Начало Блог Кузман Илиев: Повече свобода за бизнеса и по-малко бумащина

Кузман Илиев: Повече свобода за бизнеса и по-малко бумащина

Ще насоча разговора към повече свобода за бизнеса и по-малко бумащина

Добре е, че партийните формации се отварят за експерти. Аз запазвам някаква собствена гражданска автономия. Аз не съм партиец и участник в партийната дисциплина. Моята роля, като гражданин, е да насоча разговора към това да има повече свобода за бизнеса и по-малко бумащина.

Това заяви икономистът Кузман Илиев от гражданската квота на ВМРО в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ. 

Той посочи, че имат близост с войводите и убежденията им в дясноконсервативния спектър, които са в защита на българщината.

Илиев вижда модерния патриотизъм като просперитет с умение на държавата да защитава собственото си достойнство и национален интерес във всичко.

За мен тази организация е направила изключително много за българите и за българщината, каза Кузман Илиев. Икономическият анализатор е приел поканата да бъде номиниран за депутат, защото е убеден, че е изключително важно как и какви правила се изработват в парламента. Аз мога дa говоря за икономическа свобода, за това колко опасно е да се вдигат данъците по време на криза. Така коментира Илиев.

Аз съм бил критичен през цялото време на този локдаун, защото можеше да има повече свобода за предприемачите.

Парите не достигат достатъчно бързо до засегнатите бизнеси, смята той. Разпиляването на пари е малко като допинга – рухваш, като го спреш, смята Илиев. Тази субсидирана заетост не може да издържи във времето, категоричен е икономическият експерт. По думите му всички тези фирми трябва да бъдат подпомогнати да работят, а не да им се дават готови пари, защото когато парите свършат, и бизнесът им ще рухне.

Средните доходи имаха покачване в последните години преди пандемията, сега в пандемията обаче обедняването ще се види с едно забавяне, ще видим тези разрушени работни места, тези бизнеси, които няма да могат да отворят, предрече анализаторът от листата на ВМРО.

Кузман Илиев смята още, че ако плоският данък бъде премахнат и се върне прогресивното облагане, това ще влоши финансирането на социалните системи от данъци. Наказана ще бъде средната класа, защото истински богатите хора не зависят от заплатата.

Кузман Илиев се обяви за намаляване на държавните разходи и свиване на администрацията в кризата. Малките депозити до 1000 лв. се свиха. Това означава, че най-уязвимите социални групи са изхарчили последните си авоари, предупреди Кузман Илиев.

По думите му е добра мярката на ВМРО с десетгодишната давност на дълговете, а е необходимо в следващото Народно събрание да бъде приет и закон за личния фалит, който да отчита интересите на длъжниците, но и на редовните платци. Кузман Илиев поясни още, че единствената покана, която е получил досега за включване в депутатска листа, е дошла само от ВМРО.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Европа и САЩ сменят с ад родния данъчен рай. Страните с ниски данъци като България са под атака

Страните с ниски данъци като България са под атака. САЩ и ЕС работят в посока през това лято в ОИСР да се...

Ангел Джамбазки: ВМРО иска касиране на изборите в Турция

Изпратили сме мотивирано предложение до Министерски съвет, до главния прокурор, до председателя на ВАС, до председателя на ВКС, до Народното събрание с...

Ангел Джамбазки: Благодаря на всички за борбата за защитата на каузата на българския национализъм и Организацията

Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки направи видеообръщение, в което благодари на всички за огромната борба, усилия и упоритост за защита...

Кузман Илиев: Халал да са ни новите корифеи на управлението и морала

Икономистът Кузман Илиев написа гневен коментар в своята Фейсбук страница по повод интервю на Атанас Атанасов от ДСБ за македонската ТВ „Сител“.

Йордан Йорданов: Решението за самостоятелно участие бе правилно

Самостоятелно участие - това бе правилното решение Въпреки че не преминахме 4-процентната бариера, продължавам да смятам, че решението за...

Джамбазки: Ако новите депутати водят национално предателска политика, ВМРО ще раздава политически шамари

Ако новите депутати бъркат и водят политика, която е национално предателска, ние от ВМРО ще раздаваме политически шамари, закани се евродепутатът.

Кузман Илиев: Слави, ДБ и Мая явно са едно. Казват, че са победители взети заедно

Народът и журналистите да слушат една идея по-внимателно, някои от партиите казват, че са победители взети заедно предупреди икономистът, който бе кандидат-депутат...

Коментари