Начало Турция разбулена Председателят на ВМРО - София Владимир Митов: Възможно е Турция да иска...

Председателят на ВМРО – София Владимир Митов: Възможно е Турция да иска да има българска следа в атентата в Крайстчърч

След стрелбата в Нова Зеландия се изказаха много факти и хипотези за причината и подбудите, които са накарали Брентън Тарант да извърши стрелбата в двете джамии срещу мюсюлмани, които са отишли на петъчна молитва. От разследването се разбра, че атентаторът е посетил балкански държави през 2018 г., както и Р Турция. Дали Шипка и Булаир са вдъхновили терориста или отговорът се крие между редовете?

Въпросът коментира Владимир Митов, председател на софийската организация на ВМРО. Той е историк, специалист по история на българските земи по време на Османско робство, член на Македонския научен институт.

Има много неизвестни за атентата в Крайстчърч, Нова Зеландия. Откритите надписи по оръжието на атентатора Брентън Тарант са наименования на местности и исторически личности от българската история, които се свързват  с борбата  на народа ни срещу Османската империя. Подобни са и останалите надписи, които са свързани с историята на други народи срещу поробителя. Стана ясно, че Тарант е обикалял балканските страни и за известно време е пребивавал в София. Посещавал места на паметта от нашата история. Но също така е добре известно, че австралиецът пребивава и в съседна Р Турция, казва Митов.

Самият Реджеп Таийп Ердоган определи нападението в Крайстчърч като заплаха срещу мюсюлманите, но и най-вече Турция. Според думите на Ердоган, произнесени в Текирдаг, Тарант е искал да превземе Истанбул и да разруши всичките джамии, анализира той.

Според Митов, въпросът, който остава неизяснен, е какво е правил в Турция Тарънт – дали е набелязвал обекти или е бил обучаван като спяща клетка, макар и християнин, който да се използва в удобен момент. И моментът беше най-подходящ за президента на Турция. Дни преди стрелбата в Нова Зеландия Европейският съюз гласува, че прекратява преговорите с Турция за нейното членство в Евросъюза, напомня председателят на ВМРО – София.

В случаят Ердоган желае Турция да бъде жертвата, която освен, че търпи критики заради настоящата си политика, изведнъж някой извършва атентат като възмездие срещу политиката на Османската империя, коментира още Владимир Митов.

Той напомня, че ВМРО – БНД събра над 300 хил. подписа на български граждани, които не желаят Турция да се присъедини към ЕС. Добре известен е фактът, че българският представител в Европейския парламент от ВМРО Ангел Джамбазки от години води борба, за да докаже на своите колеги в Европа, че Турция няма място сред европейските народи.

Известен е фактът, че турските тайни служби подготвиха Али Агджа – турски терорист, който през 1981 г. се опита да убие папа Йоан Павел II. Турската държава умело се опита да хвърли вината върху българската държава и макар че е доказано, че българска следа няма, в света все още има съмнения по въпроса. Самият Агджа е пребивавал известно време в България преди покушението, подобно на Тарант, но с различна продължителност, разкрива столичният председател на ВМРО. И допълва, че макар австралиецът Тарант да е християнин, за хората, които познават метода на работа на турските тайни служби, остава открит въпросът какво е правил в Турция и дали не е техен проект.

Владимир Митов споделя, че случаят е идеален за отклоняване на вниманието – християнин, който иска да унищожи мюсюлманите. Чете всякаква литература, която е свързана с омразата към мюсюлманите, но дали накрая не се е огънал. И днес всички търсят причините и поводите за стрелбата в Крайстчърч, правят психопрофили, анализират, но не трябва да бъде изключвано предположението, че Турция иска да има българска следа в атентата. Така, както го е правила и друг път.

Ние от ВМРО – БНД сме против това да се търси каквото и да е българска следа в терористичния акт от Нова Зеландия, заявява категорично Владимир Митов.

           

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО е твърдо против партийна чистка в здравеопазването на принципа „стани, за да седне моят човек“

Министърът да посочи мотиви за отстраняването на директори на болници През последните дни ставаме свидетели на безпрецедентни уволнения на...

Красимир Каракачанов: На България ѝ трябва грамотно, а не раболепно и папагалско правителство

На България ѝ трябва грамотно, а не раболепно и папагалско правителство. Българският народ е тотално разединен и противопоставен....

Сиди: 170 национални предатели задоволиха болното его на френския президент

Решението на парламента за РСМ е обидно и разочароващо. Денят, в който се случи това национално предателство, истината е, че костите на...

Искрен Веселинов: Следващото правителство ще бъде доминирано от външни фактори

Следващото правителство ще бъде доминирано от външни фактори. Въобще не изключвам, както и самият Кирил Петров намекна, за някакво коалиране на ПП...

ВМРО предлага да се издигне паметник на Тодор Александров в Стара Загора

Съветниците от групата на ВМРО в Общинския съвет на Стара Загора внасят предложение за финансиране и изграждане на паметник на видния български...

Десето юбилейно издание на Патриотичните игри във Враца

Патрон на Програмата за патриотично възпитание е Красимир Богданов С много настроение, спортен дух и положителни емоции премина четвъртото...

Искрен Веселинов: Призовавам Президента да започне консултации за промяна на Конституцията

Видя се, че срещите с партиите са ялови и такива ще останат без реална промяна на системата За това...

Коментари