Начало По места Продължава борбата на Пазарджиев срещу изоставените автомобили

Продължава борбата на Пазарджиев срещу изоставените автомобили

Общинският съветник подготви ново питане до кмета на Русе Пламен Стоилов

От години недобросъвестни граждани, използват улици и междублокови пространства, за да разполагат там автомобили или други видове МПС, които вече не използват. Това е недопустимо – те загрозяват облика на града и представляват опасност за живеещите в близост до тях.

Това посочва общинският съветник от ВМРО в Русе Иво Пазарджиев по повод поредното писмо до кмета на общината Пламен Стоилов относно проблема.

Пазарджиев настоява за отговор относно свършеното от администрацията за изминалата 2015 г. – колко е общият брой автомобили на територията на общината, за които има съмнение, че са излезли от употреба, съгласно чл. 34 от Наредба № 15 на ОбС-Русе, които са били обект на проверка от общинската комисия. Съветникът настоява и за справка колко от моторните превозни средства, за които е сигурно, че представляват излезли от употреба, има издадени до собствениците им предписания, както и какъв е броят на автомобилите, за които е издадена заповед за принудителното им преместване. Пазарджиев пита също така колко са актовете за установяване на административно нарушение, съставени на собственици на излезли от употреба МПС и кои са лицата, с които Община Русе има сключен договор за извършване на дейности по събиране, транспортиране, временно съхранение и разкомплектоване на излезли от употреба автомобили.

Общинският съветник настоява за писмен отговор на поставените от него въпроси и се зарича, че няма да се откаже докато този проблем не бъде окончателно разрешен.

Пазарджиев отбелязва, че след предните сигнали е последвала незабавна реакция от страна на общинската администрация и изрази надежда, че и занапред ще бъде така.

Групата общински съветници на „Патриотите ВМРО, Глас народен“ се отличава от останалите с това, че не се свени да повдига по-особен кръг от въпроси пред кмета и неговата администрация. Това се доказва с множеството изказвания на сесии на Общинския съвет, питания и официални позиции на Патриотите за последната почти година, откакто новият Общински съвет е в мандата си.

В предизборния си ангажимент към своите избиратели представителите на местния парламент от ВМРО и „Глас народен“ се зарекоха, че няма да пестят сили и време, за да представляват по максимално най-добрия начин гласувалите за тях граждани.

Един от най-активните старейшини в настоящия Общински съвет Иво Пазарджиев продължава своята борба срещу дългогодишният проблем, който стои пред Община Русе – изоставените автомобили.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО почете 118-ата годишнина от Илинденско-Преображенското въстание в Кюстендил

Възстановка и залпове бяха кулминацията на програмата пред паметника на легендарния водач на войводите Тодор Александров По случай 118...

Джамбазки с остра позиция за „червените линии“ на Северна Македония

Българският представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки с остър коментар относно приетите от северномакедонския парламент „червени линии“ за идентичността и езика в...

Проектът „Мини Шенген“ обслужва великосръбския шовинизъм

Националният интерес на България е Македония да знае и помни българската си същност С една приета резолюция за държавните...

Искрен Веселинов: Скандалът между ИТН и ДБ е надцакване за постове

Това е едно обикновено надцакване за постове и за политическо влияние, така заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов коментира за „България 24“ скандала...

Кузман Илиев: Комунизмът не работи, дори да е пребоядисан в зелено

Как изглежда „светлото и чисто бъдеще“, заложено в новия климатичен план на ЕС Де факто се унищожава родната...

Александър Сиди: Слави да предложи космонавта Александър Александров за премиер

Чрез Александров ще бъде изпълнена космическата програма на ИТН Слави Трифонов казва: „Ще дадем имена за правителство, когато му...

ВМРО – Карлово с поредна акция „Чиста памет“

ВМРО – Карлово се събраха и почистиха паметника на карловския войвода Петър Юруков. Отне...

Коментари