Начало Блог Проф. Христо Смоленов: Един клептомански елит в света прави далавера с тероризма

Проф. Христо Смоленов: Един клептомански елит в света прави далавера с тероризма

Един клептомански елит в света прави далавера с тероризма. Това е една специална класа от финансови машинатори – хора, ангажирани със спекулативното капитално решаване на нещата, която направи огромна печалба от тероризма.

Това заяви експертът в сферата на антитероризма проф. Христо Смоленов в ефира на България 24.

Той е на мнение, че човечеството не си е извлекло поуки след атентатите от 11 септември в САЩ.

През годините се разпространи една двояка линия на поведение спрямо общественото мнение. Първо – то беше насочвано от казионните медии в русло, което не позволяваше отрицателна обратна връзка, не позволяваше критично мислене, отразяващо действителността, да достига до тези, които планират развитието на политическата линия. От друга страна се разпространи нещо, което аз наричам психо-икономическо оръжие за масово поразяване, заяви експертът. Проф. Смоленов засяга тази тематика и в книгата си „Самовъзпроизвеждащият се терор“, която е отпечатана три години след атентатите от 11 септември 2001 г.

Самите тези, които планират политиката, са заложници на икономически интереси, които превръщат тероризма в гигантска, световна далавера както за терористите, така и за тези, които уж се борят срещу тях, обясни Смоленов.

Промяната на световната геополитика след атентата бе сериозно увредена. Борбата с тероризма е аксиома, важният въпрос е как се борим. Дали се борим за изключването на тероризма от нашето реално човешко развитие или някои се борят да продължи съществуването му, защото самите те получават пари, за да се борят. Странна симбиоза има между правещите тероризъм и борците срещу него, допълни експертът.

Според проф. Смоленов с атентата на 11 септември е отприщена нова „врътка“ в глобалното развихряне на спекулативния капитал.

Целия разговор вижте във видеото >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Каракачанов: Не вярвам загиналите в Кот д’Ивоар българи да са участвали в бойни действия

Не е новина, че български бивши военни обучават пилоти в няколко африкански държави, Кот д’Ивоар е една от държавите. Доколкото знам, те...

Каракачанов: Новото правителство ще клекне пред натиска на САЩ да пуснем РС Македония в ЕС

Странно е съчетанието от интересите на кръга „Капитал” с Радев, казва лидерът на ВМРО пред Валерия Велева за „Епицентър“.

Венцислав Сивов: Има момент на дискриминация с новите цени за превоз на пътници в градския транспорт

Има момент на дискриминация с новите цени за превоз на пътници в градския транспорт на Варна, коментира за Varna24.bg Венцислав Сивов, председател...

Каракачанов: Отдавна не се правят партии, а проекти, защото няма каузи и идеи – всичко е за власт

От типичната байганьовщина да не би да разсърдим „големия брат“, много време са се опитвали да прикрият инцидента Чешнегирово

ВМРО направи опит да влезе в Министерството на енергетиката. В момента входът е обсаден

Започваме неподчинение и ще покажем какво трябва да се направи, за да изринем мафията от КЕВР Представители на ВМРО,...

Няма ляво, няма дясно – всичко е демагогия

Анализ на Кузман Илиев за в. „Труд“ Истината е, че не може да предприемеш политическо действие, без то да...

Красимир Богданов: Озадачаващо е как хората биха дали доверието си на кредит за нов политически проект

В България стана традиция вместо политически сили и партии, които имат идеология, история и имат принос в развитието на страната, да се...

Коментари