Начало Президентски избори Севлиево посрещна кандидатпрезидентската двойка на Патриотите

Севлиево посрещна кандидатпрезидентската двойка на Патриотите

В България липсва социална справедливост. При официално обявен праг на бедността от 300 лв. българските пенсионери получават дори под 200 лв. Това трябва да спре! Ние ще го спрем!

Това каза кандидатът за президент на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ Красимир Каракачанов в Севлиево.

Кандидатите за президент и вицепрезидент на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ Красимир Каракачанов и Явор Нотев проведоха срещи с избиратели в града.

Залата на на дома на културата се оказа тясна за привържениците на Обединени патриоти и гражданите, които искаха да чуят кандидатите. На срещата присъстваха и евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки, организационният секретар на „Народен съюз“ Хранимир Генчев и депутати.

Пред препълнената зала Каракачанов беше категоричен, че една от основните теми, която отличава кандидатите на Обединените патриоти от другите кандидати е справедливостта. Справедливостта спрямо нашите родители. Тези хора, които последните 20 години бяха подложени на най-големия стрес от живота. Които са работили за тази държава 40 години и днес получават мизерни пенсии, възмути се кандидатът. И даде пример с това, че управляващите твърдят, че ценят евроатлантическите ценности. По данни на Евростат 83 евро е пенсията у нас. В Македония е 178 евро, в Албания е 174 евро, в Сърбия е  214 евро. Това са държави, които не са членки на ЕС, в които до вчера се водеха граждански войни. Ето къде е парадоксът, подчерта лидерът на ВМРО.

В същото време правителството, което сега управлява, преди половин година излезе с констатация, че прагът на бедност е 300 лв. Оттам надолу е мизерия, а те дават на голямата част от българските пенсионери пенсии под 200 лв. За каква справедливост говорим при това положение, запита той.

Каракачанов посочи и конкретни решения за повишаване на доходите на пенсионерите.

Ще струва между 1 млрд. и 200 млн. – 1 млрд. и 500 млн. лева.  Нали премиерът се хвали, че в бюджета всяка година има 2-3 млрд. излишък, които той събирал от контрабандата, от цигарите, от митниците. Какъв е смисълът да ги влагаш тези пари в спортни зали в градове, в които няма хора и в пътища, които след 6 месеца започваш да ремонтираш. Т.е. наливат се през едни фирми в едни джобове. Ако тези пари бъдат дадени за изравняване на пенсиите с прага на бедността, те ще се върнат в икономиката. Ще се разкрият нови работни места, ще се увеличат приходите от ДДС и данъци, но това не се прави. Не се прави, защото не ги интересува. Те не мислят за Вас – това е истината, беше категоричен Каракачанов.

Ето това ни отличава от Цачева и Радев, които се криха 15-16 дни и накрая се явиха двамата заедно да се си хвалят и да се съгласяват помежду си. Това не беше дебат, а режисирано шоу, за да заблудят хората, че Цачева и Радев са умните и спокойните, а онези там – националистите , само викаме. Да, викаме! Но казваме истината! И двамата кандидати, които претендират да са ни президенти казват за нелегалната миграция, че не трябвало да говорим така или иначе, защото това разделяло хората и не било хуманно. На това ще отговоря следното: не ме интересуват правата на  нелегалните мигранти. Не може на един бежанец със статут на временно пребиваващ МС да гласува Постановление да му се дават повече пари отколкото на един български гражданин по рождение, който работи, плаща данъци и осигуровки или пък е пенсионер, който 40 години си е плащал данъците и осигуровките в тази държава. Според това постановление хората, получили статут на бежанци в България и хуманитарен статут в Европа, и техните семейства трябва да бъдат настанени в общините, които ги желаят. Тези общини трябва да им осигурят безплатни жилище, детски градини и училища за децата, да ги осигурят здравно и да им намерят работа. Аз питам на кой български гражданин държавата е осигурила всичко това. Ето това е несправедливото. Това трябва да спре, каза още кандидатът за президент.

Явор Нотев посочи, че ще бъде до Красимир Каракачанов във всяко решение, във всяка стъпка.

Ние ще бъдем екип и ще работим за интересите на българския народ. Ние сме различната кандидатпрезидентска двойка, защото сме обединени, защото казваме истината и милеем за България! Не е вярно, че президентската институция е с ограничени правомощия. Има достатъчно лостове да влияем във всяка една сфера от живота, посочи кандидатът за вицепрезидент.

Бойко Борисов каза, че ще си подаде оставката, ако изгуби изборите. Нека дадем шанс на Борисов да си подаде оставката. Всички системни партии разчитат на турските гласове, на турските партии – и ГЕРБ, и БСП и турскосините реформатори. Ние не искаме Турция да се меси в живота на страната ни, заяви пред хората Ангел Джамбазки.

Борисов е прочетена книга – въпрос на време е да направи друга глупост, която ще постави България в неловко положение. На нас това не ни трябва. Нека му помогнем да изгуби изборите, ако не на 6 ноември, то на 13 ноември. Нека не бъде мишка. Поне веднъж. На нас не ни трябват управляващи, който търсят президентството с карта, които имат началници във Вашингтон, Москва или Брюксел. Трябва ни управник, на който началник е единствено българският народ. Като казваш, че няма циганска престъпност, не я правиш да изчезне. Като казваш, че пакистанските главорези са майки с деца, това не ги прави безопасни. СТИГА! 1400 години сме тук с това имаме – България. Искаме да живеем тук, сега и по нашите закони. България над всичко! Да живее България, каза още Джамбазки.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Контрера: МОН пак спи! Кой допусна поредната провокация в уроци за деца от 3-и и 4-и клас?

В училище, в онлайн часовете по компютърно моделиране питат кой пол е потребителят на платформата, т.е. ученикът – мъж, жена, небинарен, друг...

Патриотите настояват за приоритетно държавно финансиране на българското филмопроизводство

За отпускането на средства следва да се прилагат прецизни културни критерии, а в контролиращите дейността комисии да се назначават хора, отговарящи на...

Д-р Султанка Петрова: Държавата полага много усилия за младите семейства с деца

Младите семейства с деца получават подкрепа от държавата Държавата полага много усилия, за да подкрепя младите семейства с деца....

Доц. д-р Милен Михов: ВМРО ще се яви на изборите с изпълнени обещания

Изпълнени обещания, защита на българските национални интереси и спокойствие да гледаме избирателите си в очите – така ще отидем на избори

Джамбазки в ЕП: Проектът за TEN-T трябва да бъде преразгледан

Коридор № 8 трябва да се случи, категоричен е българският евродепутат Проектът за изграждането на трансевропейската транспортна мрежа (TEN-T)...

Юлиан Ангелов: Прави се опит за прокарване на норвежкия модел за отнемане на деца у нас

Правосъдното министерство прави опит да прокара норвежкия модел за отнемане на деца у нас и вкарване в закон...

Красимир Червилов: ВМРО защитава националните интереси на България и има място в следващия парламент

ВМРО защитава националните интереси на България и има място в следващия парламент. Ръководството на партията все още не е обсъждало въпроса дали...

Коментари