Home По места По предложение на ВМРО ОбС - Добрич отложи въпроса с финансирането на...

По предложение на ВМРО ОбС – Добрич отложи въпроса с финансирането на разрушените паметници в мюсюлманското гробище

Общинските съветници отложиха за следващата редовна сесия на Общинския съвет – Добрич въпроса с предоставянето на общински средства за възстановяване на разрушените паметни знаци в мюсюлманското гробище в Добрич. Предложението трябваше да се обсъди днес.

Съветникът от ВМРО Пламен Николов предложи докладната записка да отпадне и да остане за следваща сесия, защото извънредното заседание днес е тематично – посветено е на водоснабдяването на Добрич. Освен това, според него, и други комисии трябва да разгледат въпроса – тези по финанси и вероизповедания.

Също така Николов смята, че трябва да бъдат дискутирани и други въпроси, като например ефективността на охраната на Гробищния парк.

След гласуване общинските съветници решиха точката да отпадне от днешния дневен ред.

Предложението на кмета на Добрич бе да бъдат подпомогнати финансово хората, изградили надгробни знаци на свои близки, които са засегнати от вандалската проява на 6 септември т.г. Общият брой на нарушените надгробни знаци е 30. Предлага се за ремонт на надгробен знак да се отпуснат до 40 лева, а за цялостна подмяна – до 200 лева. Сумата ще бъде осигурена от общинския резерв за непредвидени и неотложни разходи.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Юлиан Ангелов: Щеше да има много по-малко невалидни бюлетини, ако бе прието да няма номер пред партиите

Коментар на депутата от ВМРО в ПГ на „Обединени патриоти” Юлиан Ангелов в ефира на НОВА. Промените в Изборния...

МЕДИИТЕ ЗА ВМРО

Днес.БГ: ВМРО: Големите партии гледат на ИК като възможност за гласове Нюз.БГ:Джамбазки: Речта на Урсула фон дер Лайен е пълна с противоречия и полуистини БНТ: Каракачанов:...

Машинно гласуване? Само във Венецуела, не и в Европа

Възрастните хора щели да предпочетат хартиената бюлетина Ще има и машини, и бюлетини. Така просто...

Александър Сиди: „Зелената сделка“ ще обрече на смърт стотици хиляди хора от малките населени места

Европейският парламент вчера направи предложение чрез председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен за промени в „Зелената сделка“, касаещи нивата на...

Коментари