Начало Блог Сиди пита: Кой накара Кацаров да се извърти като фурнаджийска лопата

Сиди пита: Кой накара Кацаров да се извърти като фурнаджийска лопата

Политикът на ВМРО дава примери как Кирил Петков и Мария Касимова – Моасе газят Конституцията, за да се докопат до властта

Защо правителството назначено от Румен Радев спешно реши да въведе зелен сертификат, и то от днес за утре, за да се хареса на Брюксел. Кое доведе до това д-р Стойчо Кацаров да определя удостоверението като антидемократична мярка, а и да смени позицията си. Защо се очерта мнозинство от недоволни, които искат оставката на здравния министър за неадекватните мерки?

В интервю пред БЛИЦ TV Александър Сиди от ВМРО е убеден, че обществото трябваше да бъде подготвено за намеренията на д-р Стойчо Кацаров, а не да се бездейства до изборите. Цяло лято мълчим и нищо не правим, а раздаваме смарт часовници, това припомня водачът на листата на 16 МИР Пловдив град относно каква кампания са организирали от ведомството.

Сиди заговори за морал и запита имат ли такъв Кирил Петков и Асен Василев, които със своите постъпки газят законите.

Лицето на почтеността е излъгало нагло, като е погазило Конституцията, за да се докопа до властта, с тези думи Сиди напомня за документа с невярно съдържание подписан от Кирил Петков относно двойното му гражданство.

Представителят на ВМРО припомня и как бе назначен Румен Спецов, а и по какви заслуги от Асен Василев:

Назначаваш свой близък човек за шеф на НАП с ясното съзнание, че той е продал фирмата си на малоимотен, чиято регистрация е на ливада с 1 200 млн. лева задължения към хазната.

Относно регистрацията на Демократична България в Стара Загора, където с електронен подпис ЦИК отказа да приеме документите, позовавайки се на закона. От коалицията влязоха в обяснителен режим и обвинения към РИК – Стара Загора. Но въпреки всичко Демократична България има листа в 27 – МИР. Сиди го обяснява с политически игри. 
 
Александър Сиди се възмущава как Мария Касимова – Моасе, която в интервюта разказва, че не живее в България, защото това е: една клоака, а хората са мизерници и не правят нищо добро за страната и света.

От ВМРО смятат, че така е погазена Конституцията и там е записано периодът на уседналост за кандидатиране на държавни постове.

Сходна е ситуацията с Кирил Петков, докато не е получил отказ от канадските власти, че е техен гражданин, той става министър. Сиди напомня, че по член 313 от НК за подписване на документ с невярно съдържание е предвидено до 3 години затвор и глоба от 300 лева. И предположи, че паричната глоба ще реши нещата, защото Кирил Петков е тръгнал към властта.

Другият с диплома от Харвард също си приписва заслуги без да са негово дело. Сиди припомни за актуализация на Бюджета, която беше предложена от Асен Василев и финансовото министерство, но предложението беше редактирано с гласуване в парламента.
 
Във входа на данъчната кампания за 2021 година Александър Сиди е убеден, че всеки изряден платец към хазната, ще получи облекчения. По настояване на ВМРО в 44-ия парламент бе определено всеки български гражданин, който има дете и работи, да получи 450 лева данъчно облекчение, сумата за две деца става 950 лв., а при три в семейството тя е 1350 лв. По неговото мнение това е прието в помощ на семействата и бизнеса.

Относно ставащото в енергетиката, кандидатът за депутат от ВМРО заяви:

Има реална опасност в началото на 2030 година да нямаме АЕЦ и ТЕЦ и да купуваме скъпия зелен ток.

По негово мнение затварянето на топлоцентралите, които са на въглища, ще тежи на политиците, чиито подписи са върху Плана за възстановяване и устойчивост. Сиди не приема критика, че те като коалиционен партньор са определяли нещата в сектор енергетика. Той напомни, че министърът е бил от квотата на ГЕРБ, а документът на кабинетът „Борисов – 3“ е бил редактиран от този на Стефан Янев.

Служебното правителство имаше 6 месеца да напише нов План за възстановяване и устойчивост, не го направи, договориха се с ЕК за затваряне на ТЕЦ-овете в кратки срокове.

Той допълва, че със затварянето на ТЕЦ „Марица Изток“ приключва възможността в България да се произвежда евтин ток. През годините от ВМРО са били инициатори на референдума за строежа на АЕЦ „Белене“.

Сиди заговори и за проверките от служебния министър Георги Панайотов, при които не бяха констатирани престъпления в министерството на отбраната, когато Красимир Каракачанов беше там. Политикът ги обясни като проводник на фалшиви новини, които злепоставят лидера и партията.

Александър Сиди е на мнение, че в тази предизборна обстановка Румен Радев няма да поиска оставката на д-р Стойчо Кацаров, защото проблемът вече е създаден. Но твърди, че Кацаров трябва да бъде отстранен за несправяне с кризата.

Целия разговор вижте тук >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО блокира Кресненското дефиле

Акцията #НеПредавайМакедония ще продължи неопределено време Ние от ВМРО още преди месеци предупредихме, че започваме с протести и концерти...

ВМРО сигнализира кмета на Враца за проблеми с електроподаването в кв. „Кулата“

Общинското ръководство на ВМРО изпрати сигнал до кмета на Община Враца Калин Каменов във връзка с проблемното електроснабдяване на квартал „Кулата“.

Николай Гергинов: Македония не е готова за ЕС

Коментар на председателят на ВМРО Младежи – София Николай Гергинов по повод разпространената в медии информация за провокация спрямо България по случай...

Контрера сезира прокуратурата за „Български пощи“

Повече от месец няма отговор кой е виновен и какви са реалните щети от тази безпрецедентна ситуация Общинският съветник...

Джамбазки: Несправедливият натиск на Европа за Македония прави българите евроскептици

Българският представител от ВМРО в групата на Европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки направи изказване от трибуната на ЕП по отношение на...

Приобщаването на Македонската църква към Сръбската е изключително нагла провокация

Приобщаването на Македонската църква към Сръбската е изключително нагла провокация. Това заяви Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, пред „Фокус“.

Искрен Веселинов: Подигравка – правителството връща по-малко, отколкото взема като ДДС вследствие на поскъпването на горивото

Тези процеси са функция на едно арогантно отношение и нежелание за диалог Мерките на правителството са закъснели, в някаква...

Коментари