Начало Новини Почит към паметта на Васил Левски в цялата страна (ОБЗОР)

Почит към паметта на Васил Левски в цялата страна (ОБЗОР)

Безсмъртното дело и паметта на Васил Левски бяха почетени от ВМРО

В цялата страна структурите на ВМРО отдадоха почит пред паметта на Васил Левски. На 18 февруари (по нов стил) се навършват 148 години от смъртта на Апостола на българската свобода Васил Левски.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов: Левски може да ни даде самочувствието и вдъхновението да вървим напред

Красимир Каракачанов

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов, курсанти и преподаватели от Националния военен университет „Васил Левски“ – Велико Търново почетоха вчера, 18 февруари, безсмъртното дело на Апостола на свободата. Военните почести бяха отдадени пред паметника на Левски в района на училището. Министър Каракачанов прие строя на целия личен състав на НВУ. Бригаден генерал Иван Маламов се обърна към министъра на отбраната Красимир Каракачанов с думите:

Искам да Ви връча знака на университета – символ на признателност и уважение за всичко, което правите за Българската армия, и за Националния военен университет. Г-н министър, във Ваше лице Националният военен университет вижда приятел и съмишленик. Благодаря Ви за подкрепата към университета.

Левски е човекът, който със своята дейност направи революция в съзнанието на българите.

Затова на този ден моят апел към Вас е да прочетем всички по нещо за Левски. Той ни е необходим всеки ден. В това трудно ежедневие, във време на объркани ценности, вместо да се оглеждаме било на изток било на запад, именно Левски може да ни даде самочувствието и вдъхновението да вървим напред. Да решаваме делата си по български. С тези думи министърът на отбраната Красимир Каракачанов се обърна към курсанти и преподаватели на Националния военен университет (НВУ) „Васил Левски“.

В словото си министър Каракачанов подчерта още, че в своята дейност Левски обхваща не само онези земи, които са част от днешното Отечество България. Той припомни думи от едно от писмата на Апостола:

И ние, българите, искаме да живеем свободно в земите си – България, Тракия и Македония“.

Тези негови идеали станаха пример за подражание на следващите и по-следващите поколения български революционери. Защото, ако не беше Левски, ако не беше неговата мрежа, ако не бяха онези дейци в тогавашната Отоманска империя или в емиграция, на които той събуди духа и ги насочи в правилната посока, нямаше да има Априлско въстание и Освобождение.

В идеалите на Левски видяха смисъла на своя живот останалите под турско робство след Берлинския конгрес българи в Тракия и Македония, каза министърът на отбраната.

Той пожела на курсантите в НВУ да следват пътя на Левски и да не забравят неговото дело и живот. Министър Каракачанов връчи грамотите на участниците в конкурса за есе връчи и наградите на отличените курсанти в конкурса за есе „Гибелта на Апостола на свободата”.

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов участва и в общоградското поклонение пред паметника на Левски в центъра на Велико Търново. Там той произнесе слово в памет на Апостола. След заупокойната молитва, отслужена от великотърновски свещеници, граждани и представители на местната власт положиха венци и цветя в знак на признателност.

Драгоман
Юлиан Ангелов, Николай Борисов и Лидия Банкова

В Драгоман бе почетена паметта на Апостола на свободата Васил Левски. В Туристическия информационен център в града ученици от 3-и „А“ клас на СУ „Христо Ботев“ под ръководството на техния класен ръководител Павлина Колева и обществени възпитатели към МКБППМН Драгоман показаха вълнуващ „Урок по родолюбие“ в чест на Апостола на свободата и искрено трогнаха сърцата и душите на присъстващите гости – народният представител от 44-ото Народно събрание Юлиан Ангелов, зам. областният управител на Софийска област Николай Борисов, директорът на СУ „Христо Ботев“ Стоян Стоянов, общинският съветник Славчо Тасков, учители и възпитатели. Добрата организация се дължи и на г-жа Лидия Банкова – зам.-кмет на община Драгоман.

С голямо старание и много обич децата предварително бяха изрисували и прекрасни рисунки от живота на Дякона,

които стилно и тематично бяха разположени в двете зали на ТИЦ, като импровизирана многообразна картинна галерия. Децата получиха подаръци от Юлиан Ангелов – националния трибагреник, който с гордо вдигнати глави развяваха пред паметника на Васил Левски. Положени бяха много цветя и венци. От името на кмета на община Драгоман Андрей Иванов, от името на ВМРО и лично от всички присъстващи. С дълбоко преклонение пред подвига на Апостола на свободата и едноминутно мълчание бе засвидетелствана почитта, любовта и паметта към личността му, делото му и непреходните му завети.

Стара Загора
ВМРО – Стара Загора

Дати като днешната трябва да обединява българския народ и най-важното да пази неговите завети. Заветите, които ни остави и за които приключи земния си път. Това заявиха от структурата на Стара Загора при преклонението пред Апостола.

Русе
Иво Пазарджиев

Общинският съветник и председател на Общински съвет – Русе Иво Пазарджиев положи цветя пред паметника на Васил Левски в града. Припомняме, че паметникът на Васил Левски в Русе бе изграден по инициатива на ВМРО. За изграждането му бе основан инициативен комитет, в който се включиха различни политици, общественици и граждани. Миналата година на същата дата бе направена първата копка на паметника.

Галин Григоров

Областният управител на Русе – Галин Григоров също положи цветя пред паметника на Васил Левски.

Мездра
ВМРО – Мездра

Местна организация „Васил Чекаларов“ на ВМРО – Мездра почете паметта на Апостола на свободата. В знак на признателност към личността и делото на Апостола, отдал живота си за свободата и независимостта на нашето Отечество, те поднесоха венец пред неговия бюст-паметник.

Бургас
ВМРО – Бургас

За 20-а поредна година ВМРО – Бургас организира факелно шествие в памет на Апостола на българската свобода Васил Левски. Тази родолюбива инициатива, която местната структура на Организацията, исторически считаща се за пряк наследник на идеите и делото на първия от нашите апостоли, е станала вече традиционна за бургаската общественост. Тя се провежда всяка година от 2001 година насам.

ВМРО вярва, че провеждането и тази година на шествието е символичен акт на приемственост, патриотичен пример на родолюбие и любов към родина, историческа памет и надежда за по-добро бъдеще, заяви председателят на ВМРО – Бургас Георги Дракалиев при полагането на венеца и цветята пред паметника на Апостола.

Разлог
ВМРО – Разлог

Председателят на местната структура в Разлог – Георги Крънчев поднесе заедно със свои съмишленици цветя и венци пред паметника на Апостола в града.

Пловдив
ВМРО – Пловдив

За да отбележат този важен ден за българската история Студентската организация на ВМРО в Пловдив раздадоха на пловдивчани стотици календари с лика на български герои.

С тази си инициатива искаме да покажем на съгражданите ни, че е важно да съхраним и защитим българщината, а най-явният пример за нея е именно националните ни герои като Левски, Раковски, Ботев и още много други дали животите си за запазването на българското, заявиха младежите.

Шумен
ВМРО – Шумен

Младежите от ВМРО – Шумен се включиха в общоградското отбелязване на смъртта на Васил Левски, като поднесоха венец пред паметника му.

Карлово
ВМРО – Карлово

ВМРО – Карлово отдаде почит пред паметта на Левски, поднасяйки цветя и венци пред паметника му в града.

Силистра
ВМРО – Силистра

Структурите на ВМРО от Силистра, Дулово и Тутракан отдадоха своята почит към Апостола на свободата, като поднесоха цветя и венци пред паметника му.

Велико Търново
Петър Петров и Евгени Коев

Структурите на ВМРО в област Велико Търново почетоха паметта на Апостола на свободата Васил Левски и в знак на признателност към личността и героиното му дело поднесоха цветя и венец пред паметника му в центъра на старопрестолния град.

Благоевград

Структурата на Благоевград почете паметта на Апостола на свободата – Васил Левски като поднесоха цветя и венци пред паметника му в града. Присъстваха заместник областният управител – Иван Стоянов, организаторът за областта – Вангел Тодоров и Теодора Мичева – представител на Женската организация.

ВМРО – Благоевград
Сандански
ВМРО – Сандански

ВМРО – Сандански пред паметника на Апостола на свободата поднесоха венци и цветя и сведоха глави в памет на неговата саможертва! Поклон, Апостоле!

Цветя поднесе и кметът на Сандански – Атанас Стоянов.

Атанас Стоянов

Галерия с още снимки вижте тук >>>

Последни Новини

ВМРО: Готвят ли нова сглобка ПП-ДБ и ГЕРБ?

Днес Деница Сачева е заявила, че времето на сглобката не е било загубено. По думите ѝ имало постигнати нелоши текстове по едно...

Карлос Контрера: Новият бюджет на София гарантира хаос, анархия и пълен батак

Зачеркнаха всичките ни добри идеи и за транспорт, и за инфраструктура, и за екология, и за образование и спорт, посочва общинският съветник...

Каракачанов: Може да се появи политическа алтернатива, която да предизвика интереса на отвратените от сглобката

Според мен и вчерашният позорен ден в парламента и целият този пазарлък, който горе-долу от един месец тече, отврати българите. Тук има...

Красимир Каракачанов: Никой български политик не трябва да ни вкарва в чужди войни

Никой български политик не трябва да ни вкарва в чужди войни, каза председателят на ВМРО Красимир Каракачанов, който беше гост в предаването...

Контрера: Асен Василев не трябва да бъде министър никога повече!

Ще изтъргува горите и ще наложи финансов Big Brother на хората чрез НАП Министърът на финансите (в оставка) залага...

Кр. Каракачанов призовава: Всички срещу сглобката в национално обединение – за национален суверенитет и излизане от кризата

Време е всички нормални личности, организации и политически субекти да застанат в едно обединение срещу сглобката и да създадат истинската алтернатива на...

ВМРО: Кой стои зад кампанията срещу Югозападния университет в Благоевград?

В основата на атаката е преподавател, който иска да се откажем от езика и историята си за сметка на Скопие!

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir