Начало Народно събрание Патриотите се срещнаха с командния състав и курсанти от НВУ

Патриотите се срещнаха с командния състав и курсанти от НВУ

В навечерието на студентския празник по покана на народните представители от великотърновския избирателен район на посещение в Народното събрание бяха командният състав и курсантите от Националния военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново. Срещата е организирана от депутата от Патриотичния фронт доц. Милен Михов.

Армията е институция – няма силна държава без силна армия. Това каза лидерът на ВМРО и заместник-председател на 43-ото Народно събрание Красимир Каракачанов.

Състоянието на нашата войска е незавидно. Трябва спешно превъоръжаване и подобряване заплащането и перспективите на военнослужещите, подчерта Каракачанов.

Той отново обърна внимание на тежката обстановка с мигрантите по границите и настъпващия ислямски фундаментализъм.

Армията е институция. Единствено в нея останаха категории като дълг, чест, достойнство, доблест и приятелство – няма силна държава без силна армия. На Вашите плещи ще падне тежестта да върнете гордостта и силата на пагона, обърна се към курсантите Каракачанов.

В навечерието на 8 декември искам отново да Ви кажа, че Вие се готвите за победители. Не забравяйте, че знамената на т.нар. Велики сили през вековете стоят в нашите музеи. Бъдете горди, че служите в редиците на българската армия, заяви пред гостите доц. Милен Михов.

Ръководителят на групата кадети офицер Панчев изрази благодарността си за загрижеността и отговорното отношение на депутатите към проблемите на армията и подчерта, че да си офицер е призвание и момчетата и момичетата, които тръгват по този път, отдават живота си на България.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Юлиан Ангелов: Българската и македонска икономика трябва да си взаимодействат

Трябва да се насърчаване обща национална икономика между България и Македония От Македония внасят лозаро-винарски продукти, вино – не...

Джамбазки: Предложената обща селскостопанска политика на ЕС повтаря историята с пакет „Мобилност“

Обща селскостопанска политика няма как да еефективна, като се предвиждат повече пари за неконкурентните фермери от старите държави.

Александър Сабанов: Аз съм икономист и въпреки това винаги слагам живота пред икономиката

Депутатът смята, че по-строгите противоепидемични мерки са необходими, каквото и да значи това за икономиката Човешкият живот винаги е...

Стоян Божинов: Първият опит за създаване на „ОМО – Илинден“ е около 1970 г.

Народният представител от ВМРО Стоян Божинов от Петрич, който е бил полицай и адвокат, анализира кой и как създаде сепаратистката организация „ОМО...

Доц. Михов: Поругаването на Министерството на отбраната обижда Българската армия

В понеделник протестиращите оскверниха символа на Българската армия - не го приемам, каза депутатът Министерството на отбраната се...

Социалното фермерство става алтернатива за трудова интеграция

Иновациите в селските райони все по-често са насочени към биоземеделието автор: д-р Султанка Петрова, източник: „Труд“

Доц. Михов: Главнокомандващият на армията Радев ще се разграничи или ще подкрепи поругаването на МО?

С какво е виновна на тези озлобени човечета армията, в чиито редове са отдавали живота си в името на Отечеството нашите предтечи?!

Коментари