Начало По места Патриотите от ВМРО в Карлово са за повече пари за двойките с...

Патриотите от ВМРО в Карлово са за повече пари за двойките с репродуктивни проблеми

Патриотите от ВМРО в Карлово искат да бъдат заложени повече пари за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми в бюджета на Общината за 2018 година.

Общинският съветник и председател на ВМРО в Карлово Светлозар Янков е провел среща с двойки с репродуктивни проблеми, за да изслуша внимателно личните им истории за  предизвикателствата, пред които са изправени, за да сбъднат мечтата си. В разговорите бяха засегнати редица проблеми, с които се сблъскват всички двойки, които имат проблем със зачеването.

Естествено, един от основните проблеми пред тези хора са финансовите средства за всички процедури, на които се подлагат, за да станат родители, споделя общинският съветник.

Част от двойките споделили пред младия войвода, че са подавали заявление за еднократна финансова помощ от Общината, но така и не са получили финансиране, въпреки че уж били одобрени.

Темата е деликатна, малко са хората, които говорят така открито, както го направиха участниците в тази среща. Личните истории на тези хора са изпълнени на първо място с много надежди, но и много мъка. Изисква се не само голяма смелост, но и огромно благородство, защото давайки гласност на този проблем, те биха помогнали и на много други като тях. Дори да изключим финансовата страна на проблема, говорейки по темата, те могат да помогнат на други двойки и семейства. Самите те разказват как в началото не са знаели накъде да се насочат, нямало е кой да им обясни какво трябва да правят, именно защото темата е табу за много от хората с такъв проблем, разказва Янков.

По време на работната среща участниците се обединяват около становището, че Община Карлово трябва да засили вниманието си върху репродуктивното здраве, като отделя повече средства за подпомагане на нуждаещите се двойки.

Според Янков държавата е направила крачка напред по отношение на хората с репродуктивни проблеми, но това не е достатъчно.

Той разбира от събеседниците си и колко е скъпа всяка една процедура, че дори да се стигне до бременност, приемането на медикаменти продължава, а това е наистина скъпо и всеки един лев е от значение.

В края на разговора общинският съветник от ВМРО е уверил семействата, че ще предложи корекции в рамките на бюджета за 2018 год., които да гарантират, че повече такива двойки ще получат подкрепа от Община Карлово.

От своя страна част от хората са заявили готовност да застанат с лицата си пред общинските съветници, за да разкажат за проблемите си, защото тези проблеми са все по-често срещани в България.

Припомняме, че според някои изследвания над 145 000 двойки в България имат репродуктивни проблеми, като тенденцията за увеличаването им се засилва.

Последни Новини

ВМРО сезира главния прокурор за гавра с химна на Република България

„Изпълнителят“ да понесе отговорност по НК ВМРО – Българско национално движение изпрати днес сигнал до главния прокурор Борис Сарафов...

Искрен Веселинов: Русе трябва да бъде изваден от коловоза на упадъка

Не мога да подмина с лекота фактът, че за последните десет години Русе намаля с 25 хиляди души. Градът беше малката Виена,...

ВМРО изисква въвеждането на политика за „нулева миграция“!

Мигрантският натиск се е увеличил с 50% спрямо миналата година, а очевидно трябва да се направи много по охраната на българската граница,...

Красимир Богданов откри кампанията си с молебен и обеща повече подкрепа за крайните квартали на Враца

МК ВМРО-БНД (НДСВ, БСД-ЕВРОЛЕВИЦА, ПАРТИЯ КОНСЕРВАТИВНА БЪЛГАРИЯ, БДФ) откри предизборната си кампания за местните избори в община Враца в храм ,, Св....

ВМРО – В. Търново откри кампанията и представи листата си от 24 „местни, свестни и известни“

ВМРО - БНД във Велико Търново откри предизборната си кампания, като представи листа с 24 имена за общински съветници и кандидати за...

Красимир Каракачанов: Кандидатът за кмет на Балчик от ВМРО-БНД Атанас Атанасов ще е на балотаж

ВМРО Балчик си поставя като първа задача след изборите премахване на Платена зона „ВМРО – Българско национално движение“ откри...

Контрера към ЦИК: Български гражданин ли е лицето Зографски от листата за СОС на ПП-ДБ (Спаси София)?

Той е син на антибългарски политик от РС Македония Карлос Контрера внесе сигнал в Централната избирателна комисия с искане...

Коментари