Начало Блог Сиди: ВМРО предлага за първа работа на млад човек да не се...

Сиди: ВМРО предлага за първа работа на млад човек да не се дължат осигуровки 2 години

Това е част от пакета демографски мерки, които ще задържат младите хора в България

Работодателят да не плаща осигуровки за първите две години на млад човек, назначен на първа работа – това ще спомогне младите да започнат трудовия си път тук, в България, и да останат тук.

Това заяви Александър Сиди – съпредседател на ВМРО и водач на партийните листи с кандидати за депутати в 16 МИР Пловдив и 2 МИР Бургас, в интервю за „Хоризонт“ – БНР.

Голяма част от нашите предложения, които вече сме реализирали, са по билбордовете на други формации. Например това с данъчните облекчения за деца е нещо, което ние направихме в 44-тото НС. Също и повишаването на пенсиите. Но не спорим за авторство, ясно е чие е и е лесно проверимо, въпросът е, че това с добри мерки и те се случват, коментира Александър Сиди. Той напомни, че тези мерки са факт благодарение на ежедневната битка на ВМРО с големия коалиционен партньор тогава – ГЕРБ.

Съпредседателят на ВМРО открои демографския срив като най-наболелия проблем на България. Всички говорят как младите трябва да останат в България, но как точно да се случи това? По време на тоталитарния режим са им забранявали да пътуват извън страната и така са оставали, а днес има много по-реални мерки – икономически. Сиди е натърти:

Необходими са икономически мерки, които да задържат младите хора в България. Ето например идеята ни възможността за първата работа, в продължение на 24 месеца да не се дължат осигуровки.

Друга мярка е данъчни облекчения при закупуването на жилище за младо семейство.

Нещата, които Орбан прави в Унгария, по отношение на демографията – даването на преференции към кредитите на тези млади хора, когато в семейството се роди първо, второ дете – това са все теми, които трябва да с отворят в обществото, смяла политикът от ВМРО.

Решението на КЗК за „Лукойл“ потвърждава това, което ВМРО говори от много време – в последните години монополите се чувстват безнаказано и правят каквото си искат, заяви Сиди. Той даде пример:

Не може на малка бензиностанция бензинът да е 3 лв., а по големите вериги да не пада под 3,30. Това категорично говори за картел. Не може когато влиза в България руският сорт петрол „Урал“, който е с 30-40 долара по-евтин от сорт „Брент“ на световните борси, то тук да се продават горивата като да са за по-скъпия сорт.

Без значение редовно или служебно правителство, но трябваше да се вземе решение за цената на горивата, но това не се случи, в резултат на което българите плащаме с 1 лв. нагоре, възмути се той.

Александър Сиди е категоричен, че подобна е и ситуацията с газа:

Ние спряхме да купуваме руски газ, защото Путин е агресор – което е безспорно, и спряхме да купуваме от „Газпром“. А сега продължаваме да купуваме руски газ, но през посредници.

Според Сиди лицемерно се мълчи за случващото се между Азербайджан и Армения. А се мълчи, защото се чака азерски газ. А този азерски газ ще мине през тръбата през Турция. И пак се мълчи, че Ердоган нахлува през месец в Сирия. Мълчи се, защото Ердоган е приятел на Европа, посочи той и е категоричен:

Лицемерието в политиката никога не е било добро. България трябва да заяви своите цели и политиците да се опитат да я водят в собствена посока, а не да се кланяме на господари на Изток или на Запад.

По отношение на изборите на 2 октомври и кампанията на другите политически сили той заяви, че ГЕРБ ползва „Възраждане“ като плашило, за да може след изборите да се състави евроатлантическо правителство ГЕРБ-ПП.

Александър Сиди призова българите да излязат в неделя и да гласуват мъдро. Той изрази опасенията си за ниската избирателна активност, която се прогнозира, и като се добавят гласовете от Турция, които се очаква да са около 100 хиляди – това значи, че тази държава ще си има една парламентарна група в българския парламент.

ВМРО – Българско национално движение се явява самостоятелно на тези избори с номер 5 в бюлетината. Явяваме се със своите лица и своите идеи, посочи той.

Сиди изрази виждането си, че след като минат изборите отново ще бъде отворен разговорът за патриотично-консервативно политическо обединение.

Проследете във видеото интервюто с Александър Сиди – след 3-та – до 14-та минута >>>

Последни Новини

Български марш ще огласи София в неделя вечерта

Български марш „Долу Ньой“ ще се проведе в неделя – 27 ноември, в София. Шествието, организирано от младежката организация на ВМРО, тръгва...

По инициатива на Ангел Джамбазки всички български евродепутати искат дебат и резолюция на ЕП за Македония

Българските представители в Европейския парламент се обединяват около искането за дебат с резолюция по спешната процедура за защита на човешките права. Това...

Стефан Балабанов разкри конкретните стъпки, които трябва да се предприемат в МВР, за справяне с престъпността

Държавата може да се справи с вълната от престъпления – катастрофи, убийства, нелегални мигранти, но каруцата се е обърнала. И след това...

Възпоменателна вечер за Западните покрайнини събра в София българи от двете страни на границата

Иван Николов: „Опазването на малкото останали българи в Западните покрайнини или поне на историческата памет за тях не е въпрос, който касае...

Искрен Веселинов: Границата ни се охранява като форма на отбиване на номера

Границата ни се охранява като форма на отбиване на номера. Преди месеци предупреждавахме, че ще се стигне до тук. Още преди първите...

Красимир Каракачанов: Българският политик в момента е мекотело без гръбнак и без воля

Д-р Красимир Каракачанов, бивш вицепремиер, сега почетен председател на ВМРО, в интервю пред Цоня Събчева за обзора на деня на Радио „Фокус“ „Това е България“...

Асен Даскалов повдигна темата с ползването на гробищните паркове в Русе

Общинският съветник от групата на „Патриотите-ВМРО“ Асен Даскалов повдигна темата за състоянието на русенските гробищни паркове „Чародейка“ и „Басарбово“ чрез свое настоятелно...

Коментари