Начало Блог Йордан Йорданов: Решението за самостоятелно участие бе правилно

Йордан Йорданов: Решението за самостоятелно участие бе правилно

Самостоятелно участие – това бе правилното решение

Въпреки че не преминахме 4-процентната бариера, продължавам да смятам, че решението за самостоятелно участие на изборите беше правилно. Това заяви водачът на листата на ВМРО за област Добрич Йордан Йорданов в интервю за радио „Добруджа“. Той е областен председател на ВМРО – Добрич и член на Националния изпълнителен комитет – най-висшият орган на партията.

Напълно съм уверен, че сме постъпили правилно, защото показахме собствения си образ. Не ни се налагаше да обясняваме думите и действията на политически партньор, а да носим отговорност единствено за собствените си дела. А ние няма от какво да се срамуваме, сподели Йордан Йорданов.

Въпреки че за първи път от 20 години в Народното събрание не влиза патриотична формация, той смята, че патриотична коалиция много трудно може да се създаде за следващи избори.

Причината са действията на бивши и потенциални партньори, които заложиха на рушителното, на оплюването, на фалшивите новини. В патриотичната ниша единствено ВМРО говореше градивно и положително. За нас държавността е преди всичко. Не считаме, че чрез оплюване на нашите опоненти ние ще се издигнем. Цялостно обединение в патриотичното пространство ще е много трудно. За частично може би отново се отваря темата, заяви Йордан Йорданов.

Той отбеляза, че резултатът – около 3.65%, е най-високият, постигнат от ВМРО при самостоятелно участие на парламентарни избори.

Йордан Йорданов смята, че с оглед на конфигурацията в Народното събрание много трудно ще се сформира мнозинство. Предпочитам стабилност в държавата пред предсрочни избори, но най-вероятно ще има такива след няколко месеца или година, заяви областният лидер на войводите.

Йордан Йорданов подчерта, че не е професионален политик, а професионален учител и с огромно желание се завръща към своето призвание – преподавателската дейност, след четирите години като народен представител.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Европа и САЩ сменят с ад родния данъчен рай. Страните с ниски данъци като България са под атака

Страните с ниски данъци като България са под атака. САЩ и ЕС работят в посока през това лято в ОИСР да се...

Ангел Джамбазки: ВМРО иска касиране на изборите в Турция

Изпратили сме мотивирано предложение до Министерски съвет, до главния прокурор, до председателя на ВАС, до председателя на ВКС, до Народното събрание с...

Ангел Джамбазки: Благодаря на всички за борбата за защитата на каузата на българския национализъм и Организацията

Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки направи видеообръщение, в което благодари на всички за огромната борба, усилия и упоритост за защита...

Кузман Илиев: Халал да са ни новите корифеи на управлението и морала

Икономистът Кузман Илиев написа гневен коментар в своята Фейсбук страница по повод интервю на Атанас Атанасов от ДСБ за македонската ТВ „Сител“.

Йордан Йорданов: Решението за самостоятелно участие бе правилно

Самостоятелно участие - това бе правилното решение Въпреки че не преминахме 4-процентната бариера, продължавам да смятам, че решението за...

Джамбазки: Ако новите депутати водят национално предателска политика, ВМРО ще раздава политически шамари

Ако новите депутати бъркат и водят политика, която е национално предателска, ние от ВМРО ще раздаваме политически шамари, закани се евродепутатът.

Кузман Илиев: Слави, ДБ и Мая явно са едно. Казват, че са победители взети заедно

Народът и журналистите да слушат една идея по-внимателно, някои от партиите казват, че са победители взети заедно предупреди икономистът, който бе кандидат-депутат...

Коментари