Начало Блог Сиди: Президентът вместо да обяснява чий е Крим, да каже чия е...

Сиди: Президентът вместо да обяснява чий е Крим, да каже чия е Македония

Александър Сиди, ВМРО, в ефира на България 24 коментира:

– Мен не ме вълнува чий е Крим, Радев да каже чия е Македония!

Българските политици трябва да имат гръбнак и да отстояват позицията за Македония. Президентът вместо да обяснява чий е Крим, да каже чия е Македония, за мен това е много по-важно. За България е важен въпросът чия е Македония, важно е какво правим с българите в Западните покрайнини.

– МВнР да привика посланик Херо Мустафа заради натиска на американски конгресмени върху България, които искат Северна Македония да започне преговори с ЕС в близките седмици.

Очевидно тези хора са пропуснали часовете по история на Балканите. Но нека поровят в интернет, или да поровят в старите си библиотеки в Щатите какво пише за характера на населението в Македония. Да прочетат за Тодор Александров и Македонския въпрос. Да разберат как се е борил българският народ в Македония за своята свобода и независимост. Тяхната една цел е да надиграят Русия. Но нито в Русия, нито в Щатите се вълнуват от съдбата на българите в Македония. Вълнуват се единствено от собствения си геополитически интерес. А нашият геополитически интерес е от Дунав до Бяло море и от Охрид до Черно море да няма граници, защото живее един народ.

Ако бяхме нормална държава г-жа Мустафа щеше да бъде привикана в МВнР и щеше да ѝ бъде връчена протестна нота. В дипломацията има реципрочност. От къде на къде ще се намесват, привиквайки нашия посланик.

– На балотажа на президентските избори турците не можаха да гласуват, защото „Иво Мирчев и Христо Иванов от Демократична България ги спряха с телата си“.

Тези „демократи“, за да си осигурят 2 гласа повече от Обединеното кралство, отвориха вратата за 90 000 гласа от Турция. Сега след дъжд качулка. Видя се, че ДПС играят с повече от един кон и затова е и ниската активност на втория тур на изборите за президент. Те си свършиха работата, ДПС сега е трета политическа сила благодарение на гласовете от Турция.

Същите тези хора ни се подиграваха, че си измисляме за гласовете от Турция. Те са тежки лицемери.

Президентът Радев не наложи вето на промяната в Изборния кодекс, с която отпадна ограничението за разкриване до 35 секции в държави извън ЕС, напомни Сиди.

– В обществото ни трябва да започне дебат: Който не си е плащал данъци в България, да няма право да гласува на избори.

Аз не смятам, че един съвестен българин, гражданин например на Германия, или Франция, плащаш данъците си там, е редно да решава за бъдещото на българите в България.

– Трябва да стане ясно кой натиска за историческия компромис за правителство с ДБ и БСП?

Аз лично съм склонен да дам кредит на доверие на ПП за съставяне на правителство. Да видим какво ще постигнат. Но в никакъв случай няма да им дам кредит на доверие от 100 дни по трите изключително важни теми: въпроса с Македония, въпроса с Истанбулската конвенция, въпроса със Зелената сделка.

Не виждам как обаче формации с коренно различни позиции като ДБ и БСП ще се обединят в подкрепа на кабинет.

Видео >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Закриването на 12 хил. работни места в Старозагорско без алтернатива е равносилно на геноцид

Позицията на Организацията ще бъде представена в цялост на пресконференция днес – 16 август 2022 г. от 16.00 ч. в пресклуба на...

Джамбазки: ВМРО ще се яви самостоятелно на предсрочния вот

ВМРО ще се яви самостоятелно на предсрочния вот.  Има решение на Организационния съвет, който натоварва Изпълнителния комитет да извърши действията по регистрация...

ВМРО в Ситово за 110 г. от Балканската война

Съпредседателите на ВМРО Ангел Джамбазки и Александър Сиди бяха гости на традиционния събор на село Ситово, община Родопи. Двамата присъстваха на честванията за...

ВМРО на протеста пред „Лукойл“: Спрете ограбването на българите! Намалете цената на бензина и нафтата!

С тези призиви тримата съпредседатели на ВМРО – Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди, преградиха главния вход на централния офис на...

ВМРО: „Лукойл“ ограбва българите. Излизаме на протест!

Руската компания продава бензина и нафтата с 1 лев на литър по-скъпо от реалните цени На 13 август (събота)...

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Коментари