Начало Народно събрание ПФ с мерки за възпиране на нелегалните имигранти

ПФ с мерки за възпиране на нелегалните имигранти

Патриотичният фронт настоява категорично Министерският съвет на Република България да постави остро и незабавно пред Европейската комисия и Съвета на Европейския съюз въпроса за нова европейска политика на отблъскване на нелегалните имигранти от нашата граница, която е и външна граница на Европейския съюз.

Това заяви в декларация от трибуната на Народното събрание съпредседателят на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов.

Той поиска и незабавна промяна на Дъблинските регламенти. Като „странна свенливост“ определи Каракачанов факта, че страната ни не е поискала финансова помощ от ЕС заради мигрантите и не пропусна да напомни, че границата ни с Турция се явява външна граница за целия Съюз.

Според Патриотите основният въпрос пред Европа е да гарантира сигурността на своите граждани.

Каракачанов разкритикува настоящия президент, че не е свикал заседание на КСНС по темата с мигрантската криза, каквото искане бе отправено към него. Ако страната ни бе изработила единна национална позиция, тезите на българския министър-председател при срещата на върха в Братислава биха имали по-голяма тежест.

Настояваме всички имигрантски центрове и лагери, разположени на територията на населени места в Република България, като тези в Харманли, „Враждебна“, „Овча Купел“, „Военна рампа“ и прочее, да бъдат закрити и изнесени непосредствено до границата, а икономическите имигранти да бъдат екстрадирани в Турция, се казва в декларацията.

Красимир Каракачанов скастри „някои наши опоненти и обслужващите ги медии“, които твърдят, че Обединените патриоти използват гнева на хората срещу имиграцията предизборно. Година след година у нас все има някакви избори и всеки може да бъде обвинен, че действа предизборно, каза той и напомни, че още от 2013  г. ВМРО, НФСБ, АТАКА и останалите патриотични сили у нас протестират.

Няма да допуснем България да бъде превърната в имигрантски център, където да бъдат връщани нелегалните имигранти от цяла Европа, поканени на Стария континент, но вече нежелани от немския канцлер, заяви още Каракачанов.

Пълен текст на политическата декларация на ПГ на Патриотичния фронт >>>

ДЕКЛАРАЦИЯ

на

парламентарната група на Патриотичния фронт

 

Уважаеми госпожи и господа народни представители,

 

Срещата на върха в Братислава е повратен момент за Европа. Европа трябва да реши основния въпрос: сигурността на своите граждани. Трябва да покаже, че има посока и план за развитие.

Въпреки настояването на Патриотичния фронт настоящият ни президент отказа през м. август да свика спешно Консултативен съвет по национална сигурност, на който да се оформи единно становище за нова българска и европейска политика срещу мигрантското нашествие. Затова сега в Братислава българският премиер отива без единна национална позиция, която значително би повишила тежестта на тезите му.

Точно сега България ясно и категорично трябва да постави своите условия! Освен въпроса за финансово подпомагане на страната ни от ЕС, който дълго премълчавахме поради странна свенливост, ние трябва да изискаме още нещо: Патриотичният фронт настоява категорично Министерският съвет на Република България да постави остро и незабавно пред Европейската комисия и Съвета на Европейския съюз въпроса за нова европейска политика на отблъскване на нелегалните имигранти от нашата граница, която е и външна граница на Европейския съюз.

Това означава: незабавна промяна на Дъблинските регламенти.

Както е известно, според разпоредбите на тези регламенти, които са част от Общностното право, нелегалните имигранти, установени на територията на ЕС, подлежат на връщане в държавата на първа регистрация. 

Остро възразяваме и категорично се противопоставяме на идеите, лансирани и от канцлера Меркел, страни, които откажат т.нар. „релокация“, или принудително преместване и заселване на нелегални имигранти, да бъдат глобявани с парични суми. 

Тези регламенти застрашават националния ни интерес и националната ни сигурност поради географското ни положение и поради факта, че правителството на Република България стриктно спазваше общностното право, за разлика от съседни държави, членове на ЕС. От 2010 година до края на 2015 броя на потърсилите убежище у нас е 33 269, а издадените решения са 28 300.

Настояваме за редакцията или премахването на членове 23, 24, 25 и 29 от Дъблинския регламент, където са посочени условията, при които нелегалният имигрант може и трябва да бъде върнат в държавата на първоначална регистрация – т.е. България.

Връщането на вече регистрирани имигранти и навлизането на нови на българска територия ще доведе до колапс на социалната, здравната и образователната ни системи, както и до тежка криза в сигурността. Вече видяхме първите симптоми на надвисващата катастрофа в Харманли.

Няма да допуснем България да бъде превърната в имигрантски център, където да бъдат връщани нелегалните имигранти от цяла Европа, поканени на Стария континент, но вече нежелани вече от немския канцлер.

Настояваме всички имигрантски центрове и лагери, разположени на територията на населени места в Република България, като тези в Харманли, „Враждебна“, „Овча Купел“, „Военна рампа“ и прочее, да бъдат закрити и изнесени непосредствено до границата, а икономическите имигранти да бъдат екстрадирани в Турция.

Госпожи и господа народни представители, наблюдаваме началото на добре организирана клеветническа кампания от някои наши опоненти и обслужващите ги медии, че ние, обединените патриоти, сме използвали гнева на хората срещу имиграцията предизборно. Това е нелепо! В Харманли, след общ протест, премиерът Борисов се ангажира с обещания пред местните граждани по отношение на Центъра за мигранти. Питаме: и премиерът ли си прави предизборен пиар!? Но нека, тези, които ни критикуват заявят високо своята позиция, а не да се крият в гузно мълчание – може би предизвикано от страха, че народът ще ги накаже за бездействието им.

Година след година у нас все има някакви избори и всеки може да бъде обвинен, че действа предизборно. Ние започнахме да говорим по тази тема още през 2013 г., когато постоянно ни се напомняше, че ставало дума за бежанци от война, а не за нелегални мигранти.

От онзи момент насам ВМРО, НФСБ, АТАКА и останалите патриотични сили у нас почти всеки месец протестират.

Именно ние най-енергично настоявахме за завършване на оградата по границата и осигурихме нужните за това законови промени. Същата ограда, която днес показваме на Орбан, а тогава разни псевдоправозащитници ни клеймиха като ксенофоби.

Именно ние, от ПФ поискахме войската да е на границата. Тогава пък президент Плевнелиев обясни, че това значело дипломатически скандал.

Именно ние казахме, че Турция изнудва. И срещахме евролиберален, космополитен, наивен и крайно агресивен отговор.

Затова отново настояваме за незабавното завършване на преградното съоръжение и плътното прикриване на държавната ни граница от страна на въоръжените сили на Република България, с цел недопускане на незаконно преминаване на държавните ни граници.

За да защитим националния си интерес трябва да използваме всички инструменти, включително правото на вето в европейските решения. Ние не носим отговорност за кризата в Сирия, в Близкия Изток и в държавите в Северна Африка и не трябва да бъдем жертва на политиката на някои от големите държави, които преследваха там само своите икономически интереси, а сега сметката трябва да я плащаме ние.

Европа е изправена пред съдбовен момент в който трябва да се бори за своята идентичност и цивилизационна цялост, а България заедно с Малта, Гърция и Италия трябва да се бори, да не бъде превърната в хуманитарна зона, където да бъдат стоварени хиляди нелегални имигранти.

Уважаеми госпожи и господа, България трябва да се присъедини към политиката на Вишеградската група. Техните послания ясно показаха, че националният суверенитет може да върви ръка за ръка със силна Европа. Силна Европа означава силни национални държави.

За съжаление, дълго чаканата реч на Юнкер преди дни говори за обратното. Евробюрократите си представят решаването на досегашните проблеми по рецептата „още от досегашното“. Досегашното обаче не работи, иначе нямаше да се налага да водим този дебат.

Истинските проблеми на Европа са ясни: ислямски тероризъм, нашествие от нелегални имигранти, епидемията от нападения над жени в Кьолн и др. градове, джихадисти, регистрирани като „бежанци“ и вилнеещи из Европа с кирки, лопати, брадви, мачете, камиони, бомби и каквото им попадне.

Такива скоро могат да се окажат и нашите проблеми!

Европейският проект е в идейна безпътица, а гневът сред европейските граждани расте. Единственият начин Европа да излезе от блатото, е да послуша гражданите си, да послуша онези, заради които уж е направена.

Европейските граждани днес искат сигурност и искат суверенитет, а не безлична анонимна чиновническа власт. Искат власт, която се отчита и на която могат да влияят и която ги слуша.

Това искаме и ние, българите!

Това предлагаме ние, Обединените патриоти – силна България, силни национални държави, благоденстващ Европейски съюз.

И накрая, искам още веднъж да акцентирам върху мерките, които предлагаме:

  1. Спешно завършване на оставащите 60 км. от  граничните съоръжения, по границата с Турция;
  2. Допълнително ангажиране на сериозни сили от Българската армия, които да бъдат упълномощени вкл. да употребят сила при отблъскване на имигрантите;
  3. Бежанските лагери да бъдат изнесени от населените места в пограничните райони, извън населени места. Да бъдат единствено от закрит тип, а престоят в тях да бъде ограничен до обратното екстрадиране на тези, които не се нуждаят от убежище;
  4. Спешно да бъдат приети законите, предложени от ПФ за криминализиране на проповядването на радикален ислям, т.нар. „закон срещу бурките“, както и измененията в законът за вероизповедания, които забраняват финансиране на верски общности отвън;
  5. МС да изиска нова европейска политика за възпиране на мигрантите и при липса на такава – едностранно замразяване от страна на България на Дъблинското споразумение, което би превърнало страната ни в огромен бежански лагер.

Последни Новини

ВМРО: Готвят ли нова сглобка ПП-ДБ и ГЕРБ?

Днес Деница Сачева е завила, че времето на сглобката не е било загубено. По думите ѝ имало постигнати нелоши текстове по едно...

Карлос Контрера: Новият бюджет на София гарантира хаос, анархия и пълен батак

Зачеркнаха всичките ни добри идеи и за транспорт, и за инфраструктура, и за екология, и за образование и спорт, посочва общинският съветник...

Каракачанов: Може да се появи политическа алтернатива, която да предизвика интереса на отвратените от сглобката

Според мен и вчерашният позорен ден в парламента и целият този пазарлък, който горе-долу от един месец тече, отврати българите. Тук има...

Красимир Каракачанов: Никой български политик не трябва да ни вкарва в чужди войни

Никой български политик не трябва да ни вкарва в чужди войни, каза председателят на ВМРО Красимир Каракачанов, който беше гост в предаването...

Контрера: Асен Василев не трябва да бъде министър никога повече!

Ще изтъргува горите и ще наложи финансов Big Brother на хората чрез НАП Министърът на финансите (в оставка) залага...

Кр. Каракачанов призовава: Всички срещу сглобката в национално обединение – за национален суверенитет и излизане от кризата

Време е всички нормални личности, организации и политически субекти да застанат в едно обединение срещу сглобката и да създадат истинската алтернатива на...

ВМРО: Кой стои зад кампанията срещу Югозападния университет в Благоевград?

В основата на атаката е преподавател, който иска да се откажем от езика и историята си за сметка на Скопие!

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir