Начало Новини Полицаите трябва да могат да използват оръжие за самозащита при изпълнение на...

Полицаите трябва да могат да използват оръжие за самозащита при изпълнение на служебните си задължения!

Докато бившите коалиционни партньори в управлението се калят, цигани бият полицаи. Хайде стига!

Полицаите трябва да могат да използват оръжие за самозащита при изпълнение на служебните си задължения!

Служителите на реда трябва да са неприкосновени!

С тази позиция излиза ВМРО след поредното напълно недопустимо нападение над служители на реда от криминално проявени цигани в Самоков. От години говорим за това, че липсва държавна политика за социализирането на този етнос. Само преди дни станахме свидетели на две нападения над медици в същия този град. Къде е държавата?

Ние от ВМРО имаме дългогодишно сътрудничество със служителите на реда. Нееднократно сме провеждали и срещи с най-големия синдикат в системата – СФСМВР. На една от тези срещи, на 3 юни, по време на мълчаливия протест обсъдихме отново наболелите, а и вече ескалирали проблеми, които днес виждаме като водещи новини по медиите.

А именно – униформените служители са напълно незащитени от държавата. МВР е превърнато в репресивен орган на настоящата власт, докато правата и интересите на служителите са напълно пренебрегнати.

Припомняме и изводите от срещата:

Реформата по математически модел, без оглед на човешкия фактор и специфичните социални функции на МВР, демотивацията, ниското заплащане, липсата на електронно управление изкараха служителите в МВР на улицата. Затварянето на РУП в проблемни райони с растяща циганска престъпност е другият съществен проблем, който сегашното ръководство на МВР не отчита. Това е остър обществен казус, който съвсем скоро ще ескалира до размери, които държавата няма да може да овладее.

Ето че дойде и моментът да напомним на обществото за изготвената от настоящия почетен председател на ВМРО, тогавашен вицепремиер и министър на отбраната д-р Красимир Каракачанов и екипа на ВМРО т.нар. Циганска концепция още през 2019 г. Тя дойде в момент, след като необразовани братя цигани пребиха военнослужещ на Богоявление, защото си е позволил да им направи забележка, че нарушават обществения ред.

Толерантността на либералите, овладели държавата последните 3 години, обаче ни доведе до тук. До това да бъдат бити и унижавани лекари и полицаи от една несоциализирана маса, от която същите тези новолиберали печелят милиони чрез НПО-та, които твърдят, че работят с тях и ги „интегрират“.

Хайде стига!

Ние от ВМРО настояваме за повече права на полицаите при изпълнение на служебните им задължения. Те трябва да могат да използват оръжие и жива сила, за да защитят обществото и собственият си живот. И държавата трябва да узакони това и да стои зад тях!

Последни Новини

ВМРО: Тази предизборна кампания доказа, че единствено правилното решение е да се гласува с „Не подкрепям никого“

Хули, лъжи, мотори, коне, хора на мегдана, танци на подиума, селфита, торбички, шкембе чорба и пълно отричане на реалните проблеми - картината...

Цените хвърчат заради схеми, спекула и липса на държава

Най-вероятно още тази зима хората ще излязат по улиците с тоягите, защото няма да може да се търпи повече 

Красимир Каракачанов: Задава се коалиция „Магнитски“ по принуда след изборите

Ще има правителство след изборите, но то ще бъде функция на Джим О’Брайън, на списъка „Магнитски“, а не на волята на народа...

Александър Сиди: Частната фондация на Манол Пейков ще купува къщата на Димитър Талев?

Това е поредният предизборен фалшив патриотизъм и поредното лицемерие на „силите на доброто“ Подобни „добри намерения“ трябва да бъдат...

България трябва да прекрати дипломатическите си отношения със Скопие до изкореняването езика на омразата!

Заличаването на българските клубове с твърдения за фашистка принадлежност на патроните им е открит неприятелски акт спрямо държавата ни!

ВМРО – Пловдив с ново ръководство

Ново ръководство избра на отчетно-изборна общинска конференция ВМРО - БНД в Пловдив. Председателят в оставка на градската организация на партията Александър Пецов е...

Джамбазки с разкрития за нов скандал с директора на Фонд „Култура“ към МК

Къде е ходил Драгунчев и с каква цел с правителствения самолет в края март тази година? Това пита българският...

Коментари