Начало Народно събрание Патриотичният фронт е за правителство на националното спасение

Патриотичният фронт е за правителство на националното спасение

Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО изпрати отворено писмо до медиите и до всички партии и коалиции, които влизат в състава на 43-тото Народно събрание.

Съпредседателите на Патриотичния фронт Валери Симеонов и Красимир Каракачанов призовават политическите сили да формулират 10 ключови тези, които според тях трябва да бъдат заложени в програмата на следващото управление.

Симеонов и Каракачанов са категорични, че правителството, което бъде избрано, трябва да е правителство на националното спасение.

Те питат още парламентарните формации дали ще подкрепят такова правителство и дали са за участието на неполитически лица в него. Съпредседателите на патриотичната коалиция призовават партиите да оповестят публично позицията си по поставените въпроси.

Патриотичният фронт дава заявка за провеждането на национална кръгла маса на 19 октомври т.г. с участието на всички парламентарно представени партии и коалиции. В следващ – втори етап, в кръглата маса трябва да участват и представители на синдикатите, работодателски организации, академични среди, медии и други авторитетни обществени представители.

Само така ще може да бъде зададен политическия дневен ред на правителството на националното спасение, както и на избраните за народни представители в 43-тото Народно събрание, аргументират се Валери Симеонов и Красимир Каракачанов.

Пълен текст на отвореното писмо:

До

Председателите на партии и коалиции от

43-то НС на република България

До

Главните редактори и Изпълнителните директори на

българските печатни и електронни медии

 

ОТВОРЕНО ПИСМО

от Валери Симеонов и Красимир Каракачанов

Съпредседатели на КП „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО”

Уважаеми госпожи и господа,

Позволете ни да се обърнем към Вас, водени от чувството за отговорност пред българските граждани и важността на въпросите, които следва да бъдат решени в настоящата политическа ситуация. Резултатите от предсрочните парламентарни избори ни задължават да подходим по напълно прозрачен и прагматичен начин към процеса на водене на преговори, с цел стабилизиране на държавата чрез създаване на устойчиво програмно управление – Правителство на националното спасение.

Предвид поканата от политическа партия ГЕРБ за започване на консултации с останалите парламентарно представени партии и коалиции, предлагаме на вашето внимание конкретен дневен ред, който включва:

  • формулиране на 10 ключови за всяка отделна партия или коалиция тези относно програмата за управление на следващото българско правителство – Правителство на националното спасение;
  • ЗА или ПРОТИВ програмно управление, което представлява основната конструкция за политически консенсус и е инструмент за постигане на ефективни резултати;
  • ЗА или ПРОТИВ участието на неполитически лица в управлението като инструмент за намаляване на политическото противопоставяне и възможност за прагматично решаване на управленски въпроси във всички сектори.

Обръщаме се към председателите на парламентарно представените партии и коалиции с призив до понеделник, 13.10.2014 г. , да публикуват позициите си по поставените въпроси в националните медии.

Заявяваме готовността си да инициираме провеждането на НАЦИОНАЛНА КРЪГЛА МАСА на два етапа:

Първи – на 19.10.2014 г., с участието на парламентарно представените политически формации, представени от своите ръководства.

Втори – с участието на синдикати, работодателски организации, академичните среди, медии и други авторитетни обществени представители, за да обсъдим и обобщим резултатите от преговорите и да зададем политическия дневен ред на правителството и на работата ни в 43-то НС на Република България.

08 октомври 2014 г.      Съпредседатели на КП „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“

                                                                                                                   В. Симеонов

                                                                                                                   Кр. Каракачанов

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Александър Сиди: ДПС готви парламентарна хватка, за да има правителство

ДПС ще направи парламентарни хватки, за да има правителство. Всичко е договорено в Росенец. Депутатите от партията на Ахмед Доган ще излезнат...

Веселинов: ДПС ще управлява с ИТН независимо какво се говори за пред обществото

Липсата на Патриотите в парламента отваря широко вратите за връщане на ДПС в управлението. Всичко, което става в 46-ото Народно събрание е...

Глобалистите с картечница

Европа се разцепва на две под напора на културната война, която набира скорост Ние сме стожер на християнството на...

Контрера: 16 години след Тройната коалиция ще имаме Четворна коалиция, като общото между тях е участието на ДПС

Ликуй, народе! Статуквото падна! Партиите на протеста избраха председател на Народното събрание и трасираха пътя към нова управленска коалиция, която ще ни...

Искрен Веселинов: Желая успех на Слави, на сценаристите, на балета и на актьорската вечер

ИТН са в капана на Конституцията, смята заместник-председателят на ВМРО Започва работа 46-ото НС. Местата си ще заемат 112...

Сиди: Г-н Трифонов е космополит, докато ние си представяме скромна България на три морета

За резултата на коалиция „Български патриоти“, за възможните варианти за излизане от политическата криза, за липсата на представител на консервативното политическо пространство...

Красимир Каракачанов: Христо Иванов да бъде така добър да замълчи за Македония

Това, което той защити днес от трибуната на НС, е чужд, не национален интерес! Това послание отпръви към лидера...

Коментари