Начало Президентски избори Плевнелиев дезертира преждевременно

Плевнелиев дезертира преждевременно

Държавният глава, който все още е в мандат, дезертира от задълженията си преждевременно. Когато над страната е надвиснала опасност, за което даде сигнал и министър-председателят, недопустимо е г-н Плевнелиев да се бави и да не свиква КСНС.

Това заявява заместник-председателят на Народното събрание Красимир Каракачанов по повод внесеното от него искане за свикване на Консултативен съвет по национална сигурност, на което отговор не е получил.

Преди седмица в деловодството на Президентството бе входирано писмо с № 09-00-17/12.08.2016 г. с предложение действащият президент на България да инициира изслушване на министър-председателя, министъра на вътрешните работи и представители на службите за сигурност във връзка с опасността от нова мигрантска вълна към България и опитите на Анкара да изнудва страната ни.

В писмото Каракачанов отправи предложение да бъде изготвен анализ на ситуацията и да бъдат приети решения за осигуряване на по-надеждна защита на националната граница и гарантиране на националната сигурност.

Поисках свикване на КСНС, защото в такава ситуация трябва да се вземе ясна обща позиция, аргументира се Каракачанов.

По думите му президентът не е наблюдател на събитията, той трябва да е активен участник в разрешаването на проблемите. Според него с подобно бездействие, президентът предава целия български народ в тежки времена.

Каракачанов отново настоява страната ни да поиска от Европейския съюз жива сила и техника за охраната на границата с Турция. Трябва да бъде даден и ясен знак, че Българската армия и „Гранична полиция“ ще защитят териториалната цялост на държавата и със сила, ако се налага.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Юлиан Ангелов: Българската и македонска икономика трябва да си взаимодействат

Трябва да се насърчаване обща национална икономика между България и Македония От Македония внасят лозаро-винарски продукти, вино – не...

Джамбазки: Предложената обща селскостопанска политика на ЕС повтаря историята с пакет „Мобилност“

Обща селскостопанска политика няма как да еефективна, като се предвиждат повече пари за неконкурентните фермери от старите държави.

Александър Сабанов: Аз съм икономист и въпреки това винаги слагам живота пред икономиката

Депутатът смята, че по-строгите противоепидемични мерки са необходими, каквото и да значи това за икономиката Човешкият живот винаги е...

Стоян Божинов: Първият опит за създаване на „ОМО – Илинден“ е около 1970 г.

Народният представител от ВМРО Стоян Божинов от Петрич, който е бил полицай и адвокат, анализира кой и как създаде сепаратистката организация „ОМО...

Доц. Михов: Поругаването на Министерството на отбраната обижда Българската армия

В понеделник протестиращите оскверниха символа на Българската армия - не го приемам, каза депутатът Министерството на отбраната се...

Социалното фермерство става алтернатива за трудова интеграция

Иновациите в селските райони все по-често са насочени към биоземеделието автор: д-р Султанка Петрова, източник: „Труд“

Доц. Михов: Главнокомандващият на армията Радев ще се разграничи или ще подкрепи поругаването на МО?

С какво е виновна на тези озлобени човечета армията, в чиито редове са отдавали живота си в името на Отечеството нашите предтечи?!

Коментари