Начало По места Патриотите от ВМРО в Карлово са за повече пари за двойките с...

Патриотите от ВМРО в Карлово са за повече пари за двойките с репродуктивни проблеми

Патриотите от ВМРО в Карлово искат да бъдат заложени повече пари за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми в бюджета на Общината за 2018 година.

Общинският съветник и председател на ВМРО в Карлово Светлозар Янков е провел среща с двойки с репродуктивни проблеми, за да изслуша внимателно личните им истории за  предизвикателствата, пред които са изправени, за да сбъднат мечтата си. В разговорите бяха засегнати редица проблеми, с които се сблъскват всички двойки, които имат проблем със зачеването.

Естествено, един от основните проблеми пред тези хора са финансовите средства за всички процедури, на които се подлагат, за да станат родители, споделя общинският съветник.

Част от двойките споделили пред младия войвода, че са подавали заявление за еднократна финансова помощ от Общината, но така и не са получили финансиране, въпреки че уж били одобрени.

Темата е деликатна, малко са хората, които говорят така открито, както го направиха участниците в тази среща. Личните истории на тези хора са изпълнени на първо място с много надежди, но и много мъка. Изисква се не само голяма смелост, но и огромно благородство, защото давайки гласност на този проблем, те биха помогнали и на много други като тях. Дори да изключим финансовата страна на проблема, говорейки по темата, те могат да помогнат на други двойки и семейства. Самите те разказват как в началото не са знаели накъде да се насочат, нямало е кой да им обясни какво трябва да правят, именно защото темата е табу за много от хората с такъв проблем, разказва Янков.

По време на работната среща участниците се обединяват около становището, че Община Карлово трябва да засили вниманието си върху репродуктивното здраве, като отделя повече средства за подпомагане на нуждаещите се двойки.

Според Янков държавата е направила крачка напред по отношение на хората с репродуктивни проблеми, но това не е достатъчно.

Той разбира от събеседниците си и колко е скъпа всяка една процедура, че дори да се стигне до бременност, приемането на медикаменти продължава, а това е наистина скъпо и всеки един лев е от значение.

В края на разговора общинският съветник от ВМРО е уверил семействата, че ще предложи корекции в рамките на бюджета за 2018 год., които да гарантират, че повече такива двойки ще получат подкрепа от Община Карлово.

От своя страна част от хората са заявили готовност да застанат с лицата си пред общинските съветници, за да разкажат за проблемите си, защото тези проблеми са все по-често срещани в България.

Припомняме, че според някои изследвания над 145 000 двойки в България имат репродуктивни проблеми, като тенденцията за увеличаването им се засилва.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Красимир Каракачанов: Провежда се най-мащабното учение на Сухопътните войски през последните 20 години

Учение „Балканска стена - 2020” на Сухопътните войски , което се провежда в момента на учебен полигон „Корен“, е

Веселинов: ВМРО е единствената партия, която се опитва да помогне на туристическия бранш

На Общинската конференция на ВМРО - Варна Искрен Веселинов представи пакет от мерки за подпомагане на туристическия бранш Подпомагане...

Каракачанов пред „Сител“: По време на Титова Югославия, ако говориш за ВМРО – отиваш в „Идризово“

По повод празника 23 октомври, датата на основаване на ВМРО, лидерът на Организацията Красимир Каракачанов даде интервю за македонската телевизия „Сител“.

127 години ВМРО (ОБЗОР)

На 23 октомври 2020 г. се навършиха 127 години от създаването на родолюбивата, българска, патриотична организация ВМРО. По този...

ВМРО – Карлово с пореден жест към медицинските лица

Поредно дарение на защитни средства направиха общинските съветници от ВМРО - Карлово. То бе заинфекциозното отделение в...

ВМРО откри паметна плоча на Гено Димитров в село Струпец

Навръх годишнината на родолюбивата, българска патриотична организация ВМРО в село Струпец беше открита паметна плоча на революционера Гено Димитров. Тя е изработена...

Д-р Петрова се включи в раздаване на хранителни продукти на хора от област Плевен

Д-р Султанка Петрова се включи в раздаването на пакети с хранителни продукти от първа необходимост в градовете Долна Митрополия, Долни Дъбник и...

Коментари