Начало Блог Светлозар Янков, ВМРО: Изградим ли силна държава, Великите сили ще спрат да...

Светлозар Янков, ВМРО: Изградим ли силна държава, Великите сили ще спрат да ни подритват

Дошло е време за патриотично управление на България, смята общинският съветник от Карлово и кандидат за депутат от „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“

Източник: ИНюз

Светлозар Янков е роден на 1 февруари 1986 г. в град Карлово, където завършва и средното си образование. Веднага след гимназията служи в редиците на Българската армия в 68-ма бригада „Специални сили” в Пловдив като наборен войник. След това завършва висше образование във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Бакалавърската му степен е по „Политология“, а магистърската – по „Дипломация и национална сигурност“ към настоящия момент е докторант във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Това са интересите му и сферите на неговите компетентности. Решава да стане член на ВМРО съвсем млад. Казва, че в партията вижда носител на несломимия български дух. На местните избори в края на 2015 г. Янков е избран за общински съветник в Карлово от Коалиция „Обединени за нашата община“ (Реформаторски блок, ВМРО-БНД). За предстоящите предсрочни парламентарни избори той е на шесто място в кандидат-депутатската листа на коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ в Пловдив-област (17 МИР). Вижте какво споделя той за патриотизма, вътрешната и международната политика, предстоящия вот, мигрантската криза и т.н.

Г-н Янков, резултатите на „Обединени патриоти“ от президентските избори бяха високи, социологическите проучвания за предстоящите парламентарни сочат увеличаване на електората. Какво очаквате Вие от вота на 26 март и как коалицията ще работи за спечелването на повече гласове?

Преди да отговоря по същество, трябва да уточня, че социологическите проучвания трудно „хващат” процентите на подкрепа за патриотичните формации. Винаги трябва да добавяме по няколко процента в повече от това, което предвиждат социолозите, за да можем да се доближим максимално до реалностите. Това мое твърдение е на база предишни резултати, а президентските избори през 2016 г. го затвърдиха.

От вота на 26-ти март очаквам да се запази тенденцията на нарастваща подкрепа за „Обединени патриоти”.

Истината е, че проблемите, за които говорим ние от години, вече са толкова наболели, че дори партиите на статуквото започнаха да взаимстват и да преписват от нашата програма. Това е и начинът, по който работим. Казваме нещата такива, каквито са, без да се правим на леви, десни, русофили или русофоби. Такава „игра” на ляво и дясно в България според мен няма. Българските национални интереси не са нито леви, нито десни. Те просто са национални.

Вие сте шести в листата за Област Пловдив. Така шансовете да попаднете сред новите 240 депутати са добри. Какви задачи си поставяте при такова развитие на нещата?

На практика, всеки, който е в листата, има шанс да стане един от новите 240 депутати. За мен да бъда народен представител в никакъв случай не е самоцел. В момента съм общински съветник в Калово, а паралелно с това и докторант към ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий” и разработвам дисертация на тема „Местната власт в Република България”. Работата като съветник ми дава възможност от една страна да прилагам наученото през годините на практика, а от друга – да трупам опит и впечатления, които са необходими за научната ми разработка. Искам да кажа, че не съм се вкопчил отчаяно в идеята да бъда избран на всяка цена. Това ще го решат хората. Дали на местно или на национално ниво, аз ще продължа да защитавам българщината и националните интереси.

На местно ниво, един от основните ми приоритети е подобряване условията за живот на младежите и младите семейства на територията на Община Карлово. В момента нашият район е икономически стабилен, но това не е достатъчно, за да спрем обезлюдяването в малките села и градове. В тази насока трябва да се полагат огромни усилия както от местната, така и от централната власт.

Ако волята на хората е аз да бъда народен представител, то моите приоритети са ясни:

1. Достойни пенсии за хората, които имат трудов стаж.

Категорично не съм съгласен, че няма пари в държавата, а нашите майки, бащи, дядовци и баби трябва да преживяват с доходи под прага на бедност.

2. Адекватни мерки за справяне с битовата престъпност.

Полицейско присъствие и в най-малките населени места, по-сурови наказания за рецидивистите, либерализиране на режима за притежаване и употреба на лично огнестрелно оръжие в случаите на неизбежна самоотбрана.

3. Недопускане на нелегални имигранти на територията на България.

Нашествието трябва да бъде спряно, а за целта да бъде употребен целият необходим ресурс за опазване на държавната граница. Заради глупостта на фрау Меркел, етническият състав на Европа не само се промени, но и континентът потъна в насилие и кръв.

4. Връщане на наборната военна служба. Категорично.

Минимум 6 месеца служба на Родината, а за хора без средно образование – една година трудова повинност.

Освен съставянето на редовно правителство, какви трябва да бъдат първите задачи на новото Народно събрание? И какво да очакват избирателите от депутатите на „Обединени патриоти“?

Смятам, че трябва незабавно да се предприемат действия към радикални реформи в образованието и здравеопазването. Тези два сектора са в колапс. Прекратяване източването на Здравната каса чрез фалшиви ТЕЛК-ови решения и пренасочване на парите към стимулиране на раждаемостта сред образованите хора. Трябва да има кардинална промяна на социалната политика, която в момента стимулира раждаемост с цел осигуряване на добри доходи сред неграмотното население.

Ще приеме ли коалицията вариант да участва в съставянето на нов кабинет и при какви условия? С кого бихте работили и с кого не?

За разлика от другите политически субекти ние не изключваме възможността за коалиция след изборите. Това би било некоректно спрямо хората, които ни гласуват доверие. Нашата цел е не просто, да бъдем в Народното събрание, нашата цел е да управляваме. Бихме участвали в коалиция, която приеме нашата програма и приоритети и работи по тях.

Както казах, не сме нито леви, нито десни, а сме български патриоти. Това ще рече, че етническите партии несъмнено са изключени от списъка ни с допустими партньори. Българският избирател все по-добре приема идеята за управление от патриотичните сили. Геополитическите реалности са такива.

В последните дни се заформиха скандали около ДОСТ, участието на турския посланик в техен предизборен клип, агитацията на турския социален министър изселниците ни там да гласуват за точно тази партия на 26 март. ВМРО, в лицето на председателя ѝ Красимир Каракачанов, реагира и поиска намесата на властите. Смятате ли, че това ще доведе до нещо? И как трябва да реагира държавата при подобни ситуации?

Държавата е длъжна да предприеме действия в тази ситуация. Участието на турския посланик в предизборен клип на ДОСТ и призивите на социалния министър на Турция за подкрепа на тази партия са груба намеса във вътрешните работи на България. Тези действия нарушават суверенитета на нашата държава. Всеки уважаващ себе си дипломат знае, че в този случай страната ни трябва незабавно да реагира и да изпрати остра нота до турското правителство.

Разбира се, Турция на Ердоган отдавна не е демократична държава, която се съобразява със своите съседи. Даже напротив, турската държава от десетилетия води агресивна политика по отношение на околните страни. Този факт често е пренебрегван от безхарактерните ни дипломати и политици, но е време да си кажем истината в очите. Тази държава не е наш приятел. Тя е агресивна и недемократична. Тя е опасна за националната ни сигурност.

България, ЕС и НАТО, трябва да преразгледат отношенията си с Турция на Ердоган.

ВМРО бе в основата на забраната за гласуване от страни, които не са членки на ЕС. Трябва да спрем и изборния туризъм.

ВМРО и „Обединени патриоти“ винаги са били против етническите партии. Как стоят нещата след разцеплението в ДПС и появата на ДОСТ?

Не само, че ВМРО е против етническите партии, но и Конституцията ги забранява. За мен лично този ход цели да направи ДПС по-приемливо за обществото, а ДОСТ да радикализира българските мюсюлмани. ДПС и ДОСТ са двете глави на една и съща ламя. За щастие, българските юнаци са по-силни и обединени.

Вие сте служил в армията, имате и магистратура по национална сигурност. Кои са най-големите предизвикателства пред България в това отношение и как смятате, че трябва да реагира държавата?

Да, винаги използвам момента да кажа, че се гордея, че съм служил като наборен войник. Армията ни обаче е тенденциозно пренебрегвана от началото на прехода до днес. Липсват инвестиции в сферата на отбраната. Малка и недостатъчна численост, стара и неизправна техника, липса на резервни части и модерно въоръжение и т.н. Армията ни просто е небоеспособна. Съжалявам, че трябва да го кажа, но това е болезнената истина. Уповаваме се на колективната отбрана в НАТО, а не можем да обезпечим собствената си сигурност.

Българските офицери и войници са едни съвременни герои, предвид условията в които служат. Поне тези, които все още не са напуснали армията. Обществена тайна е критичната неокомплектованост на подразделенията и липсата на кандидати за професионални войници.

Необходимите мерки смятам, че са връщане на наборната военна служба, както споменах преди това, а също и повишаване на процента от брутния вътрешен продукт, заделян за отбрана. В това число и по-добро възнаграждение на военнослужещите.

Обществото у нас като че ли продължава да е разделено по темата какви трябва да бъдат отношенията ни с Русия и какви с ЕС и НАТО. Вие на какво мнение сте?

Факт е, че българите често се делим на русофили и русофоби. Историята трябваше да ни научи, че Русия не е нито само добра, нито само лоша. Тя има своите геополитически интереси и ги следва. Така правят всички уважаващи себе си държави по света.

Просто ние сме част от интересите и на Русия, и на Запада и постоянно се колебаем на къде да се обърнем, вместо да отстояваме българските интереси преди всичко.

Не бива да бъдем вярното куче на Запада или на Изтока, а да гледаме кога от кого имаме полза. Да имаме собствена външна политика, а не да сме част от чуждата. Сега сме пренебрегвани и подритвани от Великите сили, но когато успеем да уредим държавата си така, че да имаме работеща икономика, ниска корупция, силна армия и висок стандарт на живот, тогава ще бъдем желан, уважаван и равноправен член и на НАТО, и на ЕС. Поне докато съществуват. После, каквото сабя покаже.

Последни Новини

Красимир Каракачанов: Никой български политик не трябва да ни вкарва в чужди войни

Никой български политик не трябва да ни вкарва в чужди войни, каза председателят на ВМРО Красимир Каракачанов, който беше гост в предаването...

Контрера: Асен Василев не трябва да бъде министър никога повече!

Ще изтъргува горите и ще наложи финансов Big Brother на хората чрез НАП Министърът на финансите (в оставка) залага...

Кр. Каракачанов призовава: Всички срещу сглобката в национално обединение – за национален суверенитет и излизане от кризата

Време е всички нормални личности, организации и политически субекти да застанат в едно обединение срещу сглобката и да създадат истинската алтернатива на...

ВМРО: Кой стои зад кампанията срещу Югозападния университет в Благоевград?

В основата на атаката е преподавател, който иска да се откажем от езика и историята си за сметка на Скопие!

Каракачанов, ВМРО: Сглобката получи своя удобен лубрикант – Костадин Костадинов

Вчера Костадин Костадинов отново излъга. За пореден път неговата лъжа беше насочена не към някой друг, а към...

Красимир Каракачанов: Наблюдаваме евроатлантическо танго

Крайно време е българите да се събудят и да изхвърлят сглобката от политическата сцена На родната политическа сцена в...

Александър Сиди: Статистиката на МВР за броя нелегални мигранти е лъжа

Тенденцията нелегални мигранти да минават границата ни е опасна. Статистиката на МВР за броя нелегални е лъжа, не отговаря на истината. Не...

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir