Начало Блог Петрова: Социалните работници са проспали случая с малкия Мустафа

Петрова: Социалните работници са проспали случая с малкия Мустафа

Къде са тези социални работници, проспали малкия Мустафа и неговите братя и сестри, възмущава се д-р Султанка Петрова. Как може едно 12-годишно момиче да ражда, а те сега да разбират за това, пита още депутатката от Патриотичен фронт

Ето какво сподели д-р Султанка Петрова пред Гергана Танева, ПИК:

Възмутена съм, че след толкова време социалните работници чак сега са се сезирали по отношение на казуса с малкия Мустафа и неговите братя и сестри. Детето не е родено вчера и този проблем е съществувал толкова години. Къде са тези социални работници, това заяви гневно пред репортер на ПИК д-р Султанка Петрова от Патриотичен фронт. 

Депутатката допълни, че майката на болното дете е оставила едно от децата си в заведение за медико-социални грижи, което говори, че социалните работници е трябвало да направят проверка още тогава.

Не мога да си обясня, как са допуснали да се стигне до тук. До този момент тази жена е родила 4 деца, Мустафа е най-големият, как никой до този момент не е направил нещо и не е реагирал, продължава Петрова. 

Тя допълни, че последното дете което е родено, е било изоставено, което е трябвало да бъде сигнал за социалните работници, че тази жена има проблем и на децата трябва да им се помогне.

Да не говорим, че тя е родила на 12-годишна възраст и тогава проверка не е направена. Време е да се носи наказателна отговорност за майки, родили на такава възраст, това е абсолютно недопустимо. Ние неведнъж сме опитвали да внесем такъв законопроект, но не беше приет, допълва още депутатката, като заяви категорично, че социалните работници не може да си измиват ръцете с лекарите. 

Тази администрация не работи. Като допълним, че са оставили 12 човека да живеят в две стаи и един коридор, всички видяхме ужасните условия, в които са живели те. А в същото време отиват и извеждат деца от домовете на биологичните им родители, български семейства, за да ги вкарат в приемните семейства, за да печелят, казва още Петрова. 

На въпрос не е ли задължително присъствието на социалните работници в болниците, особено когато става дума за дете-родилка, Петрова потвърди, че в АГ-отделенията има задължително такива социални работници.

От самото раждане те са длъжни да се направят оглед при какви условия се гледат децата. В момента, в който тя ражда на 12 години, това е трябвало да бъде отчетено. Затова казвам, че трябва да има регистър на деца с риск, а не да си прехвърлят отговорността. Социалните работници са длъжни да работят с майките и да видят къде е проблемът, допълва Петрова.

Депутатката, която от години е ангажирана за подобряване работата на социалните служби, е възмутена от изказването по-рано днес на Надя Танева, която е директор дирекция „Социално подпомагане“ – Пловдив. 

Не може бабата да е на 37 години с осем деца, а майката на 20 с четири деца, къде са го проспали това социалните работници, недоумява д-р Петрова. 

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Юлиан Ангелов: Българската и македонска икономика трябва да си взаимодействат

Трябва да се насърчаване обща национална икономика между България и Македония От Македония внасят лозаро-винарски продукти, вино – не...

Джамбазки: Предложената обща селскостопанска политика на ЕС повтаря историята с пакет „Мобилност“

Обща селскостопанска политика няма как да еефективна, като се предвиждат повече пари за неконкурентните фермери от старите държави.

Александър Сабанов: Аз съм икономист и въпреки това винаги слагам живота пред икономиката

Депутатът смята, че по-строгите противоепидемични мерки са необходими, каквото и да значи това за икономиката Човешкият живот винаги е...

Стоян Божинов: Първият опит за създаване на „ОМО – Илинден“ е около 1970 г.

Народният представител от ВМРО Стоян Божинов от Петрич, който е бил полицай и адвокат, анализира кой и как създаде сепаратистката организация „ОМО...

Доц. Михов: Поругаването на Министерството на отбраната обижда Българската армия

В понеделник протестиращите оскверниха символа на Българската армия - не го приемам, каза депутатът Министерството на отбраната се...

Социалното фермерство става алтернатива за трудова интеграция

Иновациите в селските райони все по-често са насочени към биоземеделието автор: д-р Султанка Петрова, източник: „Труд“

Доц. Михов: Главнокомандващият на армията Радев ще се разграничи или ще подкрепи поругаването на МО?

С какво е виновна на тези озлобени човечета армията, в чиито редове са отдавали живота си в името на Отечеството нашите предтечи?!

Коментари