Начало По места Повече пари за малките населени места предлагат общинските съветници от ВМРО в...

Повече пари за малките населени места предлагат общинските съветници от ВМРО в Русе

Повече пари за малките населени места предлагат общинските съветници от ВМРО в Русенския общински съвет Асен Даскалов и Димитър Димитров. В предложение, депозирано в Община Русе, съветниците предлагат значително увеличение на средствата, необходими за текущи ремонти на уличната мрежа в малките населени места на общината.

Асен Даскалов

Според Даскалов средствата, заделени в това перо на общинския бюджет, стоят непроменени години наред. През последните няколко години обаче цените на материалите, необходими за асфалтиране, се покачиха значително. Към момента сумата, предвидена за този вид дейности, извършвани в дванадесетте кметства на територията на Община Русе, е 700 000 лева.

Димитър Димитров

Съветниците от групата на „Патриотите – ВМРО“ считат, че за следващата бюджетна година тази сума може да бъде повишена до 1 200 000 лева.

Асен Даскалов казва:

Считам, че по този начин малките населени места в Община Русе ще станат по-привлекателни не само за местните жители, но така ще могат да бъдат привлечени и млади семейства в и без това обезлюдяващите се села на територията на Община Русе.

Текст на предложението:

ДО

КМЕТА НА ОБЩИНА РУСЕ

ПРЕДЛОЖЕНИЕ

ОТ

АСЕН ДАСКАЛОВ

ДИМИТЪР ДИМИТРОВ

ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ ОТ ГРУПА

„ПАТРИОТИТЕ – ВМРО“

Относно: средства за инфраструктура (ремонт на

улици) в малките населени места в Община Русе през

2022 г.

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИЛКОВ,

Във връзка с писмо, с Ваш изх. № 648/16.07.2021 г., относно подготовка на проект за бюджет за 2022 г. на Община Русе, правим следното предложение:

В бюджетите на Община Русе за 2020 и 2021 г. средствата, планирани в Дейност 606 „Изграждане, ремонт и поддържане на уличната мрежа“ по програма „Малки населени места“ – ремонт на улици, е 700 000 лв. годишно. Колеги, които са били съветници и в предходния мандат на Общински съвет – Русе (2015-2019 г.) ни информираха, че сумата не е променяна от години.

През последните няколко години цените на материалите, необходими за асфалтиране, се покачиха значително. Това означава, че с предвидените средства от 700 000 лв. за извършване на неотложни ремонтни дейности и поддръжка на уличната мрежа в дванадесетте кметства на територията на Община Русе, както и в с. Долно Абланово, всяка година могат да се асфалтират все по-малко квадратни метра от съществуващите пътища.

В тази връзка предлагаме, в проекта за бюджет на Община Русе за 2022 г. да бъдат предвидени 1 200 000 лв. в Дейност 606 „Изграждане, ремонт и поддържане на уличната мрежа“ по програма „Малки населени места“ – ремонт на улици. Считаме, че по този начин малките населени места в Община Русе ще станат по-привлекателни не само за местните жители, но така ще могат да бъдат привлечени и млади семейства в и без това обезлюдяващите се села на територията на Община Русе.  

28.09.2021 г.

гр. Русе

С УВАЖЕНИЕ:

(Асен Даскалов)

(Димитър Димитров)

Последни Новини

Каракачанов: Със своите действия ПП правят държавата заложник на външни интереси

Опасност за националната сигурност има не заради записа, който е изтекъл, а заради тези хора от ПП, които искат да управляват България....

ВМРО в СОС към Фандъкова: Има бум на кърлежи в София заради неокосената трева

Вземете спешни мерки за разрешаването на този сериозен проблем и кажете кой е отговорен! За това апелират в писмо...

Прокуратурата образува проверка по сигнала ни за престъпление против републиката срещу ПП

Скандалът беше изнесен чрез видеозапис на пресконференция от депутатът от ПГ на ПП-ДБ Радостин Василев в петък Припомняме...

В Брюксел беше представен документален филм, разобличаващ македонска кинолъжа

По покана на Ангел Джамбазки в сградата на Европейския парламент в Брюксел беше излъчен документалният филм „Последно полувреме“. Българският представител в Европейския...

ВМРО внесе сигнал до Главния прокурор за престъпление против републиката след пресконференцията на Радостин Василев

За пореден път се потвърждава, че хора от „Промяната“ работят срещу националния интерес и грубо нарушават българските закони Днешната...

По доклад на ВМРО СОС одобри конкретни срокове за възстановяването на Мемориала на Първи и Шести пехотни полкове

източник: БГНЕС Столичният общински съвет взе решение, регламентиращо процедурата и сроковете за възстановяване на Мемориала на Първи и Шести...

Контрера, ВМРО към ГЕРБ и ДБ в СОС: В болест и здраве, в радост и мъка, докато следващата коалиция Ви раздели…

А новото сватбарско мнозинство ще се погрижи ли за проблемите на София? Ние напълно разбираме колко е трудно до...

Коментари