Начало Новини Полицаите трябва да могат да използват оръжие за самозащита при изпълнение на...

Полицаите трябва да могат да използват оръжие за самозащита при изпълнение на служебните си задължения!

Докато бившите коалиционни партньори в управлението се калят, цигани бият полицаи. Хайде стига!

Полицаите трябва да могат да използват оръжие за самозащита при изпълнение на служебните си задължения!

Служителите на реда трябва да са неприкосновени!

С тази позиция излиза ВМРО след поредното напълно недопустимо нападение над служители на реда от криминално проявени цигани в Самоков. От години говорим за това, че липсва държавна политика за социализирането на този етнос. Само преди дни станахме свидетели на две нападения над медици в същия този град. Къде е държавата?

Ние от ВМРО имаме дългогодишно сътрудничество със служителите на реда. Нееднократно сме провеждали и срещи с най-големия синдикат в системата – СФСМВР. На една от тези срещи, на 3 юни, по време на мълчаливия протест обсъдихме отново наболелите, а и вече ескалирали проблеми, които днес виждаме като водещи новини по медиите.

А именно – униформените служители са напълно незащитени от държавата. МВР е превърнато в репресивен орган на настоящата власт, докато правата и интересите на служителите са напълно пренебрегнати.

Припомняме и изводите от срещата:

Реформата по математически модел, без оглед на човешкия фактор и специфичните социални функции на МВР, демотивацията, ниското заплащане, липсата на електронно управление изкараха служителите в МВР на улицата. Затварянето на РУП в проблемни райони с растяща циганска престъпност е другият съществен проблем, който сегашното ръководство на МВР не отчита. Това е остър обществен казус, който съвсем скоро ще ескалира до размери, които държавата няма да може да овладее.

Ето че дойде и моментът да напомним на обществото за изготвената от настоящия почетен председател на ВМРО, тогавашен вицепремиер и министър на отбраната д-р Красимир Каракачанов и екипа на ВМРО т.нар. Циганска концепция още през 2019 г. Тя дойде в момент, след като необразовани братя цигани пребиха военнослужещ на Богоявление, защото си е позволил да им направи забележка, че нарушават обществения ред.

Толерантността на либералите, овладели държавата последните 3 години, обаче ни доведе до тук. До това да бъдат бити и унижавани лекари и полицаи от една несоциализирана маса, от която същите тези новолиберали печелят милиони чрез НПО-та, които твърдят, че работят с тях и ги „интегрират“.

Хайде стига!

Ние от ВМРО настояваме за повече права на полицаите при изпълнение на служебните им задължения. Те трябва да могат да използват оръжие и жива сила, за да защитят обществото и собственият си живот. И държавата трябва да узакони това и да стои зад тях!

Последни Новини

ВМРО регистрира своите кандидати за София

В събота ВМРО - София регистрира своя кандидат за кмет, кандидати за районни кметове, кметове на кметства и общински съветници, съобщава БНР.

Каракачанов: Смяната на Трети март е опит да се пренапише историята

Всички държави в света и в Европа празнуват деня, в който са се създали като държава. Опитът беше конюнктура и типично слугински,...

ВМРО – Шумен регистрира листа за изборите в Деня на Независимостта

На 22 септември 2023 г., в Деня на Независимостта, бе регистрирана листата на ПП „ВМРО – Българско национално движение за участие в...

Атанас Стоянов бе единодушно подкрепен за кмет на Сандански

 Инициативен комитет от авторитетни за града личности и няколко партии подкрепят Стоянов На събрание в четвъртък общинската организация на...

Карлос Контрера: София трябва да има зам.-кмет по сигурността

По думите му служителите на полицията трябва да ползват общински жилища Като кандидат за кмет на столицата Карлос...

ВМРО – Троян подкрепя кандидатурата на Донка Михайлова за кмет

На проведеното събрание на членовете на ВМРО – Троян на 20 септември 2023 г. бе решено кандидатурата на Донка Михайлова да бъде...

С венци и цветя ВМРО почете 120 г. от смъртта на Александър Панайотов

С поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на подпоручик Александър Панайотов във Велико Търново ВМРО почете 12-ата годишнина от трагичната...

Коментари