Начало Блог Проф. Христо Смоленов: България е част от стабилитета на Европа

Проф. Христо Смоленов: България е част от стабилитета на Европа

Омръзна ми да слушам хленчеща журналистика и политици. Това не е правилният път, за да сме достойна нация.

Нагласата ми за тази кампания се съдържа в надслова на тази кампания на ВМРО  – Браним България! Страната ни е в опасност, демокрацията е в опасност. Народът се топи, само за последните 3 дни около 500 души починаха. След много декларации и триумфални изказвания на политиците – хората гинат. Вместо демокрация, имаме ДУМОкрация – власт на думите. Председателят на ВМРО Красимир Каракачанов се обърна към лидерите на политическите партии – да спрем за три дни кампанията и да вземем организационни мерки спрямо ковид кризата.

Това заяви в дебат по БНТ водачът на листата с кандидати за народни представители на ВМРО в Смолян проф. Христо Смоленов.

България – ЕС – НАТО

Беше успех за България, че станахме член на ЕС през 2007 г. С измама обаче бяха затворени 4 наши реактора, само че тогава имаше лъжа и спекула, защото ЕС не го бяха поставили като условие за влизането ни, коментира Смоленов.

НАТО е голяма гаранция за света, в който живеем. Вихри се глобален тероризъм. Трябва да преосмислим мястото на нашата страна като част от тези структури, особено с един приоритет – стратегическа дипломация. Ние сме част от стабилитета на Европа. Освен консуматори, трябва да сме и страна с принос към стабилността, категоричен бе той.

Българската армия

По време на своето лидерство в Министерство на отбраната Красимир Каракачанов и екипът му направиха подвиг, който беше признат като огромен принос, дори от сегашния президент на Република България. От една армия, която беше оставена на саморазпад години наред, ние започнахме да реорганизираме и трансформиране въоръжената сила в модерна. Да решаваме проблема с кадровата обезпеченост и недокомплекта. Ние поставихме въпроса за това да имаме национална гвардия, която да се задейства при критични ситуации – пожар, наводнения, а и включително в кризи като ковид, заяви водачът на листата в Смолян.

Българската армия брани България. Нивото на нашите специални сили е високо. ВВМУ, на което съм почетен професор, е на второ място от всички морски университети в света. Армията не е консуматор на блага. Възпитаниците на ВВМУ са обучени и носят с чест силата на българския дух. Омръзна ми да слушам хленчеща журналистика и политици. Това не е правилният път, за да сме достойна нация, категоричен бе проф. Христо Смоленов.

Република Северна Македония

Над 120 хил. български граждани имат български паспорт. Виждам колко близки нам са тези прекрасни наши хора. Те са жертва на промиване на мозъци. Едно време промивани от Коминтерна, а сега се намесват и от другата страна на света. Един народ, разцепен на две нации, които трябва да се хармонизират на база договорите за добросъседство. Обидно е да се огъваме под злокобния натиск на хора, които не разбират от история и гледат на Балканите като буре с барут, което искат да взривят, за да направят нови инвестиции тук, както Арабската пролет, каза Смоленов.

В заключение проф. Христо Смоленов заяви:

За моите любими родопчани, на които имам честта да водя листата искам да кажа следното:

На 21 октомври 1912 г. 21-ви Средногорски полк, под командването на великия полк. Серафимов, бе разбита тройно по-голяма турска сила. Браним България!

На 14 ноември с № 21!

Целия разговор гледайте тук >>>

Последни Новини

ВМРО – Стара Загора отдаде почит на патрона си Иван Гарванов

На 28 ноември се навършиха 115 години от убийството на двама от най-видните дейци на македоно-одринското революционно движение – Иван Гарванов и...

ВМРО – Русе почете паметта на Борис Сарафов и Иван Гарванов

С полагане цветя пред паметната плоча, посветена на създаването през 1897 г. в Русе на Тайно офицерско братство за освобождение на Македония...

СОС трябва да определи сроковете за възстановяване на Мемориала на Първи и Шести пехотни полкове

След дълги години отлагане и прехвърляне на отговорността между институциите общинските съветници на ВМРО в Столична община предприеха реални действия по възстановяване...

Доц. д-р Милен Михов: Държава, генерираща вражда, е недопустимо да иска членство в ЕС

Легитимирането на политика, генерираща вражда към една нация и държава в Европейския съюз, е недопустимо в процеса на интеграция на държава кандидат...

103 г. след подписването на Ньойския договор ВМРО напомня за черната дата

Структурите на ВМРО в цяла България отбелязаха 103-тата годишнина от подписването на позорния Ньойски договор с различни възпоменателни мероприятия.

Български марш ще огласи София в неделя вечерта

Български марш „Долу Ньой“ ще се проведе в неделя – 27 ноември, в София. Шествието, организирано от младежката организация на ВМРО, тръгва...

По инициатива на Ангел Джамбазки всички български евродепутати искат дебат и резолюция на ЕП за Македония

Българските представители в Европейския парламент се обединяват около искането за дебат с резолюция по спешната процедура за защита на човешките права. Това...

Коментари