Начало Блог Никола Чакалов: Ще продължавам да работя за гражданите на Стара Загора

Никола Чакалов: Ще продължавам да работя за гражданите на Стара Загора

И през 2021 г. ще продължавам да съдействам и да работя за гражданите на Стара Загора

Основната идея, заради която участвах в кампанията за общински съветници и по-късно ми бе гласувано доверие, беше, че ще съм мостът, образно казано, между старозагорци и местната власт. Постигнахме доста през изминалите 12 месеца,

ще продължавам да съдействам и да работя за гражданите на Стара Загора

и през настоящата година с нови идеи и предложения, каза Чакалов.

Най-много се гордея с Правилника за реда и условията за финансова подкрепа към новородено или осиновено дете, който успяхме да внесем и беше подкрепен с 26 гласа. Той касае т.нар. образована раждаемост. Само за 6 месеца сме успели да подкрепим близо 300 семейства, раздадени са около 142 000 лв., коментира в интервю за stz24.com най-младият общински съветник в Старозагорския общински съвет.

Никола Чакалов е най-младият общински съветник в старозагорския местен парламент. Той е избран от листата на ВМРО-БНД. Председател е на Национален младежки комитет на ВМРО. На 19 години е и в момента учи специалност „Право“ в Нов български университет. 

Очакванията

– Какви са очакванията ти за новата 2021 година? 

– Надявам се с Божията помощ да излезем колкото се може по-бързо от пандемията и да си възвърнем нормалния начин на живот. Нека излезем от кризата, но не с толкова бързи стъпки, защото прибързаността не е толкова добър вариант. Надявам се да се справим всички заедно.

Целите

– Какви са целите, които ти си поставяш като общински съветник от ВМРО – БНД в Стара Загора?

– Основната идея, заради която участвах в кампанията за общински съветници и по-късно ми бе гласувано доверие, беше, че ще съм мостът, образно казано, между старозагорци и местната власт. Постигнахме доста през изминалите 12 месеца, ще продължавам да съдействам и

да работя за гражданите на Стара Загора и през настоящата година с нови идеи и предложения.

Постиженията

– Има ли решение на ОбС, с което се гордееш?

– Най-много се гордея с Правилника за реда и условията за финансова подкрепа към новородено или осиновено дете, който успяхме да внесем и беше подкрепен с 26 гласа, който касае т.нар. образована раждаемост. Само за 6 месеца сме успели да подкрепим близо 300 семейства, раздадени са около 142 000 лв. Искаме хората да разберат, че ние знаем, че с тези суми няма да им подобрим кой знае как живота, но нека да усетят солидарност от местната власт. За мен демографската криза е национална кауза, защото това дали ще останат българи след 20-30 години е най-важното нещо. Смятам, че всички заедно – на местно и национално ниво, трябва да работим в посока да предотвратим тази криза и с това решение за подпомагане на семействата го доказваме.

Младежи и патриотизъм

– Ти си председател на Националния младежки комитет на ВМРО, как приемаш тази позиция?

– Основната ми задача е да координирам структурите в цялата страна, да успея да ги обединя. Целта е да се обменят идеи, да се извършват инициативи, да бъдем полезни на хората.

– Понеже стана дума за инициативи. ВМРО в Стара Загора бе доста активна през 2020 година. Провеждаме разговора до спортна площадка в кв. „Казански“, която е изградена по инициатива на младежката организация. Кои са по-важните кампании, за които би искал да припомниш?

– С мен се свързаха група младежи от квартала и поискаха да бъде построена такава площадка. Знаят, че съм радетел на спорта и обичам да спортувам с лостове, успоредки и т.н. Благодаря на Община Стара Загора за разрешителното. Финансирането е от страна на ВМРО, така успяхме да я направим. Готова е да се използва на 80%. Обезопасена е, има само довършителни дейности, които трябва да се извършат.

През годината младежката организация на ВМРО извърши редица кампании. Мога да припомня някои от тях: започнахме годината с честване на паметта на Мара Бунева, част от младежите ходихме до Скопие, подарявахме захарни петлета на Петльовден, помогнахме с раздаването на храна, както и участвахме в дезинфекцията на града, подготвихме патриотични табели за улиците на Стара Загора и т.н.

Бяхме доста дейни, надявам се да не губим инерция, но заради пандемията сме ограничени. За Деня на будителите ВМРО постави патриотични табели на улици в Стара Загора. 

Предстоящите избори

– Стяга ли се ВМРО в Стара Загора за парламентарните избори? Всяка политическа партия в страната се подготвя. Сега си в малкия парламент на града на липите, а виждаш ли се част от големия парламент?

– Не ми е това целта, съсредоточен съм изцяло върху сегашната си работа.  

– Какви трябва да са народните представители, които ще влязат в НС от Старозагорски избирателен район?

– Тук ще бъда много кратък. Надявам се бъдещите парламентаристи да бъдат убедени български родолюбци и истински християни. 

– Очакваш ли наближаващите избори да провокират по-напрегнат тон по време на заседанията на Общинския съвет?

– Очаквам, защото ОбС може да се използва като трибуна за политическо говорене, така че е възможно да има напрежение сред колегите.

– Какво ти се иска да се промени в Стара Загора?

– Работи се по редица проекти. Смятам, че Общината си изпълнява максимално възможностите, доста проекти се извършват и продължават дейностите по тях. Работи се по проекта за обновяване на Руския пазар и Станционната градина. Мога да пожелая на администрацията да продължава в същия дух. Очаквам Общината да продължи и през 2021 година своята политика по отношение на премахване на незаконните постройки.

– Имаш предвид ромските постройки?

– И не само те. Знаем, че в гетата цари беззаконие, което не бива да продължава, законите трябва да важат за всички граждани.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Контрера: МОН пак спи! Кой допусна поредната провокация в уроци за деца от 3-и и 4-и клас?

В училище, в онлайн часовете по компютърно моделиране питат кой пол е потребителят на платформата, т.е. ученикът – мъж, жена, небинарен, друг...

Патриотите настояват за приоритетно държавно финансиране на българското филмопроизводство

За отпускането на средства следва да се прилагат прецизни културни критерии, а в контролиращите дейността комисии да се назначават хора, отговарящи на...

Д-р Султанка Петрова: Държавата полага много усилия за младите семейства с деца

Младите семейства с деца получават подкрепа от държавата Държавата полага много усилия, за да подкрепя младите семейства с деца....

Доц. д-р Милен Михов: ВМРО ще се яви на изборите с изпълнени обещания

Изпълнени обещания, защита на българските национални интереси и спокойствие да гледаме избирателите си в очите – така ще отидем на избори

Джамбазки в ЕП: Проектът за TEN-T трябва да бъде преразгледан

Коридор № 8 трябва да се случи, категоричен е българският евродепутат Проектът за изграждането на трансевропейската транспортна мрежа (TEN-T)...

Юлиан Ангелов: Прави се опит за прокарване на норвежкия модел за отнемане на деца у нас

Правосъдното министерство прави опит да прокара норвежкия модел за отнемане на деца у нас и вкарване в закон...

Красимир Червилов: ВМРО защитава националните интереси на България и има място в следващия парламент

ВМРО защитава националните интереси на България и има място в следващия парламент. Ръководството на партията все още не е обсъждало въпроса дали...

Коментари