Начало Блог Никола Чакалов: Ще продължавам да работя за гражданите на Стара Загора

Никола Чакалов: Ще продължавам да работя за гражданите на Стара Загора

И през 2021 г. ще продължавам да съдействам и да работя за гражданите на Стара Загора

Основната идея, заради която участвах в кампанията за общински съветници и по-късно ми бе гласувано доверие, беше, че ще съм мостът, образно казано, между старозагорци и местната власт. Постигнахме доста през изминалите 12 месеца,

ще продължавам да съдействам и да работя за гражданите на Стара Загора

и през настоящата година с нови идеи и предложения, каза Чакалов.

Най-много се гордея с Правилника за реда и условията за финансова подкрепа към новородено или осиновено дете, който успяхме да внесем и беше подкрепен с 26 гласа. Той касае т.нар. образована раждаемост. Само за 6 месеца сме успели да подкрепим близо 300 семейства, раздадени са около 142 000 лв., коментира в интервю за stz24.com най-младият общински съветник в Старозагорския общински съвет.

Никола Чакалов е най-младият общински съветник в старозагорския местен парламент. Той е избран от листата на ВМРО-БНД. Председател е на Национален младежки комитет на ВМРО. На 19 години е и в момента учи специалност „Право“ в Нов български университет. 

Очакванията

– Какви са очакванията ти за новата 2021 година? 

– Надявам се с Божията помощ да излезем колкото се може по-бързо от пандемията и да си възвърнем нормалния начин на живот. Нека излезем от кризата, но не с толкова бързи стъпки, защото прибързаността не е толкова добър вариант. Надявам се да се справим всички заедно.

Целите

– Какви са целите, които ти си поставяш като общински съветник от ВМРО – БНД в Стара Загора?

– Основната идея, заради която участвах в кампанията за общински съветници и по-късно ми бе гласувано доверие, беше, че ще съм мостът, образно казано, между старозагорци и местната власт. Постигнахме доста през изминалите 12 месеца, ще продължавам да съдействам и

да работя за гражданите на Стара Загора и през настоящата година с нови идеи и предложения.

Постиженията

– Има ли решение на ОбС, с което се гордееш?

– Най-много се гордея с Правилника за реда и условията за финансова подкрепа към новородено или осиновено дете, който успяхме да внесем и беше подкрепен с 26 гласа, който касае т.нар. образована раждаемост. Само за 6 месеца сме успели да подкрепим близо 300 семейства, раздадени са около 142 000 лв. Искаме хората да разберат, че ние знаем, че с тези суми няма да им подобрим кой знае как живота, но нека да усетят солидарност от местната власт. За мен демографската криза е национална кауза, защото това дали ще останат българи след 20-30 години е най-важното нещо. Смятам, че всички заедно – на местно и национално ниво, трябва да работим в посока да предотвратим тази криза и с това решение за подпомагане на семействата го доказваме.

Младежи и патриотизъм

– Ти си председател на Националния младежки комитет на ВМРО, как приемаш тази позиция?

– Основната ми задача е да координирам структурите в цялата страна, да успея да ги обединя. Целта е да се обменят идеи, да се извършват инициативи, да бъдем полезни на хората.

– Понеже стана дума за инициативи. ВМРО в Стара Загора бе доста активна през 2020 година. Провеждаме разговора до спортна площадка в кв. „Казански“, която е изградена по инициатива на младежката организация. Кои са по-важните кампании, за които би искал да припомниш?

– С мен се свързаха група младежи от квартала и поискаха да бъде построена такава площадка. Знаят, че съм радетел на спорта и обичам да спортувам с лостове, успоредки и т.н. Благодаря на Община Стара Загора за разрешителното. Финансирането е от страна на ВМРО, така успяхме да я направим. Готова е да се използва на 80%. Обезопасена е, има само довършителни дейности, които трябва да се извършат.

През годината младежката организация на ВМРО извърши редица кампании. Мога да припомня някои от тях: започнахме годината с честване на паметта на Мара Бунева, част от младежите ходихме до Скопие, подарявахме захарни петлета на Петльовден, помогнахме с раздаването на храна, както и участвахме в дезинфекцията на града, подготвихме патриотични табели за улиците на Стара Загора и т.н.

Бяхме доста дейни, надявам се да не губим инерция, но заради пандемията сме ограничени. За Деня на будителите ВМРО постави патриотични табели на улици в Стара Загора. 

Предстоящите избори

– Стяга ли се ВМРО в Стара Загора за парламентарните избори? Всяка политическа партия в страната се подготвя. Сега си в малкия парламент на града на липите, а виждаш ли се част от големия парламент?

– Не ми е това целта, съсредоточен съм изцяло върху сегашната си работа.  

– Какви трябва да са народните представители, които ще влязат в НС от Старозагорски избирателен район?

– Тук ще бъда много кратък. Надявам се бъдещите парламентаристи да бъдат убедени български родолюбци и истински християни. 

– Очакваш ли наближаващите избори да провокират по-напрегнат тон по време на заседанията на Общинския съвет?

– Очаквам, защото ОбС може да се използва като трибуна за политическо говорене, така че е възможно да има напрежение сред колегите.

– Какво ти се иска да се промени в Стара Загора?

– Работи се по редица проекти. Смятам, че Общината си изпълнява максимално възможностите, доста проекти се извършват и продължават дейностите по тях. Работи се по проекта за обновяване на Руския пазар и Станционната градина. Мога да пожелая на администрацията да продължава в същия дух. Очаквам Общината да продължи и през 2021 година своята политика по отношение на премахване на незаконните постройки.

– Имаш предвид ромските постройки?

– И не само те. Знаем, че в гетата цари беззаконие, което не бива да продължава, законите трябва да важат за всички граждани.

Последни Новини

Искрен Веселинов: Най-бедните плащат най-много данък „Спекула“

Най-бедните плащат най-много данък „Спекула“. Това нещо трябва да бъде решено веднъж завинаги. Това каза Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в предаването „Темите...

ДБ да поемe отговорност за управлението на район „Красно село“

Залисани в стремежа си да докопат цялата власт в държавата от „Демократична България“ забравиха за избора на гражданите на „Красно село“. През...

Нападенията над български клубове и институции в Северна Македония са недопустими!

Поредната атака този път е насочена срещу българския Културно-информационен център в Скопие. До сега бяха атакувани гражданите на Северна Македония заради българското...

ВМРО – Русе се поклони пред паметта на Ангел Кънчев

На 17 март ръководството на ВМРО - Русе, начело с областния председател на Организацията Галин Григоров и общинския съветник от ВМРО Траян...

Султанка Петрова: Липсват ефективни механизми, чрез които да се овладее галопиращата инфлация

Липсват ефективни механизми, чрез които да се овладее галопиращата инфлация. За съжаление най-потърпевши от нарастването на цените а възрастните хора, самотните родители,...

Александър Сиди: Нито един евреин с паспорт от Царство България не е бил депортиран

На границата трябва да има армия и да се стреля Над каналджиите има чадър от най-високо място

Искрен Веселинов: Желанието за стабилност и развитие в държавата сега отсъства от политическия хоризонт

Има поне две успешни формули за коалиция и една неуспешна. Успешна формула е, когато се уточнят общи идеи и теми и се направи...

Коментари