРО Ангел Джамбазки и Александър Сиди бяха гости на традиционния събор на село Ситово, община Родопи. Двамата присъстваха на честванията за...

ВМРО на протеста пред „Лукойл“: Спрете ограбването на българите! Намалете цената на бензина и нафтата!

С тези призиви тримата съпредседатели на ВМРО – Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди, преградиха главния вход на централния офис на...

ВМРО: „Лукойл“ ограбва българите. Излизаме на протест!

Руската компания продава бензина и нафтата с 1 лев на литър по-скъпо от реалните цени На 13 август (събота)...

Коментари