Начало Новини Протестът на ВМРО: Рестарт на АЕЦ „Белене“, нови мощности в „Козлодуй“ и...

Протестът на ВМРО: Рестарт на АЕЦ „Белене“, нови мощности в „Козлодуй“ и замразяване цените на храните

Бул. „Дондуков“ пред МС беше блокиран от автошествието в продължение на час

Автошествието тръгна от пл. „Батенберг“, премина покрай сградата на парламента, откъдето продължи по ул. „Г. С. Раковски“ и бул. „Дондуков“ и спря пред Министерски съвет. С възгласи „Оставка“, „Мафия“ и „Геноцид“ недоволните граждани започнаха да палят сметки за ток, парно, газ, горива и хранителни продукти в знак на несъгласие с политиката и бездействието на новото правителство.

Искаме правителството да започне мерките, които ние предлагаме, за овладяването на ръста на цените и пълзящата с енергоносителите инфлация. Настояваме за законодателни мерки за замразяване ръста на цените и намаляване на надценките на търговските вериги, беше категоричен съпредседателят на ВМРО Искрен Веселинов.

Ангел Джамбазки от своя страна обърна внимание, че това е само първият от поредица протести. Той подчерта, че кабинетът не може да се справи с ценовата криза и това става все по-очевидно.

Трябва спешно да се наложи мораториум върху износа на евтин ток от АЕЦ „Козлодуй“, мораториум върху плащането на въглеродните квоти. Трябва да се спре временно плащането на ДДС върху сметките за ток, даде пример за спешни действия той.

Третият съпредседател Александър Сиди също отвори темата за „Зелената сделка“, която ще бъде пагубна за икономиката на България:

Ако тази сделка не бъде спряна от настоящето правителство на България, то това ще означава истински геноцид за стотици хиляди български семейства.

На импровизирания митинг пред МС думата взеха и главният секретар на ВМРО Юлиан Ангелов, както и членовете на Изпълнителния комитет на партията Красимир Богданов, Мария Цветкова, Галин Григоров, Красимир Червилов и Светлозар Янков. Те направиха обобщение на напълно кризисната ситуация в райони като Враца, Русе, Стара Загора и Карлово, където хората бедстват от непосилните цени. А някои градове дори са оставени без осветление на обществените места в тъмната част на деня, защото общините не могат да си позволят да плащат тока.

Юлиан Ангелов пък обърна внимание на това, че държавата е оставила на произвола българските манастири, които също не могат да плащат високите сметки.

Кажете браво на тези безбожници. За тях вярата не значи нищо. Ето това е показателно какви хора ни управляват, завърши речта си на протеста главният секретар на ВМРО.

Той призова всички протестиращи да отдадат почит като ръкопляскат на полицаите и заяви моралната подкрепа на ВМРО към техния протест.

Почетният председател на ВМРО Красимир Каракачанов напомни и за недопустимата политика на министър-председателя Кирил Петков по отношение на Македония:

Няма два народа в две държави. Тези хора трябва да четат. Те не са запознати. България и историята ни не се продават! Няма да го допуснем. Ние сме ВМРО, беше напълно ясен Каракачанов и думите му предизвикаха ръкопляскане и скандиране „Оставка“ под прозорците на МС.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Сиди: 170 национални предатели задоволиха болното его на френския президент

Решението на парламента за РСМ е обидно и разочароващо. Денят, в който се случи това национално предателство, истината е, че костите на...

Искрен Веселинов: Следващото правителство ще бъде доминирано от външни фактори

Следващото правителство ще бъде доминирано от външни фактори. Въобще не изключвам, както и самият Кирил Петров намекна, за някакво коалиране на ПП...

ВМРО предлага да се издигне паметник на Тодор Александров в Стара Загора

Съветниците от групата на ВМРО в Общинския съвет на Стара Загора внасят предложение за финансиране и изграждане на паметник на видния български...

Десето юбилейно издание на Патриотичните игри във Враца

Патрон на Програмата за патриотично възпитание е Красимир Богданов С много настроение, спортен дух и положителни емоции премина четвъртото...

Искрен Веселинов: Призовавам Президента да започне консултации за промяна на Конституцията

Видя се, че срещите с партиите са ялови и такива ще останат без реална промяна на системата За това...

Александър Сиди: Българският парламент се продаде, предаде, създаде ден на националния позор

Оставихме в ръцете на брюкселските чиновници да решават съдбините на един народ, който е бил разделен позорно преди 100 години! Народ, разделен...

Кмет на ВМРО възстанови традиция в памет на Желю войвода в Маломир

129-ата годишнина от смъртта на Желю войвода беше отбелязана в ямболското село Маломир, където е живял и починал големият български революционер. В...

Коментари