Начало Блог Сиди: Президентът вместо да обяснява чий е Крим, да каже чия е...

Сиди: Президентът вместо да обяснява чий е Крим, да каже чия е Македония

Александър Сиди, ВМРО, в ефира на България 24 коментира:

– Мен не ме вълнува чий е Крим, Радев да каже чия е Македония!

Българските политици трябва да имат гръбнак и да отстояват позицията за Македония. Президентът вместо да обяснява чий е Крим, да каже чия е Македония, за мен това е много по-важно. За България е важен въпросът чия е Македония, важно е какво правим с българите в Западните покрайнини.

– МВнР да привика посланик Херо Мустафа заради натиска на американски конгресмени върху България, които искат Северна Македония да започне преговори с ЕС в близките седмици.

Очевидно тези хора са пропуснали часовете по история на Балканите. Но нека поровят в интернет, или да поровят в старите си библиотеки в Щатите какво пише за характера на населението в Македония. Да прочетат за Тодор Александров и Македонския въпрос. Да разберат как се е борил българският народ в Македония за своята свобода и независимост. Тяхната една цел е да надиграят Русия. Но нито в Русия, нито в Щатите се вълнуват от съдбата на българите в Македония. Вълнуват се единствено от собствения си геополитически интерес. А нашият геополитически интерес е от Дунав до Бяло море и от Охрид до Черно море да няма граници, защото живее един народ.

Ако бяхме нормална държава г-жа Мустафа щеше да бъде привикана в МВнР и щеше да ѝ бъде връчена протестна нота. В дипломацията има реципрочност. От къде на къде ще се намесват, привиквайки нашия посланик.

– На балотажа на президентските избори турците не можаха да гласуват, защото „Иво Мирчев и Христо Иванов от Демократична България ги спряха с телата си“.

Тези „демократи“, за да си осигурят 2 гласа повече от Обединеното кралство, отвориха вратата за 90 000 гласа от Турция. Сега след дъжд качулка. Видя се, че ДПС играят с повече от един кон и затова е и ниската активност на втория тур на изборите за президент. Те си свършиха работата, ДПС сега е трета политическа сила благодарение на гласовете от Турция.

Същите тези хора ни се подиграваха, че си измисляме за гласовете от Турция. Те са тежки лицемери.

Президентът Радев не наложи вето на промяната в Изборния кодекс, с която отпадна ограничението за разкриване до 35 секции в държави извън ЕС, напомни Сиди.

– В обществото ни трябва да започне дебат: Който не си е плащал данъци в България, да няма право да гласува на избори.

Аз не смятам, че един съвестен българин, гражданин например на Германия, или Франция, плащаш данъците си там, е редно да решава за бъдещото на българите в България.

– Трябва да стане ясно кой натиска за историческия компромис за правителство с ДБ и БСП?

Аз лично съм склонен да дам кредит на доверие на ПП за съставяне на правителство. Да видим какво ще постигнат. Но в никакъв случай няма да им дам кредит на доверие от 100 дни по трите изключително важни теми: въпроса с Македония, въпроса с Истанбулската конвенция, въпроса със Зелената сделка.

Не виждам как обаче формации с коренно различни позиции като ДБ и БСП ще се обединят в подкрепа на кабинет.

Видео >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Ангел Джамбазки: Северна Македония е добре дошла в ЕС, когато прекрати кражбата на българска история

Северна Македония трябва да изпълни най-малко базовите критерии, които самият Европейски съюз залага за запазване на човешките права в държавата. Когато тези...

Константин Стаев: Маските паднаха в 47-ото Народно събрание

Как да носиш маска в магазин, в който има 5 човека, когато в зала с над 240 няма кой да направи забележка...

Отиде си председателят на „За честта на пагона“ ген. Петър Илиев

ВМРО изказва най-искрени съболезнования по повод кончината на председателя на Национално сдружение на клубовете на запасното войнство „За честта на пагона“ ген. Петър...

Вицепремиер на Косово и еврокомисари се включват в конференцията „Западни Балкани“, организирана от Ангел Джамбазки

Вицепремиерът на Република Косово Емилия Реджепи, еврокомисарят по съседство и разширяване Оливер Вархеи, специалният представител на ЕС по диалога Прищина – Белград Мирослав...

Д-р Калин Поповски: Нека извадим от Търговския регистър първо държавните болници

Според д-р Калин Поповски от ВМРО, който е и действащ лекар, ще бъде трудно всички болници в страната да не бъдат вече...

Андрей Слабаков: Образованието е ключово, време е да се справим с неграмотността в Европа

Единствената качествена и дълготрайна инвестиция в бъдещето е чрез културата и образованието. Всякаква друга помощ е само краткотрайно наливане на пари от...

ВАС окончателно забрани пропаганда от „Свидетели на Йехова“ по домовете в Шумен

Върховният административен съд със свое окончателно решение забрани на сектата „Свидетели на Йехова“ да извършва пропаганда по домовете на хората в Шумен.

Коментари