Начало Блог Султанка Петрова: Всички с пенсии под линията на бедност трябва да получават...

Султанка Петрова: Всички с пенсии под линията на бедност трябва да получават допълнителни пари

Все още тече обявеният в началото на тази година от Европейската комисия обществен дебат за предизвикателствата и възможностите на застаряващото общество в Европа. Комисията приканва обществеността да изрази своите виждания за това как да се отговори на предизвикателствата от застаряването. Прогнозите сочат, че през следващите десетилетия броят на възрастните хора в Европейския съюз ще се увеличи. Днес 20% от населението е над 65 години, а до 2070 година се очаква то да достигне 30%.

Според прогнозите за застаряването в Европа се очаква делът на хората над 80 години да се удвои, като достигне 13 процента от населението през 2070 година. По същия начин се очаква броят на хората, които потенциално ще се нуждаят от дългосрочни грижи, да се увеличи от 19,5 милиона през 2016 до 30 милиона през 2050. Започналите европейски обществени консултации са отворени за заинтересованите граждани и организации от всички държави членки.

Резултатите ще помогнат да се идентифицира подкрепата, необходима за хората, регионите и общностите. Евродокладът от юни 2020 година показва, че през последните 50 години продължителността на живот е нараснала с около десет години както за мъжете, така и за жените. В коментар за ситуацията у нас заместник социалният министър в оставка д-р Султанка Петрова заяви, че трябват спешни промени в законодателството.

Около двеста  хиляди души знаете, че има в момента, които не учат и не работят, при положение че ние сме най-бързо застаряващата нация и не бихме могли да си позволим подобен лукс да имаме хора, които са в трудоспособна възраст и отказват да учат и да работят, заяви тя за БНР.

За адекватността на пенсиите в България Султанка Петрова казва, че трябва политически консенсус.

Не бива партиите да си правят пиар, според мен, с пенсионната система, защото на нас ни е нужна една цялостна стратегия, а не промени на парче.

Пак по мнението на заместник-министъра всички възрастни у нас с пенсии под линията на бедност трябва да получават допълнително средства.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Красимир Каракачанов: Служебното правителство прави политика, а не избори

ВМРО ще внесе жалба във ВАС за секциите в Турция и ще протестира пред ЦИК Когато става дума...

Богомил Бранков – Наместо програма

Богомил Бранков е водач на листата на „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“ в София област. За него гласувайте на 11...

БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ: ЦИК предаде следващото управление на България в ръцете на Еродоган и ДПС

Откриват се 121 секции в Турция. Това е НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО и вече са нужни крайни действия! Ние няма...

Кузман Илиев: Страшна е тази подигравка на Трифонов и протестърите с бъдещето на България

Срам и позор! Оръжията в Черно море дрънчат, а ние като щрауси си заравяме главата в пясъка, все...

Александър Сиди: Да спрем да се изчегъртваме, а да работим за държавата!

Вече 30 години изчегъртваме и от 9 милиона изчегъртахме 2 милиона, категоричен е Сиди Да спрем да се изчегъртваме,...

Ангел Джамбазки: Ние от ВМРО не се занимаваме с каузата „Македония“ заради изборите

Ангел Джамбазки, водач за първи МИР-Благоевград и за трети МИР-Варна от листата на коалиция „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ - ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“, в...

Каракачанов: БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ са гаранцията, че националният интерес няма да бъде жертван заради кариеристични амбиции

Председателят на ВМРО - БНД Красимир Каракачанов, който бе във Велико Търново за откриване на кампанията на „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ...

Коментари