Начало Блог Петър Колев: В РСМ погазват правата на българите със съдействието на отговорен...

Петър Колев: В РСМ погазват правата на българите със съдействието на отговорен фактор в София

Не можех да си представя, че ще стана свидетел на такъв брутален фалшификат и погазване на основни човешки права, каквото е правото на самоопределение на гражданите на РС Македония.

Това заяви за БГНЕС Петър Колев, лидер на партията Граждански демократичен съюз (ГДС), по повод на данните от преброяването в РСМ, според което българите там са точно 3504 души.

Няма значение дали става въпрос за българи, дали отиват на преброяване, парламентарни избори или футболен мач. Служебно те са 3500. Нашата партия участваше на парламентарни избори миналата година и получи фамозните 3555 гласа. След една година има преброяване в РСМ и българите са преброени като 3504. Следващото нещо, което очаквам е, че ако има футболен мач, тогава статистиката да бъде, че 3517 българи са гледали този футболен мач в РСМ. Всичко това щеше да бъде смешно, ако не е жалко и не е трагично, каза Колев. Той се надява, че лампите на някои хора в България, които вземат важни политически решения, ще светнат сега.

Петър Колев е категоричен, че тази бруталност и варварство към основни европейски ценности, които продължават десетилетия наред в РСМ, сега и веднага трябва да бъде спряна.

Това е гавра с достойнството на сънародниците ни в РСМ, това е гавра със самия мен. Очаквам, че ще има ясна и категорична реакция от официална София, каза лидерът на ГДС.

Петър Колев

Той разкри и някои подробности от начина, по който се правят тези така наречени преброявания в нашата югозападна съседка.

Единствената етническа общност, която в пъти се е увеличила, е българската. Всички останали общности намаляват като цифри, включително сърбите, които са намалели със 17 хиляди. Единствените, които са се увеличили от предишното преброяване, са българите. Познавам нашия семеен модел, не съм срещал някой да има по десет деца. Ние имаме средно по две деца. Единствената общност, в която има тотална диспропорция между мъже и жени, е българската. Ако при всички други общности има някакъв паритет на мъжете и жените, то при българите мъжете са с 35% повече от жените. Т.е. разликата е почти две към едно мъже спрямо жени. Кой роди тогава тези българчета за тези 20 години, ако нашите жени са толкова малко? Давам Ви тези примери, защото са абсурдни. Това е нещо, което някой комплексиран ум в Скопие за пореден път иска да демонстрира като нагло поведение не само към нас, македонските българи. Ние сме свикнали на тази бруталност. Искам да разбера кога нашите братя в София ще се събудят и с реални очи ще погледнат на тази подигравка, която се случва под носа им с македонските българи, обясни Петър Колев.

Според него съществува план, който вече се реализира. Той е свързан с искането за отваряне на Конституцията и вписването на българите като държавотворен народ в нея.

Сценарият ще бъде следният: след това преброяване българите са незначителна част от обществото и няма да има нужда от отваряне на Конституцията. Най-вероятно много скоро ще чуем как историческата комисия са се разбрали, че цар Самуил е цар на България. Най-вероятно след това ще последва слагане на една плоча на крепостта в Охрид, на която той ще бъде провъзгласен за цар на българите. След това очакваме да се махнат 10-15 плочи, на които пише за българския фашистки окупатор и той вече няма да бъде български, а ще бъде само фашистки. Тъй като българите са 3500, няма нужда от промени в Конституцията и сме решили проблема с България и България ще бъде поставена в ситуация, в която ще трябва да вдигне бариерата пред РСМ и тя да започне преговори за ЕС, разкри Колев.

Той смята, че случващото се в РСМ с това преброяване не е само измислено в Скопие, то е станало и със знанието на някой решаващ фактор в София.

Знаем, че над 90 000 граждани на РСМ са получили българско гражданство в една легална процедура, в която са доказали българския си произход. Каква е причината тези хора да не се самоопределят като българи. Надявам се, че тези фактори в София, които се направиха, че няма преброяване в Македония, в този момент да осъзнаят и да променят тенденциите, по които са тръгнали, призова Петър Колев.

Той заяви, че от медиите е научил за провеждането на коалиционен съвет на тема РСМ.

Повече от ясно е, че явно върви някакъв план, който трябва да се случи по темата РСМ. Повече от ясно е, че някои политически сили и структури в България изпращат противоречиви сигнали за това каква е тяхната позиция спрямо РСМ, каза лидерът на ГДС.

Той призова четирите партии в коалицията да излязат и да заявят пред българското общество каква е тяхната позиция. Колев припомни, че преди парламентарните избори в България македонските българи се срещнаха с всички политически сили. Тогава те са твърдели пред тях, че ще отстояват твърдо позицията за правата на българите в РСМ, за историческата истина, ще се противопоставят на езика на омразата срещу българите в РСМ, ще се постараят след толкова много години да бъдат отворени архивите на УДБА и тоталитарните служби в РСМ.

Това са техни твърдения и затова ние очакваме днес те да излязат и да ни кажат дали нещо се е променило. Надявам се и искам да поддържам в себе си убеждението, че те не са променили своето мнение, но ако са го променили, честно е да излязат пред всички нас и да кажат каква е новата им позиция, заяви пред БГНЕС Петър Колев, лидер на ГДС.

Видео >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Александър Сиди: Предложението на Макрон е толкова отвратително, че не е добро нито за нас, нито за Северна Македония

Предложението на Макрон е толкова отвратително, че не е добро нито за нас, нито за Северна Македония. Това заяви...

Ангел Джамбазки сигнализира Европейската комисия за нарушени права на българите в Молдова

Правителството на Молдова е взело решение за сливане на Тараклийския държавен университет с Държавния педагогически университет в Кишинев. По тази причина българският...

ВМРО е твърдо против партийна чистка в здравеопазването на принципа „стани, за да седне моят човек“

Министърът да посочи мотиви за отстраняването на директори на болници През последните дни ставаме свидетели на безпрецедентни уволнения на...

Красимир Каракачанов: На България ѝ трябва грамотно, а не раболепно и папагалско правителство

На България ѝ трябва грамотно, а не раболепно и папагалско правителство. Българският народ е тотално разединен и противопоставен....

Сиди: 170 национални предатели задоволиха болното его на френския президент

Решението на парламента за РСМ е обидно и разочароващо. Денят, в който се случи това национално предателство, истината е, че костите на...

Искрен Веселинов: Следващото правителство ще бъде доминирано от външни фактори

Следващото правителство ще бъде доминирано от външни фактори. Въобще не изключвам, както и самият Кирил Петров намекна, за някакво коалиране на ПП...

ВМРО предлага да се издигне паметник на Тодор Александров в Стара Загора

Съветниците от групата на ВМРО в Общинския съвет на Стара Загора внасят предложение за финансиране и изграждане на паметник на видния български...

Коментари