Начало Народно събрание Патриотичният фронт обяви приоритетите си в декларация

Патриотичният фронт обяви приоритетите си в декларация

Декларация от името на парламентарната група на Патриотичния фронт прочете лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов от трибуната на Народното събрание.

В първото заседание на парламента за 2015 г. патриотите изложиха приоритетите, които ще следват в законодателната си дейност.

Каракачанов посочи, че това са промените в изборното законодателство;  доизграждането на защитното съоръжение на границата с Турция с цел отслабване на миграционния натиск върху страната ни; реформи в енергетиката; справяне с битовата престъпност; битката срещу монополите; подкрепа за малките и средни предприятия; законови мерки за справяне с демографската криза.

Лидерът на ВМРО посочи, че Патриотичният фронт ще продължава да отстоява и позицията си за изваждане на ДПС от властта. Каракачанов нападна Местан, който си позволява да нарича патриотите националпопулисти. По думите му, ДПС е най-популистката партия, която си позволява флирт с ислямската религия.

Искам да попитам нещо уважаемия г-н Местан, който преди дни заяви, че партията му представлява малцинствата в България. Спомняте ли си, че по време на тройната коалиция (2005-2009 г.), когато ДПС бе мандатоносител, бе обявено т. нар. „десетилетие на ромското включване“? Това десетилетие свършва тази година. Сега питам колегите народни представители и министрите решени ли са проблемите с циганското население в България. Не бързайте да казвате не! ДПС всъщност направи много успешно включване на циганите. Включи ги успешно в схемите за купуване на гласове, заяви Красимир Каракачанов.

Той завърши с емоционално обръщение към колегите си:

„Уважаеми госпожи и господа,

Ще завърша с една малко тъжна история. Българче беше първото бебе в Кипър за 2015 г. А първите бебета у нас бяха на майки на 14 и 16-годишна възраст. Майката на първото бебе в Бургас, например, избяга – било третото засега дете в циганското семейство.

Докато у нас се раждат деца на невръстни майки, едно българско семейство преди 7 години напуснало страната и се преселило в Кипър, за да търси по-добро бъдеще. Звучи като най-краткото описание на случващото се у нас. Звучи като национална диагноза.

Това трябва да променим. Иначе трябва да си ходим!“

Пълен текст на декларацията:

ДЕКЛАРАЦИЯ

От парламентарната група на Патриотичния фронт

Уважаема госпожо председател,

Уважаеми госпожи и господа народни представители,

Уважаеми госпожи и господа министри,

След 7 януари ние живеем в една друга Европа. Може още да не го усещате, но нападенията в Париж изтриха една нелепа илюзия, която ни натрапваха от няколко десетилетия. Илюзията на прехваления мултикултурализъм, на псевдолибералния модел.

Да, стреляха по словото. Но стреляха всъщност срещу една суверенна държава – флагман на Европейския съюз. Стреляха по нашата цивилизация, базирана на християнските ценности и толерантност.

Това можеше и да не се случи, ако всички онези политици, които тази неделя се стекоха в Париж, за да покажат своята солидарност с Франция, години наред не се правеха, че не виждат какво се случва в Близкия Изток. Там бяха избити над 100 хиляди мирни мюсюлмани, над 1 млн. християни в Ирак и Сирия бяха прогонени от родните им места като църквите и домовете им планомерно се унищожаваха.

Цената на петрола и газта бяха по по-важни от човешкия живот и достойнство.

Това лицемерие е истинската причина за случилото се в Париж и днес опасността от други терористични нападения в Европа е изключително голяма.

Но да се върнем към реалните проблеми в България.

Наближават 100-те дни толеранс, които обществото традиционно дава на всеки парламент и ново правителство. За съжаление Народното събрание отново се превръща в арена на междупартийно боричкане, демагогия и обиди, а българският народ очаква депутатите най-после да прочетат какво пише на сградата на парламента – „Съединението прави силата“!

Българският народ очаква от Народното събрание отговорност, адекватни закони и повече патриотизъм.

Патриотичният фронт – НФСБ и ВМРО, подкрепи създаването на правителство срещу ясно поети ангажименти за създаване на управленска програма, в която не само да бъдат набелязани реалните проблеми на България, но и да започнат действия за тяхното решаване. Патриотичният фронт очаква най-късно до края на януари тази програма да бъде представена и да започнат стъпки за нейното осъществяване.

Основните приоритети на правителството и Народното събрание през 2015 г. според ПГ на Патриотичния фронт са:

1. Продължаваме да настояваме за пълното изваждане на ДПС от властта.

2. Промени в изборното законодателство и въвеждане на задължително гласуване с цел ограничаване на купения етнически и корпоративен вот.

3. Патриотичният фронт е против увеличение на цената на тока – очакваме резултатите от ревизията в енергетиката, която настоящото правителство обеща да направи – едно от условията за подкрепата ни. Очакваме и ще изискваме конкретни действия за предоговаряне на споразуменията с т. нар. „американските централи“ ТЕЦ „Марица Изток“ 1 и 3, изключване на заводските централи и на неефективните топлофикации от цената на тока, стягане на финансовата дисциплина в държавните енергийни дружества и намаляване на загубите в Националната електрическа компания. Нови преговори с Русия и нови, по-справедливи, цени на газа за България.

Продължаваме да считаме, че се нуждаем от нова цялостна уредба на контрола върху монополите. В тази връзка ще направим своите предложения за промени в Закона за защита на конкуренцията и Закона за енергетиката. Патриотичният фронт смята, че е необходимо по-широко гражданско начало и контрол върху дейността на монополите и ще търсим законова регламентация за това.

4. Да бъде овладян засиленият миграционен натиск спрямо България чрез довършване на преградните съоръжения по българо-турската граница. Патриотичният фронт не приема аргументите за липса на средства за доизграждане на преградните съоръжения и прилежащата и пътна инфраструктура. Похарчените средства ще бъдат изплатени само за една година, ако спестим парите, харчени за издръжка на нелегалните имигранти и командировъчните на изпратените от вътрешността на страната към границата полицаи.

Смятаме за нелепи споровете между институциите кой следва да охранява границата ни. България трябва да използва всякакви сили, за да ограничи опасността. Не може да има никакви скрупули по темата за използване на армията.

Италия, Гърция, Турция – това са само част от примерите, в които армията подпомага охраната на държавната граница, а от една седмица и френската армия пое функции по охрана на обществения интерес.

Напомняме чл. 132 от Закона за отбраната и въоръжените сили н Република България, според който въоръжените сили изпълняват задачи по охрана и отбрана на обекти от критичната инфраструктура.

5. Патриотичният фронт ще продължава да настоява правителството да приеме национална програма за противодействие на битовата престъпност, която продължава да е бич за стотици хиляди българи, живеещи в малките населени места и селата. Държавата трябва да се справи с вилнеещите групи асоциални елементи, които се чувстват безнаказани и унищожават плодовете на чуждия труд, ограбват имуществото на гражданите и издевателстват над беззащитните възрастни хора.

Патриотичният фронт вече направи заявка за изготвянето на подобна Национална програма, която да съчетае усилията на Прокуратурата, МВР и Министерство на правосъдието и ще бъде катализатор за създаването ѝ. Ние, съвместно с въпросните институции, ще започнем дебат за разширяване обхвата на неизбежната отбрана, така че там където институциите са безсилни, хората да могат да защитят сами живота, честта и имота си.

6. Патриотичния фронт ще предложи промени в законодателството с цел освобождаването на малките и средни предприятия от режима на ограничения и ненужно завишени нормативни изисквания, поставящи го в зависимост от рекета на контролните органи. Ще предложим решение за проблема с дългогодишния рекет от страна на чуждите търговски вериги над българския производител. Не можем да разчитаме на подем на дребния и среден бизнес без реформа в банковата система, която да направи кредитите по-достъпни и обуздаване алчността на голяма част от кредитните институции – законът трябва да гарантира справедливо разпределение на риска между кредитодател и кредитополучател. Същото се отнася за частните съдебни изпълнители, чиито действия и такси често не дават никакъв шанс за бизнеса и на обикновения гражданин да продължат дейността си и така да изплатят задълженията си. В тази връзка подготвяме и ще внесем промени в ГПК.

7. Усилия за справяне с демографския проблем ще бъдат другият важен акцент в работата ни в Народното събрание, защото българите сме сред най-бързо изчезващите нации в света, изпреварваме по смъртност Афганистан, Ирак и Сирия, а по раждаемост сме на 220-то място сред 240 страни. Записахме в правителствената програма, че ще бъде създадена работеща стратегия за разрешаване на този най-важен за нацията ни проблем, настояваме да бъдат направени първите стъпки в тази посока.

Започваме консултации за  подкрепа на предложението ни за промяна в Закона за данъците върху доходите на физическите лица, което ще позволи на работещите родители да усетят държавната грижа не с 20 лв. ефект годишно, а с 20 лв. месечно. Това ще доведе до създаване на действащ механизъм за подкрепа на семействата, които отглеждат децата си с грижа, социализират ги, грижат се за обучението им, а същевременно работят, внасят данъци и осигуровки и така допринасят за бюджета.

Това са основните приоритети на „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ през следващите няколко месеца. От ясното ангажиране на правителството с тях зависи и нашата парламентарна подкрепа за него.

Уважаеми дами и господа,

В последните няколко седмици от ДПС репетират своята риторика срещу Патриотичния фронт, обвинявайки ни в националпопулизъм, като щедро предлагат безвъзмездната подкрепа на ДПС за правителството, ако то се освободи от гласовете на българските патриоти.

Искам да попитам нещо уважаемия г-н Местан, който преди дни заяви, че партията му представлява малцинствата в България.

Спомняте ли си, г-н Местан, че по време на тройната коалиция (2005-2009 г.), когато ДПС бе мандатоносител, бе обявено т. нар. „десетилетие на ромското включване“? Това десетилетие свършва тази година.

Сега питам колегите народни представители и министрите решени ли са проблемите с циганското население в България.

Не бързайте да казвате не! ДПС всъщност направи много успешно включване на циганите. Включи ги успешно в схемите за купуване на гласове.

И същите тези хора от ДПС сега обвиняват Патриотичния фронт в националпопулизъм. Не, г-н Местан, вие от ДПС сте националпопулисти. Няма по-националистическа и популистка партия от ДПС, при това грозно флиртуваща с ислямската религия.

Вие се прегърнахте с турския национализъм и неоосманизъм на Ердоган и Давутоглу.

Няма по-голям популизъм от това да се представяш за либерал и евроатлантик, когато държиш стотици хиляди избиратели във феодализма и мизерията.

Всъщност, нищо ново не казвам. Дори авторитетният вестник „Ню Йорк Таймс“ го написа вече.

Последни Новини

Контрера призова кмета Терзиев да направи 2 май неучебен ден за територията на Столична община

Внасям писмено предложение в СО, съобщава общинският съветник от ВМРО Призивът на зам.-председателя на ВМРО и общински съветник в...

Ангел Джамбазки се срещна с Виктор Орбан и Матеуш Моравецки в Брюксел

Вчера, 16 април 2024 г., българският представител в ЕП Ангел Джамбазки се срещна с доскорошния премиер на Полша Матеуш Моравецки, министър-председателя на...

Министри за шир потреба и масова безотговорност – това е профилът на служебния кабинет!

Предлагаме Кръгла маса и пет национални приоритета за излизане от кризата Берем резултатите от конституционната реформа на Христо Иванов,...

Андрей Слабаков е за изборен образователен ценз

Евродепутатът от групата на Европейските консерватори и реформисти в ЕП Андрей Слабаков настоя за изборен образователен ценз. Не може...

Каракачанов: Системата на МВР е пробита, националната ни сигурност е застрашена

Проблемът е разграждането на държавността, заяви бившият военен министър  Служебният кабинет се управлява дистанционно, това е правителство на ГЕРБ...

ВМРО внесе сигнал до МЗ с искане за Кризисен щаб за пандемията от кърлежи

Държавата е „пламнала“ от пандемията. Има много ухапани „Сезирам Ви в качеството си на заместник-председател на ВМРО – Българско...

Карлос Контрера: Кризата с боклука на София се задълбочава

Нужни са спешни мерки от страна на Столична община За това предупреждава зам.-председателят на ВМРО и общински съветник в...

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir