Начало Блог Сиди: ВМРО предлага за първа работа на млад човек да не се...

Сиди: ВМРО предлага за първа работа на млад човек да не се дължат осигуровки 2 години

Това е част от пакета демографски мерки, които ще задържат младите хора в България

Работодателят да не плаща осигуровки за първите две години на млад човек, назначен на първа работа – това ще спомогне младите да започнат трудовия си път тук, в България, и да останат тук.

Това заяви Александър Сиди – съпредседател на ВМРО и водач на партийните листи с кандидати за депутати в 16 МИР Пловдив и 2 МИР Бургас, в интервю за „Хоризонт“ – БНР.

Голяма част от нашите предложения, които вече сме реализирали, са по билбордовете на други формации. Например това с данъчните облекчения за деца е нещо, което ние направихме в 44-тото НС. Също и повишаването на пенсиите. Но не спорим за авторство, ясно е чие е и е лесно проверимо, въпросът е, че това с добри мерки и те се случват, коментира Александър Сиди. Той напомни, че тези мерки са факт благодарение на ежедневната битка на ВМРО с големия коалиционен партньор тогава – ГЕРБ.

Съпредседателят на ВМРО открои демографския срив като най-наболелия проблем на България. Всички говорят как младите трябва да останат в България, но как точно да се случи това? По време на тоталитарния режим са им забранявали да пътуват извън страната и така са оставали, а днес има много по-реални мерки – икономически. Сиди е натърти:

Необходими са икономически мерки, които да задържат младите хора в България. Ето например идеята ни възможността за първата работа, в продължение на 24 месеца да не се дължат осигуровки.

Друга мярка е данъчни облекчения при закупуването на жилище за младо семейство.

Нещата, които Орбан прави в Унгария, по отношение на демографията – даването на преференции към кредитите на тези млади хора, когато в семейството се роди първо, второ дете – това са все теми, които трябва да с отворят в обществото, смяла политикът от ВМРО.

Решението на КЗК за „Лукойл“ потвърждава това, което ВМРО говори от много време – в последните години монополите се чувстват безнаказано и правят каквото си искат, заяви Сиди. Той даде пример:

Не може на малка бензиностанция бензинът да е 3 лв., а по големите вериги да не пада под 3,30. Това категорично говори за картел. Не може когато влиза в България руският сорт петрол „Урал“, който е с 30-40 долара по-евтин от сорт „Брент“ на световните борси, то тук да се продават горивата като да са за по-скъпия сорт.

Без значение редовно или служебно правителство, но трябваше да се вземе решение за цената на горивата, но това не се случи, в резултат на което българите плащаме с 1 лв. нагоре, възмути се той.

Александър Сиди е категоричен, че подобна е и ситуацията с газа:

Ние спряхме да купуваме руски газ, защото Путин е агресор – което е безспорно, и спряхме да купуваме от „Газпром“. А сега продължаваме да купуваме руски газ, но през посредници.

Според Сиди лицемерно се мълчи за случващото се между Азербайджан и Армения. А се мълчи, защото се чака азерски газ. А този азерски газ ще мине през тръбата през Турция. И пак се мълчи, че Ердоган нахлува през месец в Сирия. Мълчи се, защото Ердоган е приятел на Европа, посочи той и е категоричен:

Лицемерието в политиката никога не е било добро. България трябва да заяви своите цели и политиците да се опитат да я водят в собствена посока, а не да се кланяме на господари на Изток или на Запад.

По отношение на изборите на 2 октомври и кампанията на другите политически сили той заяви, че ГЕРБ ползва „Възраждане“ като плашило, за да може след изборите да се състави евроатлантическо правителство ГЕРБ-ПП.

Александър Сиди призова българите да излязат в неделя и да гласуват мъдро. Той изрази опасенията си за ниската избирателна активност, която се прогнозира, и като се добавят гласовете от Турция, които се очаква да са около 100 хиляди – това значи, че тази държава ще си има една парламентарна група в българския парламент.

ВМРО – Българско национално движение се явява самостоятелно на тези избори с номер 5 в бюлетината. Явяваме се със своите лица и своите идеи, посочи той.

Сиди изрази виждането си, че след като минат изборите отново ще бъде отворен разговорът за патриотично-консервативно политическо обединение.

Проследете във видеото интервюто с Александър Сиди – след 3-та – до 14-та минута >>>

Последни Новини

Джамбазки заяви пълна подкрепа за полицейския служител, прострелял заподозрян при гонка

Пълна подкрепа за полицейския служител, прострелял заподозрян при гонка. То е ударило момиче с тръба по главата с цел грабеж. Подобни брутални престъпления...

Контрера: Преведохме София през тежки кризи, няма да допуснем да изпадне в хаос

ВМРО прояви отговорност към столицата и гласува за бюджет, който да не допусне София да изпадне в хаос. Въпреки...

Русенското село Червена вода бе домакин на седмия Комитски събор

В село Червена вода се проведе седмото издание на традиционния Комитски събор, организиран от ВМРО – Русе, Сдружение за военно-патриотично възпитание на младежта...

Каракачанов: Политическа формула „Орбан“ – това ни трябва в България!

Красимир Каракачанов, почетен председател на ВМРО - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 23.09.2023 г.  Кандидатурата на Карлос Контрера...

ВМРО регистрира своите кандидати за София

В събота ВМРО - София регистрира своя кандидат за кмет, кандидати за районни кметове, кметове на кметства и общински съветници, съобщава БНР.

Каракачанов: Смяната на Трети март е опит да се пренапише историята

Всички държави в света и в Европа празнуват деня, в който са се създали като държава. Опитът беше конюнктура и типично слугински,...

ВМРО – Шумен регистрира листа за изборите в Деня на Независимостта

На 22 септември 2023 г., в Деня на Независимостта, бе регистрирана листата на ПП „ВМРО – Българско национално движение за участие в...

Коментари