Начало Народно събрание Патриотите се срещнаха с командния състав и курсанти от НВУ

Патриотите се срещнаха с командния състав и курсанти от НВУ

В навечерието на студентския празник по покана на народните представители от великотърновския избирателен район на посещение в Народното събрание бяха командният състав и курсантите от Националния военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново. Срещата е организирана от депутата от Патриотичния фронт доц. Милен Михов.

Армията е институция – няма силна държава без силна армия. Това каза лидерът на ВМРО и заместник-председател на 43-ото Народно събрание Красимир Каракачанов.

Състоянието на нашата войска е незавидно. Трябва спешно превъоръжаване и подобряване заплащането и перспективите на военнослужещите, подчерта Каракачанов.

Той отново обърна внимание на тежката обстановка с мигрантите по границите и настъпващия ислямски фундаментализъм.

Армията е институция. Единствено в нея останаха категории като дълг, чест, достойнство, доблест и приятелство – няма силна държава без силна армия. На Вашите плещи ще падне тежестта да върнете гордостта и силата на пагона, обърна се към курсантите Каракачанов.

В навечерието на 8 декември искам отново да Ви кажа, че Вие се готвите за победители. Не забравяйте, че знамената на т.нар. Велики сили през вековете стоят в нашите музеи. Бъдете горди, че служите в редиците на българската армия, заяви пред гостите доц. Милен Михов.

Ръководителят на групата кадети офицер Панчев изрази благодарността си за загрижеността и отговорното отношение на депутатите към проблемите на армията и подчерта, че да си офицер е призвание и момчетата и момичетата, които тръгват по този път, отдават живота си на България.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Крепост Европа срещу нелегална миграция, иска Ангел Джамбазки

Крепост Европа Крепост Европа. Вишеградски подход. Нулева миграция. Стена, тел, ров с крокодили по границата. Християнски корени, християнски празници. Европейска...

Тазгодишната награда на НЖО „Достойнство и чест“ е за Райна Дрангова и Евгения Гешева

Националната женска организация на ВМРО не се уморява да търси и показва достойни за пример хора в българското общество. Тази година с...

Законът за личния фалит влезе в парламента

ВМРО внесе в НС закона за личния фалит Тази мярка ще избави много хора от капана „вечен длъжник“

Доц. Михов: За първи път тази година пенсиите са приоритет в бюджета

Приоритет ще имат и учителите, чиято заплата ще бъде с 20% над средната през следващата година, заяви депутатът

Паметна плоча извади от забвение търновски войвода в Илинденското въстание

Плоча на подпоручик Александър Панайотов бе официално поставена Плоча на подп. Александър Панайотов бе официално поставена на едноименната улица...

За новата вълна на коронавируса говори д-р Калин Поповски

Самият аз не очаквах да е толкова „стръмна“ новата вълна на коронавируса, споделя лекарят и депутат от ВМРО В...

Висока оценка за „Балканска стена 2020“

Тактическото учение се провежда на учебен полигон „Корен“ Висока оценка на подготовката и способностите на участниците в учение „Балканска...

Коментари