Начало Европейски парламент Политикът трябва да бъде защитник на хората, а не господар

Политикът трябва да бъде защитник на хората, а не господар

ВМРО казва: Не обещания, а резултати трябват

Ангел Джамбазки е кандидат за български представител в Европейския парламент, втори в листата на коалиция „България без цензура, ВМРО, ЗНС, Гергьовден“ с № 28 в интегралната бюлетина.

Той е на 35 години и е завършил „Право“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ , специализирал е в Българско училище за политика. Джамбазки е заместник-председател на ВМРО от 2009 г. Към момента е втори мандат общински съветник от ВМРО в София.

Ето какво споделя в интервю за в. „Струма“ кандидатът за евродепутат.

– Г-н Джамбазки, според социолозите със сигурност ще бъдете български представител в Европейския парламент. Кое е първото нещо, което ще предприемете като такъв?

– Едва на 25 май ще можем със сигурност да знаем дали българите са ни гласували доверие. Истината е, че по време на обиколката из страната се срещам със стотици хора, които вярват, че промяната на политическото статукво е възможна. Разочарованието от 25-годишния преход е отблъснал много българи от политическия живот. Стремя се да им обясня, че не всички политици са маскари, които целят единствено лична изгода.

Програмата, която предлага ВМРО, има една единствена мисия – да подобри живота на българите – от достойнството до доходите. Първият ангажимент, който съм поел, ще бъде да покажа на европейските си колеги, че България е фактор в Европейския съюз, който не може да бъде пренебрегван.

Коалицията, която представлявате, казва „Българите заслужаваме повече“. С какво ще допринесете за промяната, която обещавате?

– Промяната започва от мен, от вас, от читателите на „Струма“. Когато повярваме, че от нас зависи утрешния ден, че нашият глас има значение, тогава сивите кардинали на българската политика ще бъдат отзовани. Партиите на статуквото – ГЕРБ, БСП и ДПС ще останат само страница от историята. Неосъщественият преход научи българина да оцелява, време е да започнем да живеем нормално. Българите заслужаваме повече.

Политиците по традиция са хора с дългогодишен опит – житейски и партиен, а Вие сте едва на 35 г. Как гледат на това избиратели, с които се срещате?

– Факт е, че е трудно да застана пред 70-80 годишен дядо и да му кажа кой е правият път, но според мен именно младите българи, необременени от политически и корпоративни зависимости, имат възможността да въдворят ред в хаотичната ситуация. През 4 години се сменя правителството – ту сме наляво, ту сме надясно, ту монарси ни спасяват. Досега никой не посмя да изготви национална доктрина са силна и социалносправедлива България. Аз се определям като български патриот и предлагам патриотично управление, а не псевдоевропейски ценности или руски позиции. Съмнявам се да има българин, който да отхвърли това. 

ВМРО е партия, наследила една борбена историческа организация. Къде днес патриотизмът намира място в обществото и в политиката? Готови ли сте за революция?

– 120-годишната история на нашата Организация е пример за това, че с воля, постоянство и приемственост отстояването на общонационална кауза е възможно. Отпечатъкът на ВМРО върху българската и европейска история задължава нас, наследниците на войводите, да следваме безкомпромисно българския национален интерес и да служим на българите както в Родината, така и извън нея.

Искрено вярвам, че българският народ е готов да поеме властта в свои ръце, гласувайки за онези кандидати, които не са грабили и ощетявали държавата. Надявам се на 25 май да станем свидетели на една политическа революция, която да освободи България от душманите на прехода.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Каракачанов: Преди 102 години Девета пехотна Плевенска дивизия записа златни страници в българската военна история

Преди 102 години воините от Девета пехотна Плевенска дивизия, начело със славния български генерал Владимир Вазов, записаха златни страници в българската военна...

Военният министър: Доброволната военна служба е нужна за българската армия

Доброволната военна служба е нужна за българската армия. Тя е път към връщане на достойнството на българския военнослужещ. Това...

Андрей Слабаков е заместник-координатор в Специалната комисия за борба с рака към ЕК

Веднага след като е избран в началото на този парламентарен сезон, той е провел среща с двама национални координатори – експерти в...

Красимир Богданов, ВМРО: Македония продължава да спазва директиви от Титова Югославия

Депутатът от ВМРО смята, че ВМРО-ДПМНЕ води просръбска политика Северна Македония има още много да извърви по пътя към...

ВМРО – Младежи: Проф. Ивайло Дичев да се извини публично заради спекулата с историята на България по отношение на Македония

Настояваме преподавателят в СУ „Св. Климент Охридски“ да бъде докладван на Етичната комисия! Наскоро във Фейсбук се появи интервю...

В Добрич се проведе първото издание на „Бъди войник“ за тази година

В резултат на взетите мерки се повишава интересът към военната служба.Само през първата половина на годината некомплектът в Българската армия е намалял...

Искрен Веселинов: Няма автоматизъм между резултата от референдума и промяната на Конституцията

Прокараната с измененията в Изборния кодекс поправка, даваща възможност за промяна в Конституцията чрез референдуми, според вносителя ѝ - Искрен Веселинов от...

Коментари