Начало Новини Полицаите трябва да могат да използват оръжие за самозащита при изпълнение на...

Полицаите трябва да могат да използват оръжие за самозащита при изпълнение на служебните си задължения!

Докато бившите коалиционни партньори в управлението се калят, цигани бият полицаи. Хайде стига!

Полицаите трябва да могат да използват оръжие за самозащита при изпълнение на служебните си задължения!

Служителите на реда трябва да са неприкосновени!

С тази позиция излиза ВМРО след поредното напълно недопустимо нападение над служители на реда от криминално проявени цигани в Самоков. От години говорим за това, че липсва държавна политика за социализирането на този етнос. Само преди дни станахме свидетели на две нападения над медици в същия този град. Къде е държавата?

Ние от ВМРО имаме дългогодишно сътрудничество със служителите на реда. Нееднократно сме провеждали и срещи с най-големия синдикат в системата – СФСМВР. На една от тези срещи, на 3 юни, по време на мълчаливия протест обсъдихме отново наболелите, а и вече ескалирали проблеми, които днес виждаме като водещи новини по медиите.

А именно – униформените служители са напълно незащитени от държавата. МВР е превърнато в репресивен орган на настоящата власт, докато правата и интересите на служителите са напълно пренебрегнати.

Припомняме и изводите от срещата:

Реформата по математически модел, без оглед на човешкия фактор и специфичните социални функции на МВР, демотивацията, ниското заплащане, липсата на електронно управление изкараха служителите в МВР на улицата. Затварянето на РУП в проблемни райони с растяща циганска престъпност е другият съществен проблем, който сегашното ръководство на МВР не отчита. Това е остър обществен казус, който съвсем скоро ще ескалира до размери, които държавата няма да може да овладее.

Ето че дойде и моментът да напомним на обществото за изготвената от настоящия почетен председател на ВМРО, тогавашен вицепремиер и министър на отбраната д-р Красимир Каракачанов и екипа на ВМРО т.нар. Циганска концепция още през 2019 г. Тя дойде в момент, след като необразовани братя цигани пребиха военнослужещ на Богоявление, защото си е позволил да им направи забележка, че нарушават обществения ред.

Толерантността на либералите, овладели държавата последните 3 години, обаче ни доведе до тук. До това да бъдат бити и унижавани лекари и полицаи от една несоциализирана маса, от която същите тези новолиберали печелят милиони чрез НПО-та, които твърдят, че работят с тях и ги „интегрират“.

Хайде стига!

Ние от ВМРО настояваме за повече права на полицаите при изпълнение на служебните им задължения. Те трябва да могат да използват оръжие и жива сила, за да защитят обществото и собственият си живот. И държавата трябва да узакони това и да стои зад тях!

Последни Новини

Джамбазки за Шенген: Лицемерие и двуличие от част от западните държави

11 години западните страни се държат със София и Букурещ като с държави втора ръка, подчерта евродепутатът. Въпросът на...

Джамбазки за Шенген: Когато т.нар. „българска политическа класа“ се държи като обслужващ персонал към Европа, ще получаваме такова отношение!

В продължение на 11 години западноевропейските държави доказват двуличното си отношение към България Позицията на...

Двама еврокомисари ще вземат участие в конференцията „Западни Балкани“, организирана от Ангел Джамбазки

Мария Габриел, Оливер Вархей, евродепутати, политици от региона, професори, журналисти и общественици ще се включат в събитието Двама еврокомисари...

Юлиан Ангелов: „Циркът – кодове, бюлетини, машини“ не обслужва интереса на българите

Случващото се в момента в Народното събрание е пълен цирк, който не работи за решаване на проблемите на българските граждани.

Ще останат ли училища без отопление през зимата?

Този въпрос става още по-актуален предвид липсата на адекватен бюджет в държавата за 2023 г. Сигналът, подаден от председателя...

Михов: Нападенията срещу български клубове в РСМ не са дело на обикновените граждани

доц. д-р Милен Михов – член на ръководството на ВМРО, в ефира на България 24. Нападенията срещу български клубове...

Кирил Петков разцепи българската позиция за Македония

Доц. Милен Михов, историк, бивш депутат от ВМРО, пред Труд News: Скопие натиска Европа България да признае за...

Коментари