Начало Блог Сиди: Заев обикаля Европа и нагло обяснява, че нашата позиция за РСМ...

Сиди: Заев обикаля Европа и нагло обяснява, че нашата позиция за РСМ е смешна

Не очаквам резки промени в служебен кабинет, заяви той

Новата патриотична коалиция, съставена от ВМРО, Воля и НФСБ се регистрира за предсрочните избори на 11 юли.

Най-добрият вариант за ВМРО беше самостоятелно участие и ние го направихме на 4 април. За съжаление, заради много фактори не успяхме да постигнем този резултат, за който всички се надявахме. Но това, което видяхме в 45-ото Народно събрание, ни ужаси. Накара ни да търсим партньорство, да търсим решение за обединение на патриотичното пространство и за слагане на една много сериозна бариера срещу глупостите, които успя да сътвори това НС, каза Александър Сиди от ВМРО в студиото на „Денят ON AIR“.

По думите му за 9 дни на последния парламент са се случили 2 неща – да махнат ВМРО от секциите в избирателните комисии и да разрешат гласовете от Турция.

Ако имаха повече време, със сигурност щяха да променят позицията на България по темата със Северна Македония. Нещо, което е много сериозно в нашите сърца. Това е тема на ВМРО, ние сме я поставили на масата още преди 4 години. Това е една от малкото устойчиви теми на ГЕРБ, защото правят ревизии на всичко друго, но не и ревизия по темата с Македония, допълни Сиди в ефира на Bulgaria ON AIR.

И припомни, че все пак това е служебно правителство и то няма право да прави такива резки промени.

Тя може да бъде променена в едно ново Народно събрание. Не очаквам резки промени в служебен кабинет, но един 46-и парламент, в който няма здраво патриотично обединение, което да спира тези напъни на хора, които се правят на по-американци от американците, те биха могли да направят прегазване на българския национален интерес. Виждате колко е силен натискът от Европа към България. Зоран Заев изключително нахално и нагло, подигравайки се на темата, обикаля във всяка една столица и обяснява как нашата позиция е смешна, подчерта Сиди.

А по повод изборите той припомни, че ВМРО е най-голямата патриотична партия, а нейният лидер е отказал да бъде народен представител.

Това е крачка встрани, за да може се случи това обединение. Ние никога не сме имали проблеми вътрешно между ВМРО, НФСБ и Воля. Но лидерите винаги са били в противоречие. И ако проблемът е в лидерството – той вече е отстранен, оттук нататък важно е да вървим напред и обединението да бъде преграда за всички заплахи, които идват, категоричен е Сиди.

Вижте целия разговор във видеото >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Искрен Веселинов: Големият грях на отиващото си управление е крайното олевяване

На нашата покана откликнаха четири формации. Става дума за КОД, НФСБ, „Движението за директна демокрация“, както и „Общество за нова България“ –...

ВМРО започна преговори за патриотично-консервативна коалиция, основана на база ценности и родолюбие

Сред приоритетите на бъдещия формат са демографията, „Зелената сделка“, конституционна реформа и отстояване на принципите за Европа на държавите и нациите

Искрен Веселинов: ВМРО е пазител на националните интереси

Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в „Беновска пита“ в youtube.com/Беновска пита-Радио К2,  във facebook.com/iliana.benovska и  по Радио К2 на 93.9MHz на 6-и август 2022 г., заяви позиции по следните теми:

ВМРО кани на открит форум всички българофилски формации, милеещи за благото на Родината ни

Срещата ще се проведе на 9 август (вторник) 2022 г. от 14.00 ч. на ул. „Пиротска“ № 5 На...

Искрен Веселинов: Една от задачите на ВМРО е да има представителство от българофили в следващия парламент

ВМРО смята да влезе в парламента с представяне на идеите, с които смятаме, че са актуални и  със защитаване на тезата, че...

Коментари