Начало Блог Проф. Николай Проданов: България трябва да продължи да е колективен играч

Проф. Николай Проданов: България трябва да продължи да е колективен играч

Прокурор, разследващ главния – беше ли необходима новата фигура в правосъдието? Темата коментира заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов, излъчен от ВМРО.

Република България е колективен играч и трябва да продължим да бъдем такива. Членове сме на международни организации и като такива имаме определени ангажименти. Имаше доклад на ЕК, на Венецианската комисия и беше ясно, че от управляващото мнозинство трябваше да предприемем някаква стъпка.

Това заяви проф. Проданов в студиото на „Денят ON AIR“ по България ОН ЕР.

Мисля, че настоящият текст в промените създават определени гаранции, но много силно се надявам, че няма да има нужда някой да разследва прокурора, който разследва главния, отбеляза той.

По думите му политическите решения се побират в реалния живот, затова ако се окаже, че новата фигура в правосъдната система е излишна, ще бъдат предприети съответните действия.

Получаваме такива сигнали от много места – и от прокуратурата, но нека да видим как ще тръгнат нещата, допълни той.

Заместник-министърът на правосъдието коментира и решението на ВМРО и НФСБ да се явят отделно на изборите.

Понятието развод е много тежко понятие. Няма как да се разведат две политически формации със сходни идеи. Става дума за прегрупиране на политическите сили, защото това ще ни помогне да изпълним по-добре целите си, поясни проф. Николай Проданов.

И добави: 

Ние в изминалите години си сътрудничихме много добре с НФСБ, оценявам работата на Валери Симеонов високо в политическия живот. Аз съм сигурен, че доброто сътрудничество ще продължи.

Той заяви, че не е имало официално предложение за коалиция с ГЕРБ, но ако такова се появи, то информирано решение ще вземат органите, които управляват Организацията.

Проф. Проданов коментира и работата на Министерството на правосъдието за целия мандат.

Не е уместно аз да давам оценки за работата на министерството, но моята субективна оценка е, че успяхме да съставим стратегия за развитие на бенефициарна система България, да внедрим електронния мониторинг, каза зам.-министърът и допълни, че са извършили огромна работа за инфраструктурата по линия на норвежкия финансов механизъм по линията на финансиране на държавния бюджет, както и за условията в арестите.

Над 50% от арестите изглеждат в нормален вид. Нов централен софийски затвор е свръхзадача за министерството, става дума за строителство на нов затвор, нов арест, както и нова административна сграда. Ние сме го заложили това в стратегията и имаме прехвърлено решение на министерския съвет, каза проф. Николай Проданов.

Вижте целия разговор във видеото >>>

Последни Новини

Джамбазки с разкрития за нов скандал с директора на Фонд „Култура“ към МК

Къде е ходил Драгунчев и с каква цел с правителствения самолет в края март тази година? Това пита българският...

Искрен Веселинов: Пенсионната система в България е абсурдна и има нужда от промяна

Съпредседателят на ВМРО Искрен Веселинов изрази позиция във Фейсбук страницата си относно нуждата от промяна на пенсионната система в частта намаляване изискуемия...

Антов: Това, че бомбените заплахи към училища са хибридна руска атака цели да ни държи в страх

Това, че бомбените заплахи към училища са хибридна руска атака цели да ни държи в страх. Пълен цирк се разиграва и това...

Патриотите в СОС: Настояваме за извънредна сесия за сигурността

Причините – кибертероризмът със заплахи за бомбени атентати, нелегалните мигранти и битовата престъпност В столицата на България – София,...

130 години от кончината на Баба Тонка Обретенова

На днешния 27 март отбелязваме 130 години, откакто легендарната българка Баба Тонка Обретенова прекрачва в безсмъртието. Членове и общински съветници от ВМРО...

ВМРО – Две могили почете паметта на войводата Филип Тотю

Членове на ВМРО - Две могили почетоха паметта на войводата Филип Тотю с венец на гроба на легендарния хайдутин и поборник по...

Половината от жените в България раждат първото си дете около 30-годишна възраст, казва д-р Калин Поповски

Половината от жените в България раждат първото си дете около 30-годишна възраст, а някои и по-късно, каза в интервю за БТА акушер-гинекологът...

Коментари