Начало Блог Сиди: ВМРО предлага за първа работа на млад човек да не се...

Сиди: ВМРО предлага за първа работа на млад човек да не се дължат осигуровки 2 години

Това е част от пакета демографски мерки, които ще задържат младите хора в България

Работодателят да не плаща осигуровки за първите две години на млад човек, назначен на първа работа – това ще спомогне младите да започнат трудовия си път тук, в България, и да останат тук.

Това заяви Александър Сиди – съпредседател на ВМРО и водач на партийните листи с кандидати за депутати в 16 МИР Пловдив и 2 МИР Бургас, в интервю за „Хоризонт“ – БНР.

Голяма част от нашите предложения, които вече сме реализирали, са по билбордовете на други формации. Например това с данъчните облекчения за деца е нещо, което ние направихме в 44-тото НС. Също и повишаването на пенсиите. Но не спорим за авторство, ясно е чие е и е лесно проверимо, въпросът е, че това с добри мерки и те се случват, коментира Александър Сиди. Той напомни, че тези мерки са факт благодарение на ежедневната битка на ВМРО с големия коалиционен партньор тогава – ГЕРБ.

Съпредседателят на ВМРО открои демографския срив като най-наболелия проблем на България. Всички говорят как младите трябва да останат в България, но как точно да се случи това? По време на тоталитарния режим са им забранявали да пътуват извън страната и така са оставали, а днес има много по-реални мерки – икономически. Сиди е натърти:

Необходими са икономически мерки, които да задържат младите хора в България. Ето например идеята ни възможността за първата работа, в продължение на 24 месеца да не се дължат осигуровки.

Друга мярка е данъчни облекчения при закупуването на жилище за младо семейство.

Нещата, които Орбан прави в Унгария, по отношение на демографията – даването на преференции към кредитите на тези млади хора, когато в семейството се роди първо, второ дете – това са все теми, които трябва да с отворят в обществото, смяла политикът от ВМРО.

Решението на КЗК за „Лукойл“ потвърждава това, което ВМРО говори от много време – в последните години монополите се чувстват безнаказано и правят каквото си искат, заяви Сиди. Той даде пример:

Не може на малка бензиностанция бензинът да е 3 лв., а по големите вериги да не пада под 3,30. Това категорично говори за картел. Не може когато влиза в България руският сорт петрол „Урал“, който е с 30-40 долара по-евтин от сорт „Брент“ на световните борси, то тук да се продават горивата като да са за по-скъпия сорт.

Без значение редовно или служебно правителство, но трябваше да се вземе решение за цената на горивата, но това не се случи, в резултат на което българите плащаме с 1 лв. нагоре, възмути се той.

Александър Сиди е категоричен, че подобна е и ситуацията с газа:

Ние спряхме да купуваме руски газ, защото Путин е агресор – което е безспорно, и спряхме да купуваме от „Газпром“. А сега продължаваме да купуваме руски газ, но през посредници.

Според Сиди лицемерно се мълчи за случващото се между Азербайджан и Армения. А се мълчи, защото се чака азерски газ. А този азерски газ ще мине през тръбата през Турция. И пак се мълчи, че Ердоган нахлува през месец в Сирия. Мълчи се, защото Ердоган е приятел на Европа, посочи той и е категоричен:

Лицемерието в политиката никога не е било добро. България трябва да заяви своите цели и политиците да се опитат да я водят в собствена посока, а не да се кланяме на господари на Изток или на Запад.

По отношение на изборите на 2 октомври и кампанията на другите политически сили той заяви, че ГЕРБ ползва „Възраждане“ като плашило, за да може след изборите да се състави евроатлантическо правителство ГЕРБ-ПП.

Александър Сиди призова българите да излязат в неделя и да гласуват мъдро. Той изрази опасенията си за ниската избирателна активност, която се прогнозира, и като се добавят гласовете от Турция, които се очаква да са около 100 хиляди – това значи, че тази държава ще си има една парламентарна група в българския парламент.

ВМРО – Българско национално движение се явява самостоятелно на тези избори с номер 5 в бюлетината. Явяваме се със своите лица и своите идеи, посочи той.

Сиди изрази виждането си, че след като минат изборите отново ще бъде отворен разговорът за патриотично-консервативно политическо обединение.

Проследете във видеото интервюто с Александър Сиди – след 3-та – до 14-та минута >>>

Последни Новини

Джамбазки с разкрития за нов скандал с директора на Фонд „Култура“ към МК

Къде е ходил Драгунчев и с каква цел с правителствения самолет в края март тази година? Това пита българският...

Искрен Веселинов: Пенсионната система в България е абсурдна и има нужда от промяна

Съпредседателят на ВМРО Искрен Веселинов изрази позиция във Фейсбук страницата си относно нуждата от промяна на пенсионната система в частта намаляване изискуемия...

Антов: Това, че бомбените заплахи към училища са хибридна руска атака цели да ни държи в страх

Това, че бомбените заплахи към училища са хибридна руска атака цели да ни държи в страх. Пълен цирк се разиграва и това...

Патриотите в СОС: Настояваме за извънредна сесия за сигурността

Причините – кибертероризмът със заплахи за бомбени атентати, нелегалните мигранти и битовата престъпност В столицата на България – София,...

130 години от кончината на Баба Тонка Обретенова

На днешния 27 март отбелязваме 130 години, откакто легендарната българка Баба Тонка Обретенова прекрачва в безсмъртието. Членове и общински съветници от ВМРО...

ВМРО – Две могили почете паметта на войводата Филип Тотю

Членове на ВМРО - Две могили почетоха паметта на войводата Филип Тотю с венец на гроба на легендарния хайдутин и поборник по...

Половината от жените в България раждат първото си дете около 30-годишна възраст, казва д-р Калин Поповски

Половината от жените в България раждат първото си дете около 30-годишна възраст, а някои и по-късно, каза в интервю за БТА акушер-гинекологът...

Коментари