Home Народно събрание Патриотите се срещнаха с командния състав и курсанти от НВУ

Патриотите се срещнаха с командния състав и курсанти от НВУ

В навечерието на студентския празник по покана на народните представители от великотърновския избирателен район на посещение в Народното събрание бяха командният състав и курсантите от Националния военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново. Срещата е организирана от депутата от Патриотичния фронт доц. Милен Михов.

Армията е институция – няма силна държава без силна армия. Това каза лидерът на ВМРО и заместник-председател на 43-ото Народно събрание Красимир Каракачанов.

Състоянието на нашата войска е незавидно. Трябва спешно превъоръжаване и подобряване заплащането и перспективите на военнослужещите, подчерта Каракачанов.

Той отново обърна внимание на тежката обстановка с мигрантите по границите и настъпващия ислямски фундаментализъм.

Армията е институция. Единствено в нея останаха категории като дълг, чест, достойнство, доблест и приятелство – няма силна държава без силна армия. На Вашите плещи ще падне тежестта да върнете гордостта и силата на пагона, обърна се към курсантите Каракачанов.

В навечерието на 8 декември искам отново да Ви кажа, че Вие се готвите за победители. Не забравяйте, че знамената на т.нар. Велики сили през вековете стоят в нашите музеи. Бъдете горди, че служите в редиците на българската армия, заяви пред гостите доц. Милен Михов.

Ръководителят на групата кадети офицер Панчев изрази благодарността си за загрижеността и отговорното отношение на депутатите към проблемите на армията и подчерта, че да си офицер е призвание и момчетата и момичетата, които тръгват по този път, отдават живота си на България.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Юлиан Ангелов: Щеше да има много по-малко невалидни бюлетини, ако бе прието да няма номер пред партиите

Коментар на депутата от ВМРО в ПГ на „Обединени патриоти” Юлиан Ангелов в ефира на НОВА. Промените в Изборния...

МЕДИИТЕ ЗА ВМРО

Днес.БГ: ВМРО: Големите партии гледат на ИК като възможност за гласове Нюз.БГ:Джамбазки: Речта на Урсула фон дер Лайен е пълна с противоречия и полуистини БНТ: Каракачанов:...

Машинно гласуване? Само във Венецуела, не и в Европа

Възрастните хора щели да предпочетат хартиената бюлетина Ще има и машини, и бюлетини. Така просто...

Александър Сиди: „Зелената сделка“ ще обрече на смърт стотици хиляди хора от малките населени места

Европейският парламент вчера направи предложение чрез председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен за промени в „Зелената сделка“, касаещи нивата на...

Коментари