Начало Блог Пореден акт срещу българските сдружения в Македония

Пореден акт срещу българските сдружения в Македония

Днес РСМ възкреси фашизма, написа във „Фейсбук“ съпредседателят на ВМРО Искрен Веселинов. Така той коментира приетия от македонския парламент закон, чиято единствена цел е да се попречи на местните българи да именуват сдруженията си на български исторически личности. Предтекстът е, че личностите били свързани с форми на дискриминация или сътрудничество с фашистки или нацистки организации.

Всички знаят, че това се прави против българите. За да не могат да именуват сдруженията си Ванчо Михаилов, Цар Борис III Обединител или на имената на някой от онези десетки хиляди борци за народна свобода, които титовия тоталитарен режим обяви за „фашисти”, изтреби без съд и присъда или държа десетилетия в ада на кoнцлагеритe заради сътрудничество с българската администрация в Македония или просто защото не се отказаха от българщината, пише Веселинов.

Следващата стъпка е възстановяване на Закона за македонската чест и затвор за всеки, който отрече съществуването на македонски език и нация. Концлагерите ще са последващ етап, продължава той.

Господа Борисов, Петков, Иванов, Карадъйъ, за този режим ли отворихте вратите на ЕС? Как сега ще защитите националните ни интереси? Не очаквам смислен отговор – те просто изпълниха задачата на покровителите си, пише още Веселинов. За нас от ВМРО борбата продължава, само истината ще направи гражданите на РС Македония истински свободни, заявява той.

Ето целия му коментар >>>

В Северна Македония се готвят да забраняват имена. Явно подплашени от набиращата смелост българска общност в Македония, сърбоманите болшевики от ДПМНЕ са готови да променят закона за гражданските сдружения, с единствената цел да ограничат използването на имена на „противоречиви личности“, написа евродепутатът и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки по повод приетия закон.

За тежката неграмотност и незнание в редиците на ДПМНЕ сме наясно много отдавна. Още когато станаха бранители на лъжата, наречена македонизъм, и я превърнаха в основно оръжие на пропагандата, която криеше позорното им, срамно и корумпирано управление. В съучастници на тези сърбо-комунисти пристават и управляващите от СДСМ, коментира Джамбазки.

Той обвинява обаче и българските депутати, които дадоха „зелена светлина“ на РСМ за ЕС:

Дали им е просветнало на онези 170 национални предатели от предното Народно събрание какво всъщност свършиха, допускайки този Франкенщайн да започне преговори за ЕС? Видяха ли колко бързо скопските политичари се отметнаха от вписването на българите в Устава и как „защитават“ правата на българската общност? Разбира се, няма да коментират. Ще чуете оглушително и позорно мълчание от ГЕРБ, ПП, ДБ и ДПС.

В качеството си на евродепутат Ангел Джамбази ще сезира всички европейски институции и ще поиска ясен отговор от тях дали смятат, че това е демократично и в духа на човешките права. Нормално ли е държава кандидат за член на ЕС да преследва хора заради самосъзнанието им и избора им открито да се заявят като българи, ще пита още той.

Борбата на ВМРО вече 130 години е свобода и достойнство за българите и ние няма да отстъпим нито крачка назад, категоричен е Джамбазки.

Вижте целия му коментар тук >>>

В специално видеообръщение в социалната мрежа почетният председател на ВМРО д-р Красимир Каракачанов определя акта по приемането на този закон като поредна доза антибългарска истерия.

Ако някой трябва да бъде номиниран за глупак номер 1 в света, то това са скопските политици. Македонският парламент прие закон, според който сдружения не могат да бъдат кръщавани на имената на „противоречиви“ личности. Разбира се, това е насочено срещу българските дружества – в Охрид „Цар Борис III“ и в Битоля „Иван Михайлов“, казва Каракачанов.

Почетният председател на ВМРО обяснява, че вносител на закона е партия ДПМНЕ. Ама каква противоречива личност е Иван Михайлов, след като бившият лидер на същата ДПМНЕ, сега политически изгнаник в Будапеща, имаше и портрет, и бюст на Иван Михайлов на бюрото си, пита Каракачанов и продължава:

Ама ако се отричат от такива личности от историята като Иван Михайлов, Тодор Александров и въобще всички българи, дали живота си за свободата на Македония, то кой ще им остане?

Вижте във видеото коментара му за този акт, както и за канонизирането на Кирил Пейчинович от Македонската православна църква >>>

Последни Новини

Контрера: Спешно да се свика Съветът по сигурност към МС

Криминогенната ситуация ескалира безконтролно. Ще сложат ли Денков партиец за шеф на ДАНС? А и отново ставаме свидетели...

Ставаме свидетели на историческо национално предателство! Днес беше избрано правителство, което няма да служи на България

Това е правителство на „имунитетите“. Правителство на изплашени, бягащи от закона мъже, които поругаха свещените думи „Съединението прави силата“

Контрера към Фандъкова: Кой допусна да се прави пропаганда на гей парада?

Ползването на общинска собственост за подобна кампания е недопустимо, категоричен е общинският съветник от ВМРО Сигнал до кмета на...

Състезанието „Русезнание 2023“ излъчи своите победители

В понеделник следобед, 5 юни, в залата на Екомузея в Русе се проведе XVI издание на станалото традиционно за града състезание по...

Сиди: Правителството на ПП-ДБ и ГЕРБ е преврат

Правителството на ПП-ДБ и ГЕРБ е преврат, който се прави от една чужда държава у нас, а ние спим.

Каракачанов: Гражданите ще платим за правителството на компромиса на ПП-ДБ и ГЕРБ

Бяха смъртни врагове, сега се заобичаха, коментира почетният председател на ВМРО Проектокабинетът е по сметка, но за сметка на...

Ангел Джамбазки: Истанбулската конвенция е документ за налагане на пропаганда

Решенията на европейските институции нямат примат над решенията на Българския конституционен съд Истанбулската конвенция е част от джендър пропагандата,...

Коментари